Monday, June 1, 2009

Ayam ke pensel?

Hello readers!
Lame tak lap abuk kat blog ni, ermm.. actually aku plan nak citer hal2 kebahagiaan hidup aku..
hak hak..


kengkonon nak story sal aku gi makan2 ngan future sis in law aku kat Uptown Damansara tu..


tak pun aku ingat nak citer sal tadi kitorang gi dating kat Seremban..
NAMUN !!

kejadian malam ini telah menyebabkan mood aku nak crite sal kebahagiaan aku tercantas!
sebab pe?

ha..sebab kedai kat bawah ni..
tak nampak?
gambar blur?
ye la, aku tau aku takde kamera canggihs2 tu..
kamera tepon jer..

sign board tu bertulis,
TASIK CEMPAKA NASI LEMAK AYAM KAMPUNG..

Hmm..tak penah2 lak aku makan kat sini, tetibe malam ni tergelenyar lak nak makan kat situ..
sesampai nye kat situ, kitorang pun duduk,
ingat nk makan nasi lemak ayam la konon, rupenye mmg tol2 ade nasi lemak ayam kampung je..
okey la, order la..

harge dia.. nasi lemak biasa rm2, nasi lemak ayam kampung rm6.50..
wow..macam harge foodcourt!

maknenye ayam kampung dia seketul rm4.50..

sekali mase dia hantar encik nasik lemak tu, aku trkejut tgk encik ayam tu... (*_*)
ayam kecik halus macam pensel pun rm4.50 ke?
nasib baik aku tak tercakap dgn nada menjerit kat mamat yang antar nasik tu td..

~FRUST & TERKESIMA~

11 comments:

  1. uiks..ade isii ke x tu weh?? cm tulang jek..

    ReplyDelete
  2. tau xpe...isi yg SANGAT lah sikit..

    ReplyDelete
  3. maybe lagi separuh dr ayam tue jatuh on the way hantar ke meja tue... x pun, budak yg hantar tue da termakan dulu tak ?? ;0

    ReplyDelete
  4. hahhahaha..
    no comment on the ayam..
    but,nk komen psl pic ats tuh..
    hehehhe
    muke u ngn bkl sis tuh AMAT sm..
    mmg da de ptalian dr azali kn?
    hehehhe
    smoga kekal begitu hendaknya..
    amiiiinn..

    ReplyDelete
  5. ayam kampung memang mahal la cik syaz.

    plus, ayamkampung dimakan pasal lebih ori dari ayam bandar yg slalu kena cucuk tue..

    plus,ayam kampung mahal pasal nilai `organik` nye yg spesel tue..

    tue yg xleh kondem lebey..tapi btul ke tue ayam kampung?ke sajer je makcik tue nk tax lebey kot.

    kakakaka....lepas nie wa makan kt foodcourt jela..

    ReplyDelete
  6. aidy: lol! ntah la.. hehe!

    duckness: same eh?? hehe amiiin!

    bijan: tau mahal...tp xkan la harus kecil halus begitu..haha!

    helmi: haha! tu la pasal.. aku pun penah je makan ayam kg arwah atuk aku beli, nenek aku masak..xde la kecik cikonet macam tu, kecik weh...besar lagi cotton bud.. haha!
    healthy? ntah la...demam je aku pagi ni pas mkn ayam tu :P

    ReplyDelete
  7. hoo..bru tringin nk mkn kt ctu..seb bek btaw,xjd lah camnih..
    cett..ayam tu cam tgl tulang je..ade isi ke..mahal lak tuh...aisshh

    ReplyDelete
  8. laaa celah gigi je ayam tu pon..siot jek x berbaloi lansong..kne boikot kedai nih hehe

    ReplyDelete
  9. zugha: haha! jgn gi, amek la iktibar..hehe~

    kimo: bukan celah gigi, x sempat selit celah gigi pon! sikit giler isi!!

    ReplyDelete
  10. zugha: haha! jgn gi, amek la iktibar..hehe~

    kimo: bukan celah gigi, x sempat selit celah gigi pon! sikit giler isi!!

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot