Monday, July 5, 2021

Pengalaman Melawat Buaya Zoo Taiping Online

Sehari dua haritu, hampir semua group Whatsapp ada share poster berkenaan lawatan melihat buaya di Zoo Taiping secara maya ni.

Menarik juga, dan it's free.
Memang boleh dipuji usaha Dr Muhamad Ridhwan Affendi, pegawai veterinar di Zoo Taiping ni untuk mengadakan sesi lawatan atas talian ni kan.


Jadi 4 Julai tu, pukul 10 pagi budak-budak ni dah get ready.
Tapi sesi live tu start lambat sikit sebab ada masalah teknikal.

Lepas beberapa minit menunggu, sesi live pun start.
Dapatlah anak-anak tengok pekerja zoo bagi buaya makan ayam.

Cuma yang kurangnya adalah suara.
Hanya tengok video sepi tanpa suara.

Huhu..

Apa pun oklah, dapatlah tengok sesuatu yang lain walaupun bisu tak ada suara.
Good job Zoo Taiping!

17 comments:

  1. Terlepas sesi ni semalam, tapi bagus juga ada live macam di zoo kan

    ReplyDelete
  2. Menarikk jugakk buat macam ni walaupun secara online je boleh tengokk, budak budak confirmm sukaa.

    ReplyDelete
  3. Menarik.. Khamis ini Muzium Melaka pula buat. Tapi berbayar. RM5.00 sahaja.

    ReplyDelete
  4. mesti best dapat tengok live zoo taiping sampai sedap je terbaring kat situ..hehe

    https://www.tiarasaphire.com/2021/07/10-drama-korea-tvn-terbaik-yang-boleh.html

    ReplyDelete
  5. Best tu walaupun live online. Ada suara lagi best tengok.

    ReplyDelete
  6. Saya follow sini...

    https://eyma0913.blogspot.com/2021/07/jom-subscribe-eyma-balkish-youtube.html

    ReplyDelete
  7. Ala baru saya tahu. Ruginya tak dapat tengok. 😂

    ReplyDelete
  8. kat rumah nipun cucus sibuk tengok buaya besar zoo Taiping

    ReplyDelete
  9. Patut mama kena berlakon buat suara buaya... "Adik manisssss"

    ReplyDelete
  10. Kalau ada suara lg best, tapi oklah, seronok tengok buaya secara live..

    ReplyDelete
  11. xsempat nk tgk pdhal dh share kat fb kengkonon nk tgk ngn ank.. huhu

    ReplyDelete
  12. Wow..syaz hampir ke rumah saya hahahaaa ^_^

    ReplyDelete
  13. Kasihan Firdaus. Mommynya terlepas pandang. Padahal cikgu dia dah share di group.

    ReplyDelete
  14. siap baring lg ye.. yg alan tgk xde perasaan tu pun sekejap je pastu boring dh.. haha

    ReplyDelete
  15. Mungkin lepas ni pihak zoo akan cube tambahbaik program lawan secara online mereka..

    ReplyDelete
  16. jadi la kan, tengok online.mesti bosan tak dpt pegi mne2.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot