Pages

Search This Blog

Showing posts with label ngeri. Show all posts
Showing posts with label ngeri. Show all posts

Monday, July 22, 2013

Takziah buat keluarga Nawal Iris Samsudin

Ya Allah.. terkejut sangat bila dengar berita seorang kanak-kanak maut selepas tertinggal dalam kereta selama enam jam.

Serius. Speechless.



Kalau diikutkan, ibu manalah yang tergamak sesaja nak biar anak kepanasan dalam kereta.
Ini adalah takdir Allah.

Kepada yang belum tau mengenai adik Nawal Iris, di sini aku share kan beritanya:

Seorang kanak-kanak perempuan berumur tiga tahun mati akibat lemas setelah ditinggalkan tanpa sengaja oleh ibunya selama lebih lima jam dalam kereta di tempat letak kereta sebuah sekolah di Subang Jaya, di sini semalam.

Nawal Iris Samsudin, yang tertidur di kerusi belakang kereta, ditemui oleh ibunya Nor Zatusy Hazwa Abdul Rahim, 32, dalam keadaan kebiruan sebelum dibawa ke klinik berhampiran dan disahkan meninggal dunia.


Ketua Polis Daerah Subang Jaya ACP Yahaya Ramli berkata kanak-kanak itu ditinggalkan di dalam kereta dengan kesemua tingkap ditutup dan enjin dimatikan sejak pukul 11 pagi sebelum ibunya kembali ke kereta itu pada pukul 5.30 petang.

Ibu kanak-kanak itu yang merupakan seorang guru terlupa mengenai anak bongsunya yang sepatutnya dihantar ke pusat jagaan kanak-kanak sebelum dia ke sekolah, katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata sebelum ke sekolah, wanita itu menghantar adiknya ke Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang.

“Setelah habis tugasan si ibu pergi ke kereta pada 5.30 petang dan terkejut melihat muka Nawal Iris kebiruan, bibirnya pucat serta ada kesan muntah dan najis kanak-kanak itu di dalam kereta berkenaan,” katanya.

Yahaya berkata menyedari keadaan anaknya yang tidak bergerak, wanita berkenaan segera membawa anaknya ke klinik swasta berdekatan di USJ4, Subang Jaya, di sini dan doktor mengesahkan kanak-kanak itu telah meninggal dunia.

Beliau berkata laporan bedah siasat oleh Hospital Serdang yang diperoleh tengah hari ini mengesahkan kanak-kanak itu meninggal dunia kerana ‘heat stroke’. Sementara itu, tinjauan Bernama di Hospital Serdang mendapati suasana pilu menyelubungi bilik mayat apabila lebih 30 ahli keluarga kanak-kanak itu hadir menunggu proses bedah siasat selesai. Ibu kanak-kanak itu yang menangis teresak-esak serta ahli keluarganya enggan ditemu bual wartawan. Polis mengesahkan jenazah kanak-kanak itu dikebumikan selepas solat Asar di Tanah Perkuburan Islam USJ 22, Subang Jaya, di sini, hari ini. – Bernama, 19 Julai, 2013.

Ya Allah, aku bersyukur atas kurniaan Adam Zuhairi kepada aku. Jauhkanlah aku dan keluargaku dari musibah yang tragis dan menyayat hati ni.

p/s: Adam Zuhairi dah banyak akal..asyik nak masukkan tangan dalam mulut je. Bukan satu jari ye, semua jari!!

Adam Zuhairi agugu agugu..

Thursday, January 31, 2013

Pangsapuri Senget di Shah Alam




Agak seram jugaklah bila baca berita ni.
Gila kau, rumah kau beli beli mahal-mahal, tolak loan tiap-tiap bulan, tiba-tiba dan senget.

Elok je condong macam Menara Pisa Italy tu.

Ish seram.

Asalnya katanya, ada kerosakan struktur kat area parking, dan lama-lama makin condong, dan kerap bergegar bila ada kenderaan berat lalu.

Penduduk situ memang kesian la kan, diorang macam redha je. Kata macam menanti ajal.
Ish.
Mintak simpang.
Teringat pulak kes Highland Tower dulu, runtuh menyembah bumi bila hujan.

Pangsapuri kot. Dahlah ada banyak unit. Sah-sah ada banyak keluarga, banyak manusia.
Bukan manusia je lah, kalau orang tu ada bela kucing? Kesian kucing. *eh macam Zohra pulak*

Harapnya ada penyelesaian lah kat pangsapuri senget ni. Tak nak lah ada malapetaka.

Tak dapat imagine macam mana lah nak tidur kat situ tiap-tiap malam, tapi nak tak nak, itulah rumah.
Kena balik situ jugak. Semoga penduduk situ bertabah ye.

Sumber berita dari Harian Metro.


Friday, June 11, 2010

Tips Menyuruh Orang di Sebelah Diam Ketika Anda Memandu

Hello semua =)

Pernah rasa tension ketika memandu dan orang yang duduk di sebelah anda asyik membebel/bercakap sampai hilang konsentrasi anda dalam pemanduan?
Bertanya itu ini kepada anda yang dahlah sedang pening kepala memandu?
Lebih-lebih lagi dalam kesesakan lalu lintas?



Anda nak suruh dia diam tapi takut dia kecik hati?

Ya kini jalan penyelesaian terhadap masalah itu sudah berjaya ditemui!
Pasanglah Tali Mulut Keledar di kereta anda~!
Boleh didapati di kedai aksesori kereta berhampiran!


Pasti dia diam. hahaha~!

ps: cerita hanyalah rekaan semata-mata sahaja =)

Thursday, June 10, 2010

Facebook yang Kepoh

Hello semua =)



Pagi ni sejuk la kat sini, rasa macam dalam peti ais! haha..

Em, masa tengah buka Facebook tadi, aku baru terperasan sesuatu..
Facebook akan keluarkan dekat wall kita untuk memberitahu, ada kawan-kawan kita yang tukar profile picture..haha!


Kelakar la FB ni, itu pun nak bagitau kita..hehe..
Perlu ke kita tau?
Kepoh jugak Facebook ni ye? 
Heeee :D

ps: aku blurkan muka diorang, takut ada yang marah pulak sebab femeskan muka diorang kat sini..huhu

Thursday, February 26, 2009

Ikan bulu itu jahat??


alamak...pagi td mak mcj ckp ikan bulu pelepah tu dah mati sekor..

sedih weh.... aku beli rm8.50 tu 1! adoyai! boleh mkn nasik 2 hari...

em dah mati nak buat cmane... redha je la... :(


baru je smlm aku tgk dua2 ikan bulu tu men kejar2...

dah mati sekor... mak ckp dia mati agak tragis..sirip dia hilang 1 mcm kene gigit..

hoh??

dasat tu!


pastu bru kejap td mak tepon lg.. mak kate ikan emas mak pulak dah berlobang kat kepala...ekor dah rompong...

?????

keliwon mane lak yg mgerjakan ikan2 kat dlm akuarium tu????



pastu mak kate dia g cekla bgkai ikan bulu pepepah yg mati pg td, mak kerobek la mulut dia...

jeng3x!

rupenye gigi dia tajam! rahang dia besar!


alamak...aku terbeli ikan hanibal ni...

rasenye dia la yg makan kawan dia..

dan dia jugakla yg gigit ikan emas mak yg skg dah nazak...


hmm...


aku rase sah2 la dia yg mkn...sbb sebelum aku beli dia, akuarium tu aman damai je..

adoi rase bersalah lak... :(


dan yg pnting rase rugi!

aku rase kalu bela dia saje xpe, ni sbb ade ikan mas sekali...

skg dia telah di isolate.. xau nak watpe ngan dia..

nak buang, mak kate dh beli mahal2...

nak bagi org boleh je, tp nak bg sape ek?


korg nak?

tp make sure xde ikan lain la..


ikan ni cantik, siyes aku cakap cntik...

unik...sbb dia x nmpak macam ikan..macam bulu pelepah..

hmm....

aku dalam dilema skg...paut ke aku wat lupe je hrge dia rm8.50 dan buang?

ataupun bg org secare free? better dr buang kan?

atau...biar jedia duduk dlm gelas tu...dan menambah jumlah akuarium kat umah aku jd 4???


uwaaaaaaa!!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.