Tiada Lagi Nenek SR


Dah tak ada dah nenek.

13.5.1943 - 11.4.2023


Berjanjinya arwah dengan Allah pada tarikh semalam. 

Nenek dah mula kurang sihat sejak tahun lepas. Beberapa kali warded. Tapi, nenek tak bedridden. Banyak benda nak tulis, tapi biarlah. 

Semoga nenekku sayang diberi keampunan dan rahmat dari Allah. 

Semoga nenek juga ada memberi keampunan kepada semua ketika hayatnya sedang di penghujung.

Allohummaghfirlaha warhamha wa’aafihi wa’fu ‘anha wa akrim nuzulaha wawassi’ mudkholaha waghsilha bil maa-i wats tsalji wal barod. Wa naqqihi minal khothooyaa kamaa naqqoitats tsaubal abyadho minad danas. Wa abdilha daaron khoiron min daarihi wa ahlan khoiron min ahlihi wa zaujan khoiron min zaujihi wa adkhilhul jannata wa a’idzha min ‘adzaabin qobri au min ‘adzaabin naar


Artinya: “Ya Allah, ampunilah dan rahmatilah dia. Bebaskanlah dan maafkanlah dia. Luaskanlah kuburnya dan mandikanlah ia dengan air, salju dan embun. Sucikan ia dari seluruh kesalahan seperti dibersihkannya kain putih dari kotoran. Berikan ia rumah yang lebih baik dari rumahnya (di dunia), keluarga yang lebih baik dari keluarganya, pasangan yang lebih baik dari pasangannya. Lalu masukkanlah ia ke dalam surga dan lindungilah ia dari cobaan kubur dan azab neraka”


#tiadalaginenek

Tags

Catat Ulasan

18 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Innalillahiwainna ilaihirojiuuunnn.. Salam takziah, SR. Semoga Allah swt menempatkan rohnya di kalangan mereka yg beriman dan beramal soleh, Amiiinnnn YRA.

    (Cantik arwah nenek SR)

    BalasPadam
  2. takziah untuk kak syaz sekeluarga. pemergian yang berat untuk diterima. semoga roh nenek kak syaz tenang di sana.

    BalasPadam
  3. Innalillah. Salam takziah untuk famili SR

    BalasPadam
  4. Inalillah, salam takziah moga kuat dan tabah buat SR sekeluarga

    BalasPadam
  5. Innalillah..salam takziah untuk SR & keluarga...semoga roh nenek ditempatkan dikalangan mereka yang beriman...

    BalasPadam
  6. salam takziah syaz & family.. be strong..
    al fatihah buat arwah, moga dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org2 yg beriman... aamiin

    BalasPadam
  7. Salam takziah. Alfatihah untuk arwah nenek SR.Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang beriman.

    BalasPadam
  8. Salam takziah SR . Moga roh nenek dicucuri rahmat serta dipermudahkan segala urusan akhiratnya

    BalasPadam
  9. Innalillahiwainnailaihirojiun..Al- Fatihah...salam takziah SR

    BalasPadam
  10. Al fatihah
    salam takziah syaz sekzluarga

    BalasPadam
  11. takziah buat syaz sekeluarga.. huuhuu

    BalasPadam
  12. semoga Allah tempatkan Allahyarhamah di sebaik2 tempat

    BalasPadam

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di blogsyaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at blogsyaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.

Disclaimer: Unauthorized Use of Photos

All personal and family photos on this blog are the exclusive property of syaznirahim.com. These images may not be downloaded, copied, reproduced, or used in any form without prior written permission from the owner. Unauthorized use of these photos is strictly prohibited and may result in legal action. If you wish to use any of the photos, please contact me for permission and licensing terms. Thank you for respecting our rights and the privacy of the individuals depicted.

Penafian: Penggunaan Foto Tanpa Kebenaran

Semua foto peribadi dan keluarga di blog ini adalah hak milik eksklusif syaznirahim.com. Imej-imej ini tidak boleh dimuat turun, disalin, dihasilkan semula, atau digunakan dalam apa-apa bentuk tanpa kebenaran bertulis daripada pemilik. Penggunaan foto-foto ini tanpa kebenaran adalah dilarang keras dan boleh mengakibatkan tindakan undang-undang. Jika anda ingin menggunakan mana-mana foto, sila hubungi saya untuk mendapatkan kebenaran dan syarat pelesenan. Terima kasih kerana menghormati hak kami dan privasi individu yang digambarkan.

Top Post Ad