Doa Ketika Gelisah

Gambar hiasan

 

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي

Robbish rohli sodri wayasirli amri wahlul uqdatamilisaani yafqahu qauli

Maksudnya: “Ya Rabbku, lapangkanlah untukku dadaku, dan mudahkanlah untukku urusanku, dan lepaskanlah kekakuan dari lidahku, supaya mereka mengerti perkataanku”

Surah Thaha : 25-28

SR sebenarnya sedang gelisah. Tapi lebih kepada berdebar dan teruja.

Moga doa kita semua dimakbulkan Allah!

Post a Comment

4 Comments

 1. sangat berguna dibaca semasa menghadapi ujian n peperiksaan. Thanks for sharing this doa...

  ReplyDelete
 2. Terima kasih atas perkongsian. Semoga dipermudahkan segala urusan.

  ReplyDelete
 3. Doa untuk lancarkan lisan. Elok baca supaya lancar tutur kata kita dan orang yang mendengar faham maksud perkataan kita.

  ReplyDelete
 4. Aamin, tq info ya yee..Semoga hilang kegelisahan yang melanda

  ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.