Search This Blog

Showing posts with label ayam. Show all posts
Showing posts with label ayam. Show all posts

Tuesday, August 18, 2020

Ayam Goreng Tepung Bestari

 Weekend haritu, memang kena rasuk dengan saka M.

Mungkin sebab cuaca pun tak seberapa nak cerah, redup yang sangat lazat untuk beristirehat, jadi kita masaklah yang ringkas, sedap dan dia boleh jadi makanan mak ayah cum makanan anak-anak sekaligus.




Ha macam tu lah gambar packaging dia, aku beli kat kedai runcit je.

Sebab ramai jugak yang kata, ayam goreng kalau salut tepung bestari ni sedap.

Monday, June 1, 2009

Ayam ke pensel?

Hello readers!
Lame tak lap abuk kat blog ni, ermm.. actually aku plan nak citer hal2 kebahagiaan hidup aku..
hak hak..


kengkonon nak story sal aku gi makan2 ngan future sis in law aku kat Uptown Damansara tu..


tak pun aku ingat nak citer sal tadi kitorang gi dating kat Seremban..
NAMUN !!

kejadian malam ini telah menyebabkan mood aku nak crite sal kebahagiaan aku tercantas!
sebab pe?

ha..sebab kedai kat bawah ni..
tak nampak?
gambar blur?
ye la, aku tau aku takde kamera canggihs2 tu..
kamera tepon jer..

sign board tu bertulis,
TASIK CEMPAKA NASI LEMAK AYAM KAMPUNG..

Hmm..tak penah2 lak aku makan kat sini, tetibe malam ni tergelenyar lak nak makan kat situ..
sesampai nye kat situ, kitorang pun duduk,
ingat nk makan nasi lemak ayam la konon, rupenye mmg tol2 ade nasi lemak ayam kampung je..
okey la, order la..

harge dia.. nasi lemak biasa rm2, nasi lemak ayam kampung rm6.50..
wow..macam harge foodcourt!

maknenye ayam kampung dia seketul rm4.50..

sekali mase dia hantar encik nasik lemak tu, aku trkejut tgk encik ayam tu... (*_*)
ayam kecik halus macam pensel pun rm4.50 ke?
nasib baik aku tak tercakap dgn nada menjerit kat mamat yang antar nasik tu td..

~FRUST & TERKESIMA~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me