Pages

Search This Blog

Showing posts with label pelik. Show all posts
Showing posts with label pelik. Show all posts

Wednesday, February 2, 2011

Pemandu Seorang Datuk Telah Menculik Diri Sendiri

Hahahaha!
Eh tergelak pulak, tapi seriuslah aku rasa berita ni lawak.

Kejadian berlaku di Shah Alam. Seorang pemandu peribadi seorang ahli perniagaan yang berpangkat Datuk telah merancang 'penculikan' dirinya sendiri, semuanya gara-gara beban hutang yang ditanggung. Kononnya, dia nak buat cerita yang dia ni telah diculik, dan telah membuat andaian bahawa Datuk itu confirm bersimpati dengan nasib dia, dan Datuk tu akan bayar wang tebusan RM250,000.

-gambar hiasan-


Pemandu tersebut menyuruh isteri dia membuat panggilan kepada Datuk itu untuk memberitahu bahawa suami dia telah diculik. 

Namun begitu, Datuk tu tak mudah nak dipermainkan.. Dia rasa curiga dengan panggilan tu, dan terus buat report polis. 

Adoilah.. ni mesti terpengaruh dengan filem-filem ni..haha~!
Sumber: HarianMetro

ps: tak pasal-pasal dah carik pasal..

Thursday, November 4, 2010

Taara Zaimi Par .. Apakah itu?

Bangun pagi tadi, belum sempat turun dari katil aku dah ON laptop,
sudah tu terus pulak bukak internet..
Hati macam dipaksa-paksa untuk cek keyword yang masuk ke blog aku..
Jadi aku pun bukaklah Nuffnang..

Tengok bahagian Analytic.. Senyum puas hati.
Tekan tab Keyword pulak.
Baca satu-satu dari atas ke bawah..
Sampai ke keyword yang kedua dari bawah, berkerut sekejap kening aku.


Movie taara zaimi par ?

Dahlah ada nama Encik Zaimi disitu..
Apakah maksudnya Taara Zaimi Par itu?

Apa lagi terus Google.
Tup tup memang sah bila Google benda tu, Blog aku adalah di carian atas sekali.
Oh aku guna Google Malaysia.

Hairan, apa bendanya tu ya?

Tengok balik betul-betul, oh ada suggestion lah, yang tertulis:
'Did you mean Movie Taare Zameen Par?'

Terus klik!

Oh..
Movie Hindustan..lakonan Aamir Khan rupanya..
Macam manalah si polan tu boleh tertaip nama boypren aku..haha! 
:P


Maaflah Aamir Khan, aku dah lama tak layan Hindustan kalau cerita tu tak keluar kat TV masa aku tengah tengok TV.. Nak beli DVD memang tak dah sekarang.. Pitis kurang..huhu..

FIlem ni tahun 2007, bila aku baca sinopsis dia, rasa macam menarik pulak. Timbullah rasa nak tengok movie ni.. mana mau cari?

Sinopsis dia yang aku copy & paste:

Ishaan Awasthi (Darsheel Safary) is an eight year old boy. But what comes naturally to kids of his age is next to impossible for him. He gets bad grades at school, his teachers reprimand him, his father scolds him...nobody realizes that he is suffering from a learning disorder, dyslexia. Not able to tolerate his son's bad behavior at school, his father gets him admitted to a boarding school. The situation doesn't improve, for he is still the same at studies.


Then a new art teacher enters his life. Nikumb (Aamir Khan) figures out very quickly that the boy needs help, and does all he can to make this world a happy place for Ishaan.

Dan komen-komen untuk filem ini pun boleh tahan.. Banyak yang memuji. Antaranya:

its really a great movie ! The acting, the songs,the actors,the music,everything is in its right way. Its has a good message to the society. Overall its a very gd family film.
I love itt Laughing 

 Aku akan cubalah cari movie ni nanti, kalau keluar kat TV lagilah bagus!

Kan tak pasal-pasal je aku cerita pasal movie ni..hehehe..


Wednesday, November 3, 2010

Nombor Telefon Bimbit Menjadi 11 Angka mulai Disember 2010

Jika sebelum ini, 31 juta nombor telefon bimbit sedia ada di Malaysia menggunakan sistem 10 angka, tetapi mulai 15 haribulan  depan, nombor yang baru didaftarkan akan menjadi 11 angka..

Sistem 3+7 yang seperti sekarang akan berubah menjadi 3+8 pula.. Dan untuk semua rangkaian, awalan 011 akan digunakan..



Apa yang menarik minat aku dalam berita ni?

GILA BANYAKNYA NOMBOR TELEFON BIMBIT KAT MALAYSIA!

Sampai 31 Juta nombor dah ada!
Sampai  Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) terpaksa memikirkan sistem nombor baru untuk menampung kapasiti sistem nombor 3+7 yang dah tak cukup..hehe..

Ini beerti rakyat kita sudah hidup senang, orang tua-tua, budak sekolah, orang asli pedalaman pun boleh menggunakan handphone.. =)

Oh tapi nombor telefon yang kita guna sekarang tetap tak berubah, sistem tu hanya untuk nombor baru selepas 15 Disember nanti..

Mau beli nombor baru 011 tak? Hehe..

Sumber Berita disini.




Wednesday, September 29, 2010

Baju Daging Lady Gaga

Lady Gaga Meat Dress..yikes!


Perempuan ni memang lah lain dari yang lain..
Dahlah banyak berkaitan dengan iluminati.. dari dulu dia memang suka pakai pelik-pelik & tak senonoh..
Tapi aku tak pernah terfikir dia akan pagai baju dari daging.. eeeeiii!


Aku rasa geli menengoknya..huhu..
Macam manalah bau agaknye ye?


Dress, Topi & kasut, semuanya dari daging..
Mesti rasa sejuk2 lembik2 je kan?
Bayangkan masa dia duduk..arghh!

jangan ada artis kita yang ikut pulak lepas ni sudahlah..

ps: lepas ni ape pulak lah...

Wednesday, August 25, 2010

Lagi Pelajar Maut Jatuh dari Tingkat 4 Kolej Pendeta Za'ba

OK berita ni sangat mengejutkan..
Bagi aku lah..


Aku copy paste dari Harian Metro, korang baca ye..


KAJANG: Seorang mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) ditemui mati selepas terjatuh dari tingkat empat bangunan asrama Kolej Pendeta Za'ba di kampus itu di Bangi, semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi itu, mangsa, San Zhong Jai, 21, ditemui mati di tingkat bawah bangunan terbabit oleh rakannya sebelum dimaklumkan kepada pihak pengurusan universiti dan polis.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Shakaruddin Che Mood berkata, pihaknya masih menjalankan siasatan bagi mengetahui punca kejadian sebenar.


“Siasatan awal mendapati mangsa terjatuh dari tingkat empat bangunan itu tanpa disedari sesiapa. Tidak dapat dipastikan sama ada mangsa bunuh diri atau sebaliknya.


“Bagaimanapun siasatan masih dijalankan dari pelbagai sudut dan kami menunggu laporan bedah siasat,” katanya. Menurutnya, mayat mangsa dihantar ke Hospital Serdang untuk dibedah siasat.


Err..  kenapa terjadi lagi?
AKu pernah menginap dekat asrama tu selama 1 semester..
Memang struktur bangunan dia agak tinggi, kalau naik tangga memang tercungap-cungap..
Dahlah berbukit2..

Tapi bukan bermaksud sesuai untuk bunuh diri kot?
Masalahnya, bunuh diri ke ye?

Ish takut lah pulak.. Sebab perkara ni dah dua kali terjadi..

ps: dimanakah salahnya?

Thursday, August 12, 2010

Hati mahu tapi macam tiada jodoh

Hallo hallo..

Aku memang selalu terfikir kenapa kami ni seolah-olah tak ada jodoh.. Aku suka, memang suka sangat-sangat! Tapi dia selalu pergi.. Yang aku suka tu lah yang nak pergi.. Yang lain aku tengok OK je.. tapi kalau dia je, mesti tak kekal lama.. Dia macam tak mahu bersama dengan aku dalam tempoh masa yang lama.. Dah banyak kali dah aku mencuba untuk bersama dia.. Tapi tak berjaya.. Dia pergi jua akhirnya.. T_T

Oh aku bercakap pasal Ikan Guppy ye. Aku memang suka sangat dekat ikan guppy ni.. Lebih-lebih lagi yang ekor dia lawa-lawa..fuh~! Cantik lah!


Tapi itulah.. kat rumah aku ni, macam ada sumpahan pulak kalau bela guppy..
selalu tak tahan lama.. kadang-kadang 2 hari je dah gol.. ikan lain ok pulak hidupnya..


Dah banyak kali dah beli guppy, paling lama pun dia hidup sampai beranak-anak, lepas tu mati dengan anak-anak tu sekali..haha!


Orang selalu cakap ikan guppy lah yang paling senang nak hidup..
Zaimi pun ada cakap, dekat rumah dia ada sekolam ikan guppy..
Semuanya sebab ikan tu cepat membiak..


Tapi tu lah, dekat rumah aku ni dia tak mau menjadi..
Sedihlah jugak..


Kadang-kadang sajalah masuk kedai ikan mana-mana sebab nak tengok ikan ni banyak-banyak berenang dalam akuarium kedai ikan tu.. Dari situ aku boleh nampaklah kedai ikan mana yang ada beli guppy untuk dijual, ataupun dia ternak sendiri dan jual..haha~!



GUppy ni kalau yang cantik tu, ada mencecah dekat RM3 seekor.. kalau yang biasa tu RM1 je, kadang-kadang 50sen pun ada.. Dulu aku dengan Zaimi selalu pergi dekat Pudu tu.. kadang-kadang beli ikan, kadang-kadang pergi sekadar untuk cuci mata je..hihi.. 

Kat Pudu tu memang banyak gila lah jenis ikan.. Guppy ni macam-macam jenis.. Hati memang gatal je nak beli, tapi kalau dah asyik beli asyik mati.. Rasa ralatlah pulak nak beli selalu..


Masa belajar UKM dulu pulak aku selalu pergi dekat kedai akuarium sebelah Warta tu.. Kat depan kedai dia ada akurium yang cantik sangat, siap ada ekosistem lagi.. ada rumput-rumput kayu-kayu bagai.. ikan pun baynyak dia letak dalam akurium tu..perghhh...


Impian aku nak ada akuarium macam tu lah.. Dalam akuarium tu aku nak letak banyak guppy, macam-macam jenis! bestnya! Bilalah nak jadi kenyataan..?

ps: guppy aku beli 2 ekor semalam masih hidup..harap lamalah hidupnya..

Thursday, June 10, 2010

Facebook yang Kepoh

Hello semua =)



Pagi ni sejuk la kat sini, rasa macam dalam peti ais! haha..

Em, masa tengah buka Facebook tadi, aku baru terperasan sesuatu..
Facebook akan keluarkan dekat wall kita untuk memberitahu, ada kawan-kawan kita yang tukar profile picture..haha!


Kelakar la FB ni, itu pun nak bagitau kita..hehe..
Perlu ke kita tau?
Kepoh jugak Facebook ni ye? 
Heeee :D

ps: aku blurkan muka diorang, takut ada yang marah pulak sebab femeskan muka diorang kat sini..huhu

Thursday, March 19, 2009

Sending Elin Home & I KICKED A MONSTER SLIDING DOWN A HILL BECAUSE THE VOICES TOLD ME TOO!

Ye kawan2...baru semalam petang aku pergi balik semenyih mau amek ini kucing gomok duduk dengan aku kat KIAM, supposely sampai Jumaat..
tapi dia tak boleh nak adapt la duk sini.. 1 malam dia tak tido...asik cakar pintu rumah, mengiau, tak baring & tak makan..
kang tak makan kang kurus lak, mampoih mak aku marah..huhu~
tengok la tu duk kais2 pintu..
pengabisannya...hantar je la dia balik Semenyih balik... konon taknak berulang, tu yang bawak dia datang KIAM...tapi dia takleh terima rupenye..
Ok lah Elin yang bobok...akak antar ko balik...
tepat pukul 7 pagi tadi, dah gerak dah hantar dia..
kepada Dettol, Eppa ngan Annie..
sowie la tak sempat nak tunjuk Elin kat korang..
dia mengade2 sangat..
agaknye dia pon tau duk kat Kiam ni tak best..hahah!
takpe kalu korang nak jumpa si bobok ni, datang la Semenyih..
(^^,)




Dan aku dapat tag dari Shaf,
meh nak buat~~


Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends.


Pick the month you were born:

January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over



Pick the day (number) you were born on:

1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama



What is the last number of the year you were born:

1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7 --------- in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom


Pick the color of shirt you are wearing:

White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself


--> I KICKED A MONSTER SLIDING DOWN A HILL BECAUSE THE VOICES TOLD ME TOO~

heheh...ganas tak? muahahahaha!!!
Aku pon same mcm shaf gak kot, rase nak tag sume org! hahaha!!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.