Tuesday, May 18, 2021

Chicken Pox!

Ayu kena chicken pox pulak.
Sedangkan, kami tak ada kuar ke mana-mana pun.
Berkurung je dekat rumah.



Asalnya naik sebiji atas kening masa raya kedua haritu.

Makin lama, makin banyak celah pelipat dia.


Nasib baiklah demamnya tak teruk.
Tapi makin hari makin banyak keluarnya.

Jadi keluarlah juga carikan sabun semambu ni buat mandi ayu.

Ada jual kat kedai runcit.


Kalau pakai sebamed atau cetaphil pun boleh je kalau anak chicken pox ni.


Dan sapukan juga calamine cream ni dekat dia.



Moga lekas sembuhlah anakku❤️❤️

 

19 comments:

  1. Aduh.. kesiannya. Biarlah yang dah besar kena, bila yang kecik kena kesian dibuatnya. ��

    ReplyDelete
  2. Biasa sekali seumur hidup mmg akan kena cikenpox ni walaupun xbrjngkit dgn org lain. Mg cepat sembuh dan selamat hari raya

    ReplyDelete
  3. Semoga cepat sembuh, Ayu..takut gatal-gatal je tu, susah nak tahan dari garu..huhu

    ReplyDelete
  4. Panas dan getahnya tu yang mencabar. Moga segera sembuh anak.

    ReplyDelete
  5. ala kesiannya, moga cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  6. Aik entri kita mcm ada persamaan pulak..
    Aunti doakan Ayu cepat2 sembuh ya

    ReplyDelete
  7. dah nak sakit kan, x kuar mana pun...sakit jugak. semoga cepat sembuh yer...dr Mummy Ayu. sama nama la kiter....

    ReplyDelete
  8. minum air kelapa pon insyaAllah boleh membantu

    ReplyDelete
  9. Allahu..semoga cepat baik chicken pox ayu. Aminn..

    ReplyDelete
  10. semoga cepat sembuh dan takde parut2 kat muka ayu yg comel tu ye.. Semoga mudah urusan mak menjaga anak chicken pox.aminn

    ReplyDelete
  11. semoga cepat sembuh ayu..anak acik shida yg comel ni :)

    ReplyDelete
  12. Adoi.. kesian Ayu..
    Sekarang dah mudah kan Syaz.. ada jual merata sabun neem tu..
    Kalau dapat daun dia pun lagi best..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot