Pages

Search This Blog

Showing posts with label meragam. Show all posts
Showing posts with label meragam. Show all posts

Friday, November 1, 2013

Gaya Tidur Terkini Adam

Oh hello november..

Sejak sehari dua ni, Adam dah pandai dah selalu terjaga masa tidur malam..
Selalu dia terjaga jugak, tapi tak lama.. dalam berapa minit je, lepas bagi susu tukar pampers semua, dia tidur balik..

Tapi ini tak..

Bila jaga je terus tegak je kepala dia meniarap..
dan terus mengensut main.. takpun menangis..

Oh Adam..

Memang tak cukup tidur emak ayahmu ini..hew hew hew..

Itu satu, lepas tu, sekarang ni dah tak nak tidur mengereng sangat macam selalu tu, mula-mula mengereng..

Lepas tu akan tegak kepala macam meniarap tu..
Tup tup kalau dia mengantuk sangat dia akan tertidur pulak.. dalam keadaan meniarap tu..


Oh Adam..

memang lagilah kitorang tak lena sangat tidur.. takut pulak kalau hidung dia tertungap kan..

Macam-macam perkembangan budak tecit ni..



Sendiri yang takmo tidur malam, lepas tu pagi-pagi sendiri yang bad mood..hahahaha

p/s: cuti cuti cuti :D

Tuesday, October 29, 2013

Ada Budak Asyik Nak Berkepit Bawah Ketiak Malam ni

Adam ku sayang..
Malam ni anak emak ni over manja ye..
Letak kat tilam asyik berpusing je ke kiri kanan kiri kanan..

Rupanya nak berdakap ye..
Anak emak punya pasal takpe..
Pukul 4 pagi pun takpe..

Dah besar esok jangan lawan cakap mak ye adam sayang..

Tuesday, July 16, 2013

Adam Zuhairi 100 Hari

Ewah macam pantun pulak tajuk entry kan. Hehe..

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi anak yang dikurniakan pada aku dan Zaimi dah menjangkau 100 hari umurnya pada hari Ahad lepas (14 Julai 2013).

Anak 100 Hari!


Nak jadi cerita, pada umur dia 100 hari tu lah dia punya meragam..homai.
Sebab hari Jumaat tu pergi inject vaksin dia yang ke tiga bulan.

Inject dekat Klinik Kesihatan Senawang which makes me not very happy with the service la. Tapi itu nanti lain entry aku bebel.

Inject dalam pukul 10, kebetulan malam sebelum tu tiba-tiba dia punya hidung berair tu.
Aduhai.. Punyalah menangis dekat klinik sebab hidung tersumbat..
Dengan tak dapat nak hisap putingnya..
Klinik Kerajaan mana boleh bawak segala aneka puting tiruan tu.

Lepas tu dah kena inject, menangis lagi.

T__T

Malam tu balik tidur Semenyih. badan dah mula dedar.
Tapi hari Sabtu kira ok lagi, still boleh control.
Masuk je Ahad pagi, melalak-lalak..
Kesian aku tengok..

Makanya hari Isnin terpaksalah aku menggalas tanggungjawab ibu sepenuh masa..
Bye bye UiTM untuk satu hari..
Anak aku lagi penting..

Jaga dia sehari, monitor suhu dia, bagi minum ubat semua..
Alhamdulillah kurang sikit meragam..

By night suhu dia macam dah kurang sikit, tapi still bagi jugak ubat demam.
Then sebelum sahur tadi check lagi suhu dia dah 37 degree Celcius..

BIG ALHAMDULILLAH!

Jadi harini dah boleh pergi kerja, dan dah hantar Adam pergi kat pengasuh.

Bekalkan jugak ubat demam dalam beg dia, kot-kot dedar semula. Harapnya tak lah.

Adam Zuhairi Pagi Tadi :)


p/s: Rindu pulak sama itu budak gugu sebab dah 4 hari duduk jaga dia..wuuuuu

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.