Showing posts with label zoo. Show all posts
Showing posts with label zoo. Show all posts

Wednesday, June 22, 2022

Dinosaur Encounter Dalam Zoo Melaka | Throwback

Assalamualaikum!

Dinosaur telah pupus kira-kira 65 juta tahun dahulu pada akhir Zaman Cretaceous, selepas hidup di Bumi selama kira-kira 165 juta tahun. Ala... Rasanya fakta ini, semua orang tahu kan. Tak perlulah SR nak cerita panjang lebar. 

SR nak throwback kenangan SR dan keluarga ke Zoo Melaka January 2022 yang lepas. SR ada up cerita yang SR ke Zoo Melaka tu sebelum ni <Klik Sini> tapi SR sengaja tak masukkan kisah kami ke seksyen Dinosaur Encounter yang terdapat dalam Zoo Melaka.

Jom throwback sama-sama dengan SR walaupun belum hari Khamis! Selalu SR buat Throwback Thursday, tapi SR ada banyak sangat entry draft yang ala-ala throwback, SR cuba untuk publish semua secepat mungkinlah! Haha!
😁

Thursday, June 16, 2022

Ke Zoo Melaka Bersama Keluarga | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

Nak throwback apa ya hari ni? SR bawa kawan-kawan throwback masa SR pergi Zoo Melaka bulan Januari 2022 hari tu la, nak?

Kalau ada yang ingat entry SR pergi naik Melaka River Cruise dan Menginap di Metrasquare Ayer Keroh, Melaka, haa.. sebenarnya masa tu SR ada juga pergi ke Zoo Melaka sekali.

Saja bawa adam, amir dan ayu jalan-jalan tengok haiwan-haiwan kan. Sejak PKP, memang lama tak ke Zoo Melaka ni.

Macam biasalah, masuk aje pintu zoo, ada staf arahkan kami beratur untuk ambil gambar. Katanya untuk record. Haa tak apa... Sebab mood masih baik, marilah beratur.

Saturday, February 5, 2022

Pengalaman Menginap di Metra Square Ayer Keroh Melaka

Dua minggu lepas, kami sekeluarga pergi ke Ayer Keroh, Melaka. Tak rancang pun nak pergi sebab rancangan asal nak bercuti ala-ala hype sikit sempena anniversary ke 10 tak dapat kami lunaskan walaupun dah lama pasang angan-angan. Mungkin tak ada rezeki kan. Jadi, memang tak booked apa-apa hotel pun dari awal. Sampailah pagi Sabtu tu. Kami fikir, pergi ajelah mana-mana kan. Search aje Agoda, tengoklah mana-mana yang masih available dan boleh dicekau oleh budget yang bersisa.

Long story (of searching the hotel!) short, kami pun booked One Room Apartment di Metra Square Hotel. Dengan pantas kemas beg, call hotel kata kami akan tiba lewat dalam 5pm gitu, terus ke sana. Vrooom!

Monday, July 5, 2021

Pengalaman Melawat Buaya Zoo Taiping Online

Sehari dua haritu, hampir semua group Whatsapp ada share poster berkenaan lawatan melihat buaya di Zoo Taiping secara maya ni.

Tuesday, April 27, 2021

Memanah dan Tunggang Kuda di Nabilah Agro Farm Seremban

Abadikan untuk memori amir.
6 April haritu, dia ada rombongan ke Nabilah Agro Farm di Pantai, Seremban, Negeri Sembilan.

Selain pergi tengok banyak haiwan ternakan, paling amir suka adalah aktiviti memanah.

Friday, August 26, 2011

Present LI



Ok, itu adalah aku dan Zaimi. Nampak sedikit muda? Hahaha..
Gambar ni diambil kalau tak silap aku dalam tahun 2006 kot?
Masa ni kami tengah tunggu turn untuk present apa yang kami dapat dan buat sepanjang ber'latihan industri' dekat Zoo Negara selama 2 bulan setengah tu.

Lokasi? Aku tak pasti pulak dekat MST atau MSB, tapi antara dua tu lah.
MST adalah Medan Syarahan Timur manakala MSB adalah Medan Syarahan Barat, dekat UMT.


Kamera yang digunakan adalah kamera laptop yang aku baru beli..woohoo!
sebab laptop lama dah rosak teruk sampai berasap-asap..

Dan laptop lama aku sebelum yang aku guna ambil gambar ni memanglah sangat kodi.
Jadi masa ni kiranya baru first time lah aku ada laptop berkamera.. oh noob.
Haha!

Err..ada lagi ke MST MSB tu ya?

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot