Pages

Search This Blog

Showing posts with label Damansara. Show all posts
Showing posts with label Damansara. Show all posts

Thursday, September 3, 2009

Karma 5 Sen


Phew lame giles aku tak update blog..
Malas menguasai diri..
Pastu sebulan gak aku kerja part time..
Letih sikit oh~

Kepada yang follow & comment & singgah, thanks!
=)


emm..semalam aku pergi berbuka puase ngan Zaimi & his sisters..
makan nasi lemak Antarabangsa..best woa!

bese la..perjalanan dari Bangi ni ke Gombak sana agak jauh dan memerlukan beberapa kali bayaran tol..
Oh kitorang makan yang kat sebelah UIA punye kedai, yang franchaise.

Ok, berbalik pade cerita tol.
Dah abeh2 makan pe sume, pas hantar adik zaimi balik UIA,
kitorang pun menuju ke Damansara untuk antar kakak zaimi lak..
dari gombak ke damansara tu kitorang lalu 1 tol..
bayaran dia rm1.60..

aku bukak la laci syiling dalam kete aku ni untuk ambik duit kecik nak bayar tol tu..
ada 2 keping note rm1, sekeping 50sen, dan 3 keping 5 sen..
tpikir la dek kepala otak aku xnk pecahkan note rm1 tu, and nak bayar gune duit 5sen tu..
sbb kalau tak, tak tau gak nak gune duit 5 sen tu kat mane..

jadi aku pun hulurla sekeping rm1, sekeping 50sen & 2keping 5sen kat zaimi..untuk dihulurkan ke Tol Gate Girl tu..
hehe..selamat duit 5 sen tu.. aku siap menegakkan kebenaran yang 5sen pun duit jugak..pe salahnye kan..

Tapi tu la.. Karma does exist!

Dah aku ngan zaimi on the way balik ke UKM, kene lalu tol Sungai Besi lak.. Bayaran dia rm1.30..
dah xde syiling dah mase tu.. jadi kami pun bayar gune 2 keping note rm1..
balance dia kan 70sen kan?
mase zaimi hand in 70sen tu kat aku..aku terkesima..
70sen itu terdiri daripada sekeping 50sen, sekeping 10sen dan..

2 KEPING 5SEN!

terus aku terngiang2 lagu..
"What u give...U get back.."

Monday, June 1, 2009

Ayam ke pensel?

Hello readers!
Lame tak lap abuk kat blog ni, ermm.. actually aku plan nak citer hal2 kebahagiaan hidup aku..
hak hak..


kengkonon nak story sal aku gi makan2 ngan future sis in law aku kat Uptown Damansara tu..


tak pun aku ingat nak citer sal tadi kitorang gi dating kat Seremban..
NAMUN !!

kejadian malam ini telah menyebabkan mood aku nak crite sal kebahagiaan aku tercantas!
sebab pe?

ha..sebab kedai kat bawah ni..
tak nampak?
gambar blur?
ye la, aku tau aku takde kamera canggihs2 tu..
kamera tepon jer..

sign board tu bertulis,
TASIK CEMPAKA NASI LEMAK AYAM KAMPUNG..

Hmm..tak penah2 lak aku makan kat sini, tetibe malam ni tergelenyar lak nak makan kat situ..
sesampai nye kat situ, kitorang pun duduk,
ingat nk makan nasi lemak ayam la konon, rupenye mmg tol2 ade nasi lemak ayam kampung je..
okey la, order la..

harge dia.. nasi lemak biasa rm2, nasi lemak ayam kampung rm6.50..
wow..macam harge foodcourt!

maknenye ayam kampung dia seketul rm4.50..

sekali mase dia hantar encik nasik lemak tu, aku trkejut tgk encik ayam tu... (*_*)
ayam kecik halus macam pensel pun rm4.50 ke?
nasib baik aku tak tercakap dgn nada menjerit kat mamat yang antar nasik tu td..

~FRUST & TERKESIMA~

Tuesday, May 5, 2009

Sudah malam..


Aku gi Damansara tadi...seperti bese la nak balik semula ke Bandar BAru Bangi ni semedang sesat...haha!

Pas singgah makan, balik..

Ngantuk gile dah mate..

Jumpe sok..

Nite...

Sunday, February 8, 2009

1 Utama! KFC, Burger King & A&W?

semalam kitorg g 1 utama..
saje je g jenjalan.. sbb sbl tu g damansara..
jd sesaje la kuar ngn adik ngn kakak zaimi sekali..
hik hik..
smpai2 je dh tgahari..
besela kami yg bulat2 ni lapar la bila dah masuk waktu..hehe..
jadi g la mkn kfc..
huhu!
pastu pas mkn g round2 lak.
konon aku nk beli handbag..
tp kat 1 utama ni br aku pasan yg aku ni miskin..haha!
x mampu seh nk beli.. jadi jenjalan gitu jela..
sampai dapur pon kitorg g tgk.. smlm gak ade fashion show ape kejadah ntah...
huhu..
pastu..aku pon tringin nk mkn Whopper Burger King lak..
maklum la selera bsr..
see the body la!
wahhahaha!
duit abeh beli mknan aku xkesah beb!






ya! inilah burgernya!

pastu sementara nk tunggu adik and kakak zaimi siap, kitorg g minum rootbeer lak kat A&W..
weehuu~






truk x aku x boikot?
x mampu kawal nafsu daaa~





Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.