Search This Blog

Sunday, January 25, 2009

Filem Maut


Fuh!!
korang..
gi la tengok citer ni.. siyes aku cakap iyanya mampu untuk menginsafkan..

baru kita sedar.. byk nye dosa kite kat Allah..
citer dier okey, ade 3 part..
cuma macam byk potong la.. jd part yg 1st tu jd slow and wat aku boring..
tp masuk 2nd part.. dah start best dah..

huhu..

Tuhanku.. aku tidak layak masuk syurga mu
namun tak pula aku sanggup
masuk nerakamu..

astarghfirrullah..


gotta go..adik nk modem dier balik.. daaa~~

Zamarul Hisyam & Lisdawati

Lalalala.... tadi aku g antar adik aku g kelas gitar kat RHEMA MUSIC kat Kajang.. kat deret sebelah kedai buku Czip Lee tu.. kalu org kajang ngan area bdekatan sure tau ne kdai ni.. pastu.. kelas gitar nye tu 30 minit.. aku ngn zaimi pon g la round2 kat kedai2 sekitar tu.. malas nak naik.. jenjalan.. jnjalan.. tetibe ku ternampak sorg mamat yg agak tak berape tinggi.. macam kenal je..


eh eh.. ZAMARUL HISYAM la.. watpe lak dier kat kajang ni.. pastu aku caka la kat zaimi.. aku ternampak zamarul hisyam.. tak sempat zaimi nak bg respon.. aku ternampak lak LISDAWATI..


dgn selamba yaya nye aku pon ckp..


"eh eh.. lisdawati...."


mase tu lisda duk lalu sebelah aku.. dier dgr aku ckp dier pon pandang.. pastu dier senyum..


mase aku ngn zaimi duk pandang ke mane si lisda nak g, abang tukang kasut yg de kat sebelah tu pon tetibe je bersuare..


"dorg nak shooting kat kedai emas tu.. semalam produksi ade bgtau abg.."


hoh? kot iya pon dorg nk blakon xkn dorg btau abg??

haha.. iya la tu dorg nak blakon.. jenuh kene touch up make up si lisda ngn sorg lagi artis pompuan tu.. sape ntah aku pon x kenal lg.. tp lisda cantik la..



pas kelas nana saje g balik kat set shooting tu.. tgk dorg duk blakon lg.. dengar la zamarul jerit2.. blakon cam cara dier salu blakon tu.. lisda cam xde dialog je.. huhu.. sempat la gak aku tgkp gmbr..
nk bgambar ngn dorg cam malu je plak.. lgpon cam sebok je.. zamarul pon tersengih2 je.. xtau la sbb panas ke hape.. haha..




jumpe artis lagi.. hahaha!!
(^^,)

Friday, January 23, 2009

Wanita lebih rumit dari membina jambatan emas?




haha..
aku baru je beli buku mastika baru semalam keluaran februari..
kat ruangan senyum pisang, aku terbace 1 cerita yang aku rase best..
secare ringkasnye, cite die sal sorg lelaki yg terjumpe ngn pelita ajaib..pas dier gosok2 pelita tu, maka keluar la sekor jin.. dan sperti bese, jin tu kate dier leh tunaikan 1 permintaan lelaki tu..
lelaki tu pon mintak la supaya jin tu bina 1 jambatan emas dr umah dier ke pulau langkawi.. supaya senang dier selalu g jumpe awek dier kat sane.. lebih2 lg skg pon dier tgh gaduh ngn awek dier tu.. dier nak g mintak maaf..
pastu jin tu cam keberatan la gak.. jin tu kate, permintaan dier tu materialistik.. mkn mase bertahun2 bru leh siap.. kos pon tinggi.. emas mahal.. selat melaka pon dah kotor.. jin tu suh dier tukar wish..
dah jin tu ckp cmtu, dier ponpikir la balik.. dier salu gaduh ngn awek dier sbb dier x phm cmne nk bace atau screen ati dan kehendak awek dier tu.. jadi dier pon btau la jin tu, dier kate, okey la dier stuju tukar wish.. dier nak 1 kebolehan untuk membace perempuan.. ape perempuan suka, apa yg dorg pikir, kenape dorg sedih, ketawa, marah, dan cmane nak wat perempuan ni gembira...bla bla bla...
tp, tak abeh lagi lelaki tu bercakap, jin tu dah potong dah cakap lelaki tu.. jin tu trus tanye balik.. "err..ko nak jambatan emas tu ade 2 lorong ke 4 lorong, nak letak tol tak?"
heheh.. pa aku bace citer tu aku terpikir, nape ek, susah sgt ke bg lelaki nak paham pompuan? sampai dorang lagi sanggup wat jambatan emas cam citer kat atas? hahaha! tp mmg persoalan tu selalu sgt timbul.. pihak lelaki salu tegakkan yg pompuan ni sukar difahami.. yeke? kalu jarang berbual and jarang jumpe tu mungkin la kot.. tp ini yg suami pon cakap masih x phm isteri.. sdangkan dah duduk sebumbung, makan semeja, tidur skatil.. tak dapat tgkap lg pompuan tu cmane? ke saje tak nak paham..haha.. ke lelaki je yg nak pompuan phm dorg?? jeng jeng jeng.. ade bukti yang aku penah terbace, lelaki memang peratusan dier lg tinggi dlm egois.. kekadang tu dier phm je pompuan tu, tp dier saje je ego, wat2 tak phm and nak pompuan tu yang mengalah.. sebagai contoh, dalam kes sorang ygaku kenal ni.. dier tau isteri dier ni tak suke di sakat2 diusik2, tp dier lagi sakan menyakat ngan mengusik isteri dier.. sampai la isteri dier merajuk.. pastu dier tanye,knape mrajuk? hehe.. macam2..
lelaki ni pon kekadang dah tau tak nak perempuan tu marah, merajuk, sedih, nangis, tak nak bercakap ngndier, tak payah la buat ape yg perempuan tu tak suke, ye tak? simple je.. ape yg x pahm sgt sal pompuan? huhu..
tp kalu dalam sesuatu perhubungan tu kalu aman damai je.. gelak je.. bosan jugak kan? ibarat minum kopi letak banyak gula, pahitnye tak ade.. memang manis, tp bg kesan pada jangka masa panjang.. mungkin juga situasi "lebihkan gula" macam tu boleh menjurus kepada hipokrasi.. kan?
Allah jadikan manusia, makhluk2 nya berpasang-pasangan.. lelaki & wanita.. semua dengan fungsi masing2.. jadi.. belajar la memahami ntara 1 same lain.. kerana hidup kite ini adalah simbiosis.. setiap wanita memerlukan lelaki, dan setiap lelaki itu kadang2 memerlukan lebih dari seorang wanita..haha..
enough merepek! da!

Thursday, January 22, 2009

Report polis

allu.. arini aku nk story sal pengalaman sadis aku sal kehilangan kad matrik..
alkisah.. kad matrik aku ilang dah dekat sebulan dah..
aritu dah g dah unit keselamatan UKM lapor sal kad matrik ilang.. sekali mak guard kat situ kate kene g report polis dulu..
?????
heran gak mase tu..
pastu tanye kat sal ngn farah, sbb dorg dak UKM dulu..
dorg kate xyah repot polis pon..
mse tu aku dh hot dah. aku mmg tpikir yg makcik tu pekena aku jer..
pastu pagi td g la lg..
tup tup..
mmg sahih!
prosedur baru UKM skg mmg kene wat repot polis..
x caye? ha cube tgk kat bwh ni..
ente pcy skrg?
huhuhu..
pastu.. disbbkan aku dmm truk gak arini n nk g ke pusat kesihatan.. jadi aku pon tpakse la g ke balai polis kat bandar baru bangi ni..
sesampai je kat balai polis tu,aku tpikir..
cmane nak cakap ngn polis ni ek.. kang gelak kang naya je..
nak ckp cmne..
"polis polis... kad matrik sy ilang.."
hoh??! xkan nk ckp cmtu kot??
ayoyoyo...byk malu juga..
bile aku start cite je kat polis tu, dier trus teka aku ni dak UKM..
dier pon gelak je..
mmg dier kate x relevan tp dah UKM bg arahan dorg wat je la..
gilo.. UKM je yg ilang ad matrik kene repot polis.. dan aku bukan yg ptame..
huhu~


ha.. inilah repot tu.. dahla kene byr RM2..
sabau je la.. agak myusahkan la...
@#$%

pastu g balik kat unit keselamatan tu..
dier amek salinan besar..
pastu kene isi borg lagi.. aduhai..
xleh tulih rgkas2 lak tu..
kene sound sebijik aku sbb tulis ringkas2..
sekali lg @#$%^&

las sekali zaimi yg tolong aku isikan borg..
ni borg lain lak..adoi.. dahla sakit2 bdn..
byk lak dugaan..
sabau je la..
pastu..
x sampai pon 5minit..
kad matrik baru aku dah siap di cetak..
hoh???
kejap je pon.. ampeh..
saje je pjg2 kan prosedur..



ni la kad matrik baru aku..
sebijik tet tet macam kad matrik lame..
haha..
ampeh tol~~~



Burger Otai dan Ubat selsema..

xnk ckp byk.. aku pon dh x larat.. saje je nk show off burger aku..
ha ni pembuat burger nye..

yg ni encik burger..huhu.. gmbr x seindah rase..
ngeee~




haha.. pas makan.. makan ubat..inhaler siap sedia tepi bntal.. sgt x sehat..daaa... jumpe lg sok..



Dobi layan diri....

yeah.. pastu g dobi layan diri lak kat seksyen 16 ni..
senang aje.. masuk baju dlm mesin, masuk sabun, masuk syiling rm4..
pastu idopla mesin tu.. tggu 1/2 jam, siap la baju.. balik bilik sidai aje..
xyh susah2 basuh tgn..
sesuai la tuk org yg x yakin bile cuci baju pakai tgn macam aku ni hah..
haha~



Bluetooth USB adapter & USB Powered Speaker


Yeah.. memang aku x baik lg selsema.. and it's actually getting worse! tp td pas lunch..aku ngn zaimi g kedai CARI KOMPUTER kat bangi neh.. actually semalam dah g.. zaimi g tmbh RAm laptop dier.. 1GB cuma RM 39 sahaja..net price.. murah kan? pastu semalam gak aku dh usha2 usb bluetooth ngn speaker tu.. so.. arini aku g la kedai tu balik untuk membelinye.. dan seperti yg korg npk kat atas tu.. itu la dier.. hoho~ di sebabkan 2 jadah kat atas tu..aku dh spend RM40 arini.. kuang3~~

Wednesday, January 21, 2009

Portable Gas.. haha!!

weehuu..
td gak aku ngn zaimi g cr brg2 dapor..haha! setelah g meminjam dapor yg comel itu, arini mula lah lembaran memasak sendiri di hostel.. ala yg simple2 je.. bukan menggulai pon.. setakat bende goreng2 jer..


ha.. periuk nasik comel tu aku bwk dr umah. tu mak nye.. bleh la.. hanye leh masak 2 pinggan nasik je pon.. pastu dlm jug kuning tu beras.. aku beli 1kg je td..haha.. x larat nak bwk naik berat2.. dhla duk tgkat 4.. blok 5 lak tu.. atas bukit.. pastu beli telur 5 biji je.. ngn beberape rencah nasik goreng.. huhu..



ha.. ni la dapur comel yg bergas kecil tu.. tgk.. leh simpan dlm beg je.. nenek nye ni.. aku pinjam.. hehe..



ha ni la rupe dier pas kuar dr beg.. cumil! hoho~



dan.. inilah hasilnye! nasik goreng ayam yg sedap! nyum nyum..
nak??
(^^,)




Tuesday, January 20, 2009

The Sims 2 Apartment Life Epansion Pack


xde pe pon nk cakap.. aku dh ngabeh kan duit rm30 beli 2 ni..

hoho.. hobby.. pe leh wat.. ngeee~

Birthday Cake


yeay!

balik je dr midvalley tgk2 abah dah beli kek bday aku mase dier g antar nana g kelas gitar!

yeay!

Career Fair & Midvalley Megamall..

~thanks to ameera akbar a.k.a amy.. sbb secara x lgsung telah mbritahu psl adenye career fair anjuran jobstreet kat mid ujung weekend lps..
ade la byk gak mklumat sal ms depan aku dpt wpon byk keje dr bidang banking, ekonomi ngn engin je lebih.. dakpe la..
adoi..punye la ramai insan2 di midval.. trase lantai bgegar.. bribu org!! tgk sendiri la.. aku ade snap pic..

-ramai x org nak naek tren balik dr midvalley?-












tp..yg best nye g mid aritu, aku telah btemu dgn encik FAHRIN AHMAD dan telah bsalam dgn beliau.. beliau bjalan besame SCHA.. namun.. disbbkan aku agak panik dan tkezut sbb beliau amatlah tampan.. aku tlupe nk ajak amek gmbr..


RUGINYE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ARGHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!


~real life encik fahrin bekali gnda lg kacak dr gmbr ini~


dan yg paling best, wa jeles..haha!
jgn marah wa!
(^^,)

So busy..skg baru bleh bercerita aktiviti di umah!

Bahagian pertama..haha.. sesampai nye di umah pada tghari sabtu.. lepas makan2.. kitorg kene ikut mak g skola nana amek repot card dier.. hahaha... adik aku dpt no 10.. dr 40.. di kelas petame.. ade KH dpt C? ampeh.. nasib yg lain A..

hadoi.. sakit idung aku masuk sekola.. dak2 sekola ni dahla selebet.. bau hanyir lak tu.. hahah.. nk wat cmne.. dorg kan d pringkat tumbesaran.. x matured.. p sekor2 berborak mgalahkan org tua..ceh..

meh aku selitkan bebrape keping gmbor sebelum aku citer part2 yg len.. pas ni nk kuar jap.. hoho..

adoi letihnye!





-adik aku yg purple btudung..ye dier besau untuk form 2!

-mak yg tudung putih-

-mak-





Saturday, January 17, 2009

Home Sweet home~


keberangkatan pulang ke semenyih! yeah! arini cuti.. bese la wat master ni kelas pon ari rabu kames jumaat jer.. dah alang2 umah pon dekat benor dgn bangi ni, pekate aku balik je.. haha!
lagipon smalam mak cakap Tesco kat semenyih tu dh bukak dh.. leh ar nak g tgk ke pe ke.. sambil2 tu leh ar nk g menziarah kubur atok ke.. erm..
rindu bnor kat atok.. ~
ptg2 lak mungkin g jenjalan kat UIA lak kot..haha.. melawat siti zaiummi..adik kesayangan nye ahmad zaimi.. tgk la cmne..
karang aku balik semenyih.. lalala~
nk bsiap dulu... papai~~

Friday, January 16, 2009

Fried banana! yummy!


zaimi g semayang jumaat..jadi sekarang aku mengabihkan mase dgn memakan, FRIED BANANA!!


goreng pisang da.. sedap gak..


meh ar join.. hee..

Thursday, January 15, 2009

Rumah dulu dan sekarang

Rumah yang aku duduk sekarang ni, 
boleh dikatakan baru la jugak..

DUlu aku duduk kat Balakong..
Taman Taming Jaya, sebelah Taman Impian Ehsan..
Kiranya taman bersebelahan je dengan angah & Nenek & atok.. 
Tapi disebabkan jalan terlalu sesak, kekadang tu rasa macam nak bunuh diri lak..
tu yang abah pindah.. aku ikut aje..
haha..

Tu yang pindah..
Lagipun, banyak sangat pendatang kat situ..
Tak kira la jejaka ke, gadis ke, lelaki ke, perempuan ke..
Kalau kat umah sewa dorang tu, penuh la baju dan segala hape lagi dorang gantung..
Nasib la tak gantung diri dia je..haha..

Tapi, tiap kali aku mimpi bersituasi kan rumah, mesti aku akan mimpi rumah kat Balakong tu..
Rumah baru ni tak pernah lagi masuk mimpi..

Mungkin lama sangat aku duduk kat Balakong tu dulu..
sekarang lalu depan umah lama tu, nampak la umah tu dah lain..
eh rindu pula..
huhu..

Friday, January 9, 2009

Aku & Flu... selsema daa...



Hua hua hua..
harini genap seminggu aku berumur 23 tahun..
giler ah.. upenye dah 10 thun aku tinggalkan form 1..
hoho..
mulai arini..aku nk berblog la pulak..
saje mengisi mase trbuang sbb aku ni sbenornye xde hobi yg spesifik sejak kebelakangan ni..
very bad..haha!
hmm.. tadi g kelas GIS.. sory la kengkawan.. aku x dapat nk berborak banyak td sebab selsema..
seksa tol dlm kelas td.. adoi..
erm.. disebabkan ni post aku yang first, aku nk share facts ngan korang yang bace nih..
peace! :)
Flu~
What is flu?

Flu is much more serious than you may think. Flu is a virus that can cause chills, fever and a sore throat and, if you have heart or lung problems or are 65 or over, it will hit you hardest.
The virus can also cause headaches, coughing, sneezing and extreme tiredness. In the most serious cases it can cause pneumonia, which can result in death.
Flu is often spread through the air by coughs and sneezes or by coming into contact with contaminated surfaces.


How common is flu?

The number of people who get flu varies from year to year depending on the severity of the circulating flu strains, but some cases occur every winter. Flu can lead to large increases in the number of people who consult their GP. During an epidemic, GP consultation rates reach 1000 per 100,000 population or over.

How to keep well?

There are things you can do to try and stop the spread of the flu. The virus travels best through coughing and sneezing - these can carry the virus at around 80 miles an hour and up to 3 feet - so if you do feel the urge, you're best off sneezing into a tissue and then disposing of it promptly and washing your hand.
Adoi..aku rase aku kene g klinik la~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me