Wednesday, March 10, 2021

Webinar Mental Health

Hari ni aku berkesempatan join webinar tentang kesihatan mental pelajar.
Tentang bagaimana pensyarah nak urus situasi sedemikian.


Banyak juga input dapat tadi.
Terima kasih pada kaunselor UiTMCNS, Puan Che Ku Farihah, sebab kongsikan tips yang bolehlah kami cuba untuk apply.

Lebih-lebih lagi semester ODL ni, jumpa pelajar memang tak dapat bersemuka.
Dan timbul pelbagai masalah lain sebenarnya bila pelajar tu hadap ODL.

Masalah-masalah tu akan buat mereka stress dan sebagainya.

Jadi webinar ni beri kami gambaran macam mana nak handle situasi bila pelajar ada masalah yang menjejaskan mental mereka.

Mental issue ni serius tau.
Bahaya kalau tak dibantu.
Huhu..

Semoga mental kami pun tetap kuat dan utuh!

16 comments:

  1. Selamat berwebinar
    Wak tak tahu itu webinar

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih wak! seminar wak, tapi online :D

      Delete
  2. Bagus pensyarah ambil berat terhadap pelajar yang ada Manalah mental. Selalu mereka tumpu untuk ajar pelajaran sahaja.

    ReplyDelete
  3. Betul, mental health sangat penting and perlu dijaga jugak. Bagus jugak buat webinar mental health ni.

    ReplyDelete
  4. betul tu mental health skrg kena take care lebih... nasib kmk f2f sbb mmg xleh nk online je nnt budak x kompeten susah pulak.. hihi

    hi syaz.. dh bekfes ke?

    ReplyDelete
  5. semoga mental dan emosi kita semua kuat...

    ReplyDelete
  6. jarang buat meeting guna webinar..biasa guna zoom aje..

    ReplyDelete
  7. Bagus juga bincangkan topik ni. sekarang ni mental health tu satu isu besar gak dalam keadaan sekarang ni.

    ReplyDelete
  8. tmpt saya kalau kursus pon semua online je skrg, jarang jumpe yg bersemuka. tp bg saya lg best kursus online ni

    ReplyDelete
  9. kesihatan mental ni kita tak nampak sbb pesakit mungkin x tunjukkan simptom2 nya... bagus ada penerangan mcm ni. at least semua pihak dapat bersedia utk sebarang kemungkinan

    ReplyDelete
  10. mental issue ni mmg perlu di aambil berat , sbb bahaya

    ReplyDelete
  11. bagus sekali sekali ber webinar :)

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot