7 Buffet Ramadan Bangsar, Damansara, Kelana Jaya, Petaling Jaya Bawah RM100

 

Buffet Ramadan, juga dikenali sebagai iftar buffet, adalah satu bentuk perayaan makanan yang popular semasa bulan Ramadan. Ia merupakan satu acara di mana individu berkumpul untuk berbuka puasa bersama-sama selepas seharian menahan lapar dan haus. Buffet Ramadan menawarkan pelbagai hidangan dari pelbagai jenis masakan, termasuk makanan tempatan dan antarabangsa, serta pencuci mulut yang lazat.

Biasanya, buffet Ramadan diadakan di pelbagai tempat seperti restoran, hotel, atau pusat makanan yang menyediakan hidangan yang disusun secara buffet. Hidangan yang ditawarkan boleh mencakupi pelbagai hidangan tradisional tempatan seperti nasi beriani, bubur lambuk, ketupat, rendang, dan pelbagai lagi. Selain itu, juga terdapat hidangan antarabangsa seperti pasta, sushi, dan hidangan barat yang lain.

Buffet Ramadan sering menjadi tempat yang popular untuk berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan. Ia membolehkan individu untuk mencuba pelbagai hidangan dari pelbagai masakan dalam suasana yang mesra. Selain itu, buffet Ramadan juga merupakan peluang untuk beramah mesra dan berkongsi kegembiraan bersama-sama dalam suasana yang penuh dengan kebersamaan.

Senarai Buffet Ramadan 2024 Sekitar Bangsar, Damansara, Kelana Jaya, Petaling Jaya Dengan Harga Bawah RM100

1. IMAN IRIS GRAND HALL


Jom try sini...boleh view page IMAN IRIS
KORANG PLAN NAK LEPAK BERBUKA KAT MANA???
JOM!!JOM!!
BERBUKA KAT IMAN IRIS GRAND HALL jerrrrr....
MENU RAMADHAN BUFFET
MANTUL!! MANTUL!!

SERENDAH RM59.90
KANAK2 BAWAH 6 TAHUN FREE JERR TAU
😍😍

Buffet tema Asian cusine sampailah ke Ala kampung semua ada!!!!

PRIVATE SPACE JUGA ADA DISEDIAKAN BAGI YANG INGINKAN PRIVACY, MIN 70 pax.

JOM BOOK SLOT CEPAT ❗❗❗

Booking terus klik link dibawah: πŸ‘‡πŸ‘‡

✅ wasap.my/60173469381/bookingiftar
✅ wasap.my/60166310950/bookingiftar

✔ Mesra Kanak2
✔ Mesra OKU
✔ Live Band
✔ Tempat yang Luas, Selesa dan Tenang
✔Prop yang menarik utk selfie
✔aircond
✔parking berbumbung
✔lif & escalator dihadapan pintu masuk
✔Surau
✔Tandas
✔berhadapan Uptown kota damansara/kedai ustaz/jaya grocer(boleh shopink baju raya terus πŸ˜œπŸ˜)

https://www.facebook.com/profile.php?id=100040534965132

2. GLAMHALL DAMANSARA


Sebagai menghargai awak πŸ«ΆπŸ» pelanggan setia.. kami beri peluang untuk anda menjadi orang terawal yang dapat tempat di buffet ramadhan kami.

Harga Tiket Glam Ramadhan Buffet 2024
Dewasa (Online): RM 96 nett
Dewasa (Walk In): RM 116 nett
Kanak-kanak (5-10 tahun) : RM 76 nett
Baby & Toddler (0-4 tahun) : Tiada charge

PROMO? MESTILAH ADA!
PROMO AHLAN RAMADHAN
Hanyaaaa RM76 per pax πŸ˜πŸ˜πŸ˜
Khas untuk berbuka pada 13-15 & 18-21 Mac 2024. LIMITED SEAT tapi awak untunggg sebab kami beritahu awal πŸ˜˜
.
Untuk Tempahan :
KLIK πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»KLIK
https://www.glamramadhan.com/
.
Untuk Tempahan ( Whatsapp ):
KLIK πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»KLIK
https://go.wasap.my/glamramadhan2024


3. RASA LAMA


Tempahan juadah berbuka bulan Ramadan 2024 subang, kini dibuka kembali !!! ✨✨✨ Nikmati pelbagai juadah tradisional dan moden yang pasti akan memenuhi keinginan anda hanya di 'CITA RASA ORANG KITA'.

Tempat yang selesa, beserta dekorasi yang cantik dapat dinikmati bersama juadah-juadah yang lazat bersama insan tersayangπŸ€—❤️

MARI, TEMPAH SEKARANG‼️dan sertai kami untuk pengalaman Iftar yang tidak dapat dilupakan.

Tempat: NO 9,RASA LAMA RESTAURANT,JALAN SS15/7 ,SS15,47500 SUBANG JAYA,PETALING JAYA,SELANGOR DARUL EHSAN

Dewasa: RM98nett
Kanak-kanak (6-11 tahun) :RM49net
Earlybird: RM180(sebelum 15mac)

πŸ•Œ Surau disediakan

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, sila WhatsApp kami atau hubungi kami di:

πŸ“ž+601136882857
☎️035611421

Layari kami di www.rasalama.com


4.  BANANA BISTRO



5. JOSEPH KITCHEN


Ramadhan Promotion Set

All the set will served with soup, ice-cream & bottomless drink.
(Drink: Ice Lemon Tea, Rose Syrup, Lime Juice)

Price starting from RM15 onwards

Add-on with RM3.90
1. Potato Shrimp
2. Creamy White Mushroom
3. Calamari Ring
4. Chicken Wings (2pcs)
5. Garlic Bread (5pcs)

Unit2-7, Second Floor,
Menara UOA Bangsar, 59000 Kuala Lumpur,
Malaysia·
Tel: 03-2282 2242


6. BIZI CAFE


Kami dari Bizi Cafe ingin mengucapkan Selamat menyambut bulan puasa untuk semua umat islam πŸŽŠ.

Menawarkan sajian Selera Desaku berbagai juadah yang lazat antaranya Kambing Bakar, kuih muih traditional, masakan kampung dan banyak lagi menu-menu yang menarik menanti anda‼️.

Disediakan oleh chef yang berpegalaman lebih 15 tahun di dalam dan luar negara.

Harga buffet kami :

πŸŒ• RM 48.80 (Awam)
πŸŒ• RM 28.80(Kanak kanakBawah 12tahun )

πŸ…Ώ️ Free parking

πŸ“LDP Furniture Mall

Untuk tempahan dan maklumat lanjut, hubungi:
https://wa.me/601125470144
https://wa.me/601158810690

‼️‼️Mari kita sama - sama meriahkan suasana ramadhan pada tahun ini bersama keluarga dan sahabat tercinta
Jangan lepaskan peluang Tempat adalah TERHAD.

7. DEALOVA SKY GARDEN


IFTAR RAMADHAN DEALOVA SKY GARDEN ✨

Bermula dari 29 March-17 April di Sunway Nexis,Kota Damansara.

Lokasi: Use Waze to drive to Dealova Place @ Sunway Nexis, 2 Jalan PJU 5/1, Petaling Jaya: https://waze.com/ul/hw281zveej

Harga Pax :-
Dewasa- RM38 per pax
Kanak ii- RM18 per pax (6thun keatas)

✅Surau
✅Tandas
✅Parking πŸ‘‡πŸ»
:- First 2hour RM1
:- Subsequent hour RM1

Pembayaran secara online dan harus dibayar sehari seblum majlis iftar , kalau berminat boleh buat tempahan sekrang πŸ‘‡πŸ»πŸ˜‰

https://wa.link/sq466s

Selamat Berpuasa semua.

Post a Comment

8 Comments

  1. Banyak pilihan nampaknya tu Syazni.
    Untuk perut kecik mcm ai ni, mkn pulak sekadar berdua memang sepatutnya ambik buffet yg bawah RM100 mcm ni. 😁. Kalau menu sedap2 mmg berbaloi.

    ReplyDelete
  2. Wahhhh.....menariknya pakej iftar bawah RM100. Boleh buat siasatan nanti ni. Macam berkenan dekat Rasa Lama tu

    ReplyDelete
  3. ada gak plan nak bawak Pak Zain berbuka di luar..nanti SA skodeng ye...

    ReplyDelete
  4. Sesekali ada kesempatan bawa keluarga berbuka puasa di tempat begini memang berbaloi.

    ReplyDelete
  5. puas jamu selera berbuka posa semua ada

    ReplyDelete
  6. Masih ada juga yang di bawah RM100. Sangat jarang juga zaman sekarang ada di bawah RM100. Mereka yang berdekatan yang nak ubah angin iftar kat luar boleh ke tempat yang dicadangkan ni.

    ReplyDelete
  7. Dengan harga RM100 nie pun semestinya banyak pilihan makanan

    ReplyDelete
  8. byk opis2 la kan, yg cari tempat utk wat majlis buka puasa kan

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.