Monday, November 15, 2021

Lemak Manis Roslan Madun

Lagu Rakyat

 LEMAK MANIS OLEH ROSLAN MADUN


Sopan-santun Anak melayu
Senyum terukir, senyum terukir bila disapa
Dalam pantun, ku kirim rindu
Rindu mengalir, rindu mengalir di dalam kata

Lemak manis (Alah amboi-amboi)
Santan kelapa (Alah amboi-amboi)
Ku pandanglah manis (Alah amboi-amboi)
Anak siapa

Lemak manis (Alah amboi-amboi)
Santan kelapa (Alah amboi-amboi)
Ku pandanglah manis (Alah amboi-amboi)
Anak siapa

Pohon sena, Pohon meranti
Di tengah-tengah, Di tengah-tengah buluh perindu
Adik di sana, Abang di sini
Di tengah-tengah, Di tengah-tengah rindu menderu

Lemak manis (Alah amboi-amboi)
Santan kelapa (Alah amboi-amboi)
Ku pandanglah manis (Alah amboi-amboi)
Anak siapa

Lemak manis (Alah amboi-amboi)
Santan kelapa (Alah amboi-amboi)
Ku pandanglah manis (Alah amboi-amboi)
Anak siapa

Hujan di hulu, Tak reda-reda
Ributlah turun,Ributlah turun bertalu- talu
Abang di hulu, Adik di kuala
Ku hanyut rindu, Ku hanyut rindu dalam perahu

Lemak manis (Alah amboi-amboi)
Santan kelapa (Alah amboi-amboi)
Ku pandanglah manis (Alah amboi-amboi)
Anak siapa

Lemak manis (Alah amboi-amboi)
Santan kelapa (Alah amboi-amboi)
Ku pandanglah manis (Alah amboi-amboi)
Anak siapa

11 comments:

  1. Ala, lagu ni akak suka!
    Ini baru tahu nama penyanyinya :)

    ReplyDelete
  2. TENGOKROSLAN MADUN NYANYI TERKENANG SENIMAN NORDIN AHMAD ADA IRASNYA

    ReplyDelete
  3. 1st time dengar lagu ni kat tiktok... memang sedap mendayu, penuh puitis... sedap didengar merdu pun iya suaranya

    ReplyDelete
  4. 1st time ni dengar lagi ni heee sedap juga telinga ni mendengornya hehe

    ReplyDelete
  5. pernah nak kena nyanyi lagu ni, last year ke awal tahun ni..last2 x jadi..nasib baik....
    nyanyi ramai2..mcm persembahan la...

    ReplyDelete
  6. Bait kata amat best. Orang Melayu penuh santun dan adat

    ReplyDelete
  7. mendayu-dayu..
    pakcik ni pelakon juga kan?

    ReplyDelete
  8. Lagu lama yang tengah popular sekarang ni. Baru tahu siapa penyanyinya.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot