Tuesday, May 24, 2022

Suasana Trafik Pagi Di Kuala Pilah

Assalamualaikum...

Sekarang ni, sejak ada ayu masuk tadika, SR dengan zaimi dah tak dapat nak pergi kerja naik 1 kereta. Kena drive asing-asing walaupun destinasi yang sama. Sebabnya, zaimi kena keluar seawal 6.30 untuk hantar adam dan amir. SR pula keluar lewat sikit sebab nak drop ayu di tadika dia.

Sebab tak sampai hati pula nak drop ayu seawal 6.45.. Dan kadang, mesti terlengah dekat tadika ayu, dan akan menyebabkan abang-abang dia pulak lambat ke sekolah.

Jadi sekarang SR drive sendiri, setelah 10 tahun pergi kerja, SR hanya co-driver.

Jadi, inilah antara pemandangan SR ketika keseorangan dalam kereta. Sedih. Cewah sedihlah sangat!





Kalau bosan, memang nyanyi aje lah dalam kereta.

Kalau bosan masa drive sorang-sorang, korang buat apa? Cuba share sikit dengan SR.
😎

12 comments:

  1. sama....ayu pun suka nyanyi sorang2 ... walaupun sumbang .. he he he..

    ReplyDelete
  2. selalu dengar radio atau buka youtube..

    ReplyDelete
  3. buka radio kuat2.. pastu nyanyi.. siap berjoget2.. haha..
    best jgk la layan.. drive sorg2 ikut suke nk buat ape dlm kete.,. hihi

    ReplyDelete
  4. kalo bosan, nyanyi dalam kereta sambil feeling...kalo masih bosang gak, bukak facebook sambil drive..ahahahahahahah

    ReplyDelete
  5. nak buat macam mana kan. demi memudahkan anak pisah kereta la ye. nampak traffic lancar

    ReplyDelete
  6. mujur ada 2 kereta kan Alhamdulillah

    ReplyDelete
  7. Saya pulak, sejak mengakhiri zaman PJJ ni baru berpeluang jadi co-driver. Kalau drive sendiri, saya suka bukak playlist muzik & sambung ke radio kereta, sambil driving sambil menyanyi dalam kereta hehe

    ReplyDelete
  8. Kereta sama je depan? Hon lah dia... buat kawan...

    ReplyDelete
  9. Tempat kerja Kak Amie dekat jew, tak sempat bosan ketika memandu hahahaaa.

    ReplyDelete
  10. tak pernah drive sorang-sorang dan yang pasti tak pernah drive semenjak 2008 ahakssss

    ReplyDelete
  11. Klau sorang2 dalam kereta memang menyanyi la.. Klau radio rosak pun nyanyi gak dgn suara yang tak sedap..haha

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot