Pages

Saturday, July 4, 2020

Masih Ada Yang Sayang : Kisah Pejuang Kesihatan Mental - Norsa'adah Ahmad & Dr. Noor Hayati Yasmin | Review Buku


Minggu lepas, buku yang sempat dikelek ke hulu ke hilir dan dibaca adalah buku ini.
Buku Projek Orkid.

Himpunan cerita - cerita pendek yang ditulis oleh pesakit, dan doktor yang merawat mereka.




Seperti mana yang boleh dilihat dari muka depan buku, yang terlalu banyak ayat dan input sampai tak tahu nak fokus kat mana, begitu jugalah tidak begitu terarah isi cerita di dalam buku ini.

Jalan cerita antara satu cerpen ke cerpen yang seterusnya, bagi aku macam kurang garapan variasi.

Ada yang smooth, ada yang buat aku terkelip-kelip nak memahamkan isinya..

Tapi yang best berkenaan buku ni, adalah aku beli direct dengan Dr Erna Nadia sendiri, rasanya rata-rata semua orang kenal beliau sebab dia antara doktor yang selalu memberi input berguna di laman Facebook. Oh ya, dia sebagai salah seorang penulis juga dalam Projek Orkid ni.

Jadi, bila dia sendiri yang jual, adalah autograf dia 😍



Dan dapat juga 1 penanda buku sebagai cenderahati 😉

Berbalik kepada ulasan berkenaan buku tu, aku boleh bagi 2.5 bintang.
Boleh beli untuk baca, tapi jangan expect lebih. Ha dengan itu kamu akan lebih aman hihik.


6 comments:

  1. Mesti menarik ni sebab kisah benar pengalaman mereka yang terlibat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah, cuma kurang variasi sikit penyakitnya hehe

      Delete
  2. Wahh siap ade signature dan bookmark..lg2 bertambah syg buku tu kan :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana meninggalkan komen, dengan komen anda, saya rasa gembira kerana saya tau coretan saya dibaca~