Tuesday, April 27, 2021

Memanah dan Tunggang Kuda di Nabilah Agro Farm Seremban

Abadikan untuk memori amir.
6 April haritu, dia ada rombongan ke Nabilah Agro Farm di Pantai, Seremban, Negeri Sembilan.

Selain pergi tengok banyak haiwan ternakan, paling amir suka adalah aktiviti memanah.

Selain tu juga ada aktiviti menunggang kuda.
Tapi amir tak berapa suka.
Dia seram sikit katanya.


Nabilah Agro Farm ni open kepada public pada hujung minggu je.

Kalau weekdays, kena tempah.
Mungkin memang dia khaskan untuk rombongan sekolah.

Dari gambar kawan-kawan yang pernah pergi, konsep dia sama dengan Rabbit Funland yang kami pernah pergi dulu tu.

Tapi nampak tempat dia lebih bersih.
Maksudnya lapang dan nampak banyak rumput.

Tapi berdasarkan gambar la.
Ingat nanti nak pergi jugak dengan anak-anak.

Insyaallah 😊

22 comments:

  1. naik kuda tu pon bahaya sbb dh byk eksiden selalu berlaku., huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu.. betul juga, ada selalu juga terbaca. Nauzubillah

      Delete
  2. dari sehari ke sehari nk g tmpt ni...
    sampai dah PKP dah...

    ReplyDelete
  3. Comel je tengok dak kecik memanah.
    Nampak tempatnya luas dan menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, nampak luas betul. Area parking dia pun luas berbanding Rabbit Funland tu

      Delete
  4. Alhamdulillah
    Aktiviti sunah nabi ni

    ReplyDelete
  5. Dulu rajin juga memanah sebab buat program tu. Sekarang covid-19, dah takde ruang nak buat program.

    ReplyDelete
  6. Best gak banyak aktiviti kat sini. For sure budak budak suka :)

    ReplyDelete
  7. pandai amir memanah biar tepat sasarannya

    ReplyDelete
  8. Menarik aktivitinya mak/pak budak pun boleh join hehehe

    ReplyDelete
  9. tak pernah naek kuda, tp mcm takut plak nak naek.. hehehe

    ReplyDelete
  10. bestnye aktiviti yg ada dkt situ especially menunggang kuda tu

    ReplyDelete
  11. Bestnya Amir. Beria memanah tu

    ReplyDelete
  12. bestnya aktiviti gini.. ! adventure

    ReplyDelete
  13. hebatnya kecik2 da pandai memanah!

    ReplyDelete
  14. Akak pernah pergi sini awal tahun..tapi pergi makan je lepas hiking...lepas tu balik sebab tu tak explore...

    ReplyDelete
  15. Best kan buat aktiviti macam ni ..

    ReplyDelete
  16. mesti seronok kan aktiviti mcm ni utk anak2 syaz :)

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot