Search This Blog

Showing posts with label Bangi. Show all posts
Showing posts with label Bangi. Show all posts

Monday, May 26, 2014

Akuarium Baru!

Ye..
Macam aku cakap haritu, zaimi dah beli akuarium untuk rumah baru kami...
Weehuuuu!!
Semalam siap bawak adam ke pudu beli ikan, memang heaven la situ kan, murah2 semua..
Siap beli hiasan akuarium lagi..
Besar jugaklah saiz akuarium baru laki aku ni, lamalah jugak air nak penuh..
Buat masa ni bela ikan kecik2 je dulu, plus lampam 2 ekor..
Arrghhhh leceh lah update blog guna handphone ni.. Lambat..
Aku attach gambar je lah ye..
Oh by the way, akuarium tu zaimi beli kat Bandar Baru Bangi, nama kedainya 3B..
Belakang raytech yang dekat dengan masjid bumbung hijau yang sebelah pizza san francisco tu.. Kot2 ada yang nak pergi carik gak.. Haha..

Monday, July 29, 2013

Salesgirl Yang ... (dot dot dot)

Gambar Hiasan

 Tahun ni adalah tahun pertama aku dan zaimi akan beraya bersama anak.. yea!
Alhamdulillah.. Dengan adanya Adam Zuhairi tahun ni, maka tetiba lah emak dengan ayah adam ni terasa nak bersedondon lah satu mini family kami ni..

Baju untuk belah aku, dah setel.
Sebab tahun ni giliran raya Semenyih, hari kedua raya nanti baru gerak balik Kota Bharu.

Dan sekarang duk mencari baju untuk bersedondon dekat belah zaimi pulak..haha

Aku ada tempah baju haritu, warna hijau kekuningan.

Ha macam ni lah warnanya..


Lepas tu mula-mula aku dengan zaimi pergilah carik dekat Tesco Semenyih memandangkan weekend haritu balik rumah emak. Adam of course lah aku tak bawak, buat merengek budak tu je nanti pergi jalan lama-lama.

Cariklah dekat kedai Gene Martino.. Ada lah yang warna sama, corak pun cantik.
Memang meletop lah. Sangat berkenan!
Tapi tak ada saiz.. Adam pakai saiz 0 je sebab dia baby. Saiz 0 tu dah sold out. Arghh!!

Ada yang besar je.

Kecewa.

Lepas tu tetiba terfikir nak pergi carik kat Warta Bangi, sebab kat situ kan ada Bazaar Wartawalk ke hape entah nama dia. Pergilah.

Mak oiiiii!!

Ramainya manusia!
Giler ramai!

Giler gilerrr ramai!

T__T


Pusing-pusing carik parking memang tak ada.
Sekali dapat idea nak turun dekat basement.
Eh bukan basement Warta tu, tapi basement kat kedai2 sebelah Warta.

Neh nak habaq mai, kalau hangpa rasa nak shopping kat Warta, silalah parking kat basement luar tu.
Serious parking banyak.
Tak payah lah nak sendat kan kepala otak carik parking kat belah atas.

Ok berbalik pada motif post ni, lepas keletihan pusing bazar tu, tak jugak jumpa baju melayu untuk adam tu. kalau ada saiz, warna tak sama, kalau ada warna, masalah saiz pulak.

Last sekali kitorang decide nak try usha kat butik Zaida.
Memang tak rasa nak pergi awal2, sebab takut kang harga dia over budget pulak..hik3

Lepas tu macam ternampaklah baju kecil berwarna yang kami nak tu duk tergantung baik punya kat butik tu..apa lagi, serang!!

Tapi bila dah sampai, tengok saiz dia, saiz 2. Tanya lah kat salesgirl tu, ada tak saiz 0.
Dia kata habis, tak ada yang simpan stok, yang tergantung tu je yang ada.

Kecewa lagi..

lepas tu budak perempuan tu tengok muka aku dengan zaimi kecewa agaknya, dia pun macam nak bermesra lah kot, dia pun buat2 lah tanya soalan kat kitorang.

"Anak cik lelaki ke perempuan?"

WHAT?

Dan dengan longlai nya aku pun jawab..

"Dah nak beli baju melayu, mestilah anak lelaki dik oi.."

Tak kan lah aku nak kasik anak perempuan pakai baju melayu?
Munasabah lah sikit wahai salesgirl..


agaknya dia letih sangat kot.. ramai orang nak dilayan.. sampai hanged sekejap otak dia..haha..

Last-last beli dekat Pakat Mai Trading, kedai kat luar warta tu..
Tapi design biasa je..
 :-/


p/s: tahun depan nak beli kain 1 kayu, nak tempah anak beranak. baru tak susah nak carik merata-rata macam ni..haih laa..

Sunday, August 28, 2011

Sate Samuri Seksyen 16 Bandar Baru Bangi

Drooling~!
Oh my, selak-selak album gambar, terjumpa pulak gambar yang kelihatan sungguh menyelerakan ni~!
Arghhh! Bulan puasa kot!


Gambar ni aku yang snap, guna kamera 7 megapixel milik Zaimi.. hahahaha..
Kenapa sampai gambar sate pun mau capture?

Asalnya aku rasa sate tu nampak sangat sedap..
Dan yang kedua, masa ni, lebih kurang tahun 2008, aku baru nak start blogging..
Jadi kononnya aku nak buat entry pasal aku pergi makan sate dengan Zaimi lah..

Kami memang suka pergi makan, sepanjang bercinta (cewah) most dating venue kami adalah kedai makan.
Kalau duit berlebih (maklumlah aku memang sengkek gila masa buat master dulu), dapatlah makan kat kedai mahal sikit, kalau tak, makan kat kedai nasi campur je.. paling-paling pun, beli goreng pisang @ keropok goreng, air kelapa, start kereta pergi makan kat Taman Tasik Cempaka..

Start pukul 5 lebih, masa orang ramai dah start jogging, kami pun tiba untuk makan..
Orang lain sibuk bakar lemak, aku buat lemak..
Tu yang lemak sayang dengan aku, susah betul nak halau -_-"

Hohohoho~

Monday, August 15, 2011

Kursus Kahwin untuk sekitar Putrajaya, Semenyih, Bangi dan Kajang


Kami dah selamat menghadiri Kursus Kahwin~!
Alhamdulillah..


Elemen penting untuk buat permohonan nikah, 
kalau takde sijil Kursus Kahwin, tak boleh memohon untuk bernikah.

gambar hiasan

Tempat yang aku kursus ni terletak kat Presint 9 Putrajaya,
Jadi untuk penduduk area Putrajaya sendiri, Bangi, Kajang dan Semenyih, 
bolehlah pergi kalau nak..

Bayaran RM80 termasuk makan minum dan alat tulis,
tapi aku ada sedikit kemusykilan, kenapa walaupun makanan tak disediakan (sebab bulan Ramadhan),
bayaran tetap RM80.. Tapau menapau juga tak disediakan..uhuk..

Takpelah..
Setelah aku fikir positif, mungkin selama ni makan dan alat tulis tu dia sedekah kat peserta, dan bayaran RM80 tu untuk sesi ceramah dan; sijil.. Wallahulam..

Sesi pertama bermula hari Sabtu, pukul 2.30 petang sampai 6 lebih kurang..
Manakala Ahad pulak untuk sesi yang kedua, bermula dari 8.30 pagi sampai 5 petang..

Overall aku puas hatilah dengan ceramah-ceramah yang diberikan, especially kalau yang berceramah tu adalah ustaz-ustaz.. memang terbaik~! Happening dan penuh dengan pengisian berguna. Banyak input baru yang boleh dipelajari tau~!


Perkara remeh yang aku asyik pertikai, adalah kerusi yang menyakitkan bontot..haha~!
Oh mungkin bukan salah kerusi mahupun pihak penganjur, tapi salah bontot aku sendiri..keh keh..


Ok lah,  sesiapa nak booking tempat, tengok peta dan sebagainya. bolehlah layari Blog Pusat Kursus Kahwin tersebut di sini.

"Perkahwinan itu satu tanggungjawab yang berpanjangan disamping untuk meraih kebahagiaan dan keredhaan Ilahi"


Berkahwinlah sekiranya mampu ~

Babai~~ =)

Wednesday, August 25, 2010

Lagi Pelajar Maut Jatuh dari Tingkat 4 Kolej Pendeta Za'ba

OK berita ni sangat mengejutkan..
Bagi aku lah..


Aku copy paste dari Harian Metro, korang baca ye..


KAJANG: Seorang mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) ditemui mati selepas terjatuh dari tingkat empat bangunan asrama Kolej Pendeta Za'ba di kampus itu di Bangi, semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi itu, mangsa, San Zhong Jai, 21, ditemui mati di tingkat bawah bangunan terbabit oleh rakannya sebelum dimaklumkan kepada pihak pengurusan universiti dan polis.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Shakaruddin Che Mood berkata, pihaknya masih menjalankan siasatan bagi mengetahui punca kejadian sebenar.


“Siasatan awal mendapati mangsa terjatuh dari tingkat empat bangunan itu tanpa disedari sesiapa. Tidak dapat dipastikan sama ada mangsa bunuh diri atau sebaliknya.


“Bagaimanapun siasatan masih dijalankan dari pelbagai sudut dan kami menunggu laporan bedah siasat,” katanya. Menurutnya, mayat mangsa dihantar ke Hospital Serdang untuk dibedah siasat.


Err..  kenapa terjadi lagi?
AKu pernah menginap dekat asrama tu selama 1 semester..
Memang struktur bangunan dia agak tinggi, kalau naik tangga memang tercungap-cungap..
Dahlah berbukit2..

Tapi bukan bermaksud sesuai untuk bunuh diri kot?
Masalahnya, bunuh diri ke ye?

Ish takut lah pulak.. Sebab perkara ni dah dua kali terjadi..

ps: dimanakah salahnya?

Saturday, May 1, 2010

Air Bukit Lebuhraya SILK

Salam semua =)

Dah banyak tahun dah sejak highway SILK ni siap, aku selalu nampak orang berhenti kat tepi jalan, tadah air dari 1 bukit yang telah dibelah dua tu. Bukit tu dipotong dua, sebab nak buat jalan.. Kalau dari Balakong, masuk highway SILK ni, bukit ni dekat dengan simpang untuk turun ke Semenyih, kalau terus, pergi Putrajaya yang melalui Bangi..




Memang ramai la yang suka tadah air bukit tu.. Semalam, aku dengan adik lelaki aku kebetulan ada botol kosong masa lalu situ, kitorang pun tumpang sekaki.. heheh..


Adik aku dengan spek barunya, yang dibeli di Pudu..haha..
Botol susu tu aje yang ada masa tu, sebab aku baru beli dan habiskan.. 


Aku tak tau siapa, tapi ada pihak yang memang tau kat bukit ni ada air mineral mengalir, maka diorang siap-siap dah letakkan getah paip, jadi senang la nak tadah air tu.. Memang tempat ni tak ada bau apa-apa, air dia jernih gila.. aku try minum, rasa dia macam air mineral la, cuma manis2 sikit.. Hari ni mak aku suruh tadah lagi..haha..

Tapi jangan la main redah je minum air tu, bacalah Bismillah dulu..ye? 

=)

ps: siapa penah daki bukit/gunung tinggi2, pastu minum air sungai dia yang tak tercemar tu? Ha macam tu lah rasa air ni.. hehe

Monday, June 1, 2009

Ayam ke pensel?

Hello readers!
Lame tak lap abuk kat blog ni, ermm.. actually aku plan nak citer hal2 kebahagiaan hidup aku..
hak hak..


kengkonon nak story sal aku gi makan2 ngan future sis in law aku kat Uptown Damansara tu..


tak pun aku ingat nak citer sal tadi kitorang gi dating kat Seremban..
NAMUN !!

kejadian malam ini telah menyebabkan mood aku nak crite sal kebahagiaan aku tercantas!
sebab pe?

ha..sebab kedai kat bawah ni..
tak nampak?
gambar blur?
ye la, aku tau aku takde kamera canggihs2 tu..
kamera tepon jer..

sign board tu bertulis,
TASIK CEMPAKA NASI LEMAK AYAM KAMPUNG..

Hmm..tak penah2 lak aku makan kat sini, tetibe malam ni tergelenyar lak nak makan kat situ..
sesampai nye kat situ, kitorang pun duduk,
ingat nk makan nasi lemak ayam la konon, rupenye mmg tol2 ade nasi lemak ayam kampung je..
okey la, order la..

harge dia.. nasi lemak biasa rm2, nasi lemak ayam kampung rm6.50..
wow..macam harge foodcourt!

maknenye ayam kampung dia seketul rm4.50..

sekali mase dia hantar encik nasik lemak tu, aku trkejut tgk encik ayam tu... (*_*)
ayam kecik halus macam pensel pun rm4.50 ke?
nasib baik aku tak tercakap dgn nada menjerit kat mamat yang antar nasik tu td..

~FRUST & TERKESIMA~

Thursday, May 28, 2009

Biru nasik itu..

Beli kat pasar malam seksyen 16 ari selase aritu...
hmmm....
sedap weh....

nak lagi...
nak lagi......

asik entry sal makan je?
haha!

aku tak tau nak crite sal ape..
aku tak gi mane2 pun, tak buat ape2 pun..

nanti la aku update sal benda lain yer...

otak pun dalam pringkat malas bpikir..
hehehe~



Monday, May 18, 2009

Dating dengan orang lain sementara Zaimi naik bas balik KB..

Tajuk propa kan?
Hahaha!

aku setia tau..
aku tak kuar ngan jantan lain la..
walaupun Zaimi away sampai rabu..

hehe..

aku keluar ngan cik ANnie Nunis!

dia belanje aku mcD!
tenkiu ye ahjuma!

gile gak la duk kat mcD dari kul 10 sampai kul 1 pagi..haha!

well, sesi *bercerita* kan..
kitorang kalu dah *bercerita* mmg tak ingat dunia..
banyak topik nak cover..especially orang2 yg carik *hal* nagn kitorang..

:P

heee~
rindula zaman undergrad..

wah sape lagi nak lnje aku?
hehe!



Saturday, May 16, 2009

Bergumbira main layang2!

setelah tensen dan tak tau nak wat ape, kitorang pun gi la berjalan..
dan terjumpa orang jual layang2! haha!
kami pun beli.. layang2 yang kat gambar atas tu :)

kenapa gambar naruto?
saje..ingat nak beli lion king, tp ade si babi Pumba tu..huhu..

orang bandar la katekan, tak penah main layang2 mase kecik..
eh silap, layang2 aku main dulu yg kecik, x sebesar ni...hehe...
err..abaikan lengan aku yang gagah tu :P
teruja gile ar layang2 tu naik!
hahahaha!
tapi aku tak terer..
last sekali aku serahkan kepada the real Kelantanese yang sgt expert main wau..
mase kecik dia salu wat wau..
asikla kutuk wau moden ni..hehe!

yeah layang2 ku naik tinggi!

dah tak reti nak naik kan layang2, tgkap gmbr pon jadila..hehe ;)

penat..heh..
ramai orang gi main layang2 tadi..
tp dalam ramai2, kitorang je yg main berdua..
yang lain sume main dengan anak2..
huhuu~

(^^,)

Tuesday, May 5, 2009

Sudah malam..


Aku gi Damansara tadi...seperti bese la nak balik semula ke Bandar BAru Bangi ni semedang sesat...haha!

Pas singgah makan, balik..

Ngantuk gile dah mate..

Jumpe sok..

Nite...

Wednesday, April 8, 2009

Sepetang di kedai mamak~

weehuu! Petang semalam lepas balik dari library kitorang trusss aja nak pergi ke Damansara.. Dah nak gi tu, perut pun terlapar lak..padahal tengahari dah makan dah.. hehe.. Sebab tension buat kerja kot.. Penat berfikir.. :P

Pastu decide nak makan kat kedai mamak kat warta tu aje..
Roti lak agak lambat sampai... sabar menunggu..
lapar kan mie? huhu..

adeh tgk gmbar2 kat kedai mamak ni pon dah wat aku jadi lapar balik skg..

Motif entry ni: takde motif..haha!

-the end-

Tuesday, March 24, 2009

2 orang yang berjaye menyentuh perasaan kami hari ini~

skema kan tajuk? hehe..xdela..
dah lame pkare best xblaku dlm hidup kitorang..
salu nye org2 di sekeliling byk yg bikin PANAS je..

tak kisah la kat mane2 pon...aku sbg manusia yg baran ni lg salu merase bengang nye..
ye...aku tau aku baran...cepat x puas ati.. dah nak wat cmane dah aku mmg camtu~
skg ni pon aku cube untuk berubah, kengkonon nk jadi frenly..keh keh~

tapi bukan la aku ni asik nk mrh org x tntu pasal je, aku bukan bengong ok.
kalu tak wat salah aku tak marah la, huhuuu~

yup aku ngaku, kdg budak2 dtg jual buku mase aku mkn pon aku leh bengang..ye la kdg2 dtg sampai 4-5 org, lepas sorg, sorg...x suke la..kaco je.. dah org ckp xnk tu xnk dgr lak tu.. hmm~

pastu waiter kedai mkn pon kekadang ntah pape gak.. semalam mase aku nk g mkn mlm, dah dekat 10minit duduk pon waiter leh wat2 x pndg je.. bkn sibuk pon, men sms la, borak la..pastu muke harrrram la nak manis mase amek order.. kekedang xsempat2 nk order dh gi dah.. yg mcm taik sikit semalam, aku order bihun goreng campur telur mata.. dia hantar nasi goreng biase campur telur mate.. aku ckp la aku order bihun, bukan nasi.. dia amek la nasik tu.. pastu, dia hantar bihun je, xde telur.. oh bodoh sekali~

tapi tadi..
hati kitorang tersentuh la mase kitorang gi berbuke..

first, dgn waiter kedai mamak kat WARTA tu..
aku rase dia pkerja baru..
sangat bersopan, rajin.. cakap lemah lembut [er...dia lelaki], memang berhemah..
kitorang terkesima jap dgn dia...sgt BAIK ok!
kepada waiter kedai semalam, silalah insaf, ko tu dahla melayu..
em..sejuk ati tgk waiter mamak ni..
layanan 1st class lak dia bg kat kitorang...tip top!


pastu abeh makan tu mase nak bayar..
dtg lak sorg budak dalam umor2 darjah 6 kot..
katenye dr rumah anak2 yatim, dia jual minyak angin..
1st time bg aku ngn zaimi, jumpe sorg budak yg btol2 nmpak ikhlas mase ckp ngn kami, dia nak jual bnde tu sambil mintak sedekah..
untuk maklumat korang la kan, dah ramai dah dak2 cmni dtg.. tp salunye ntah pape..
ckp pon x pndg muke kitorg, perkataan pon tak berbutir..
mcm sindiket je..

tp budak ni lain..
dia nmpak sgt ikhlas, sgt naif....
very different..

tak sangke la gak, dlm mase 1 malam, ade 2 hamba Allah yang berjaya menyentuh hati kitorg..
sampai aku ckp kat zaimi nak amek budak tu jadi anak angkat..hehee~
mamak tu? xde la nak ankat2 dia...cume kami harap rezki dia murah keje kat situ sbb dia sgt nice~

adekah kitorang yg terlebey heart feeling?
hoho mungkin sbb kami puase kot arini~
heee~

YANG KURIK ITU KENDI, YAMG MERAH ITU SAGA,
YANG CANTIK ITU BUDI, YANG INDAH ITU BAHASA..

so..orang berbudi kita berbahasa la kan?
;)

Saturday, February 28, 2009

ada tak ayam dalam mee goreng ayam?

entry kali ni aku malas nak letak gmbr sbb aku kuciwa...
haha...xbleh blah ayat...
malam ni kat seksyen 16 ade pasar malam...
jadi, sementare aku yg malas nak basuh baju sendiri ni g basuh baju kat dobi layan diri tu, kitorang pon g la ronda2 kat pasar malam tu jap..
dahla ujan..
hmm...
pas ronda2 aku pon decide nak beli MEE GORENG AYAM..
rm2 je sebungkus...
wah...excited state gak aku nak memakan nye...
sbb bau dia boleh tahan la enak..
sesampai nye aku di asrama..
aku pon sidai kain baju yg basuh tadi..
pastu mase online ni aku igt nak la mkn mee tu...
sekali suap, xde ayam gak...
dua kali suap..xde gak...
hmmm hairan ye...
adekah mee ini meniru konsep cucur badak dan cucur kodok?
hanya ade pd name tp x pd makanan itu?
tp kenape nasi ayam ade ayam?
rojak ayam pon ade ayam...
bubur ayam mcD pon ade ayam gak...
hmm...aku pon menyelongkar la mee itu...
mungkin btol la dia tiru konsep cucur badak tu...
sbb xde secubit ayam pon...
kulit ayam pon xde...
yg ade cume fish cake ngn btg sayur sawi yg agak mentah..
dan sedikit tauge..of course la ade mee...
hmm...dah tu nape dia letak name MEE GORENG AYAM?
patutnye letak la MEE GORENG FISHCAKE kan?
heran heran...

Tuesday, February 17, 2009

Bangi Superbowl...


pepagi lagik...aku ngn zaimi dah kuar gi campus...

niat baik woa!

nk g library carik jurnal...

besela sbg seorg pelajar pringkat master ni kite kene byk kan mmbace jurnal..

lebih2 lagi, UKM dah byr sume jurnal tu...

free je kite gune...

haha!!


sbl tu kitowang g bayar yuran asrama...

adoyai...sedihnye tgk duit ku diberi pade cashier itu...

isk isk....


pas byr yuran yg ade 'tnda soal' sket..


kami g la cyber ptsl...

tp tenet cam bongok je..


jadi fed up sudeyh...


lalu aku pon mcdgkan pada zaimi ku...


"mie...jom gi men bowling kat warta nak? try lane baru...."


haha...lalu idea ku diterima..


mwwaahh mwwaahh!!


hehehe!!


eyena and kamarul...

sorry x ajak...

sbb aku takut korg tkejut lak...

sb kitowang pon gi men mgejut jer tadik...


heheh!!


tapi tpt bowling ni daif sikit la..

lane je cntik...


mari aku promot brg2 dia sket...hehehehe....

jgn pgsan ye kwn2 ku...


ha ni kasut aku...saiz 7...




siap ade tulisan 'bangi'..
kah kah kah!!

ha ni lak kasut zaimi...
saiz 9...
'beautifool?'






adoyai...koyak rabak....



hehe...encik zaimi yg girang g amek bola bertuah dia....




kat sini gak ade kedai mamak... pelik huh??


bola2 kat sini sume lebih kurg cmni je rupenye....

tgk tol2...

pecah tu...

ganas tol rupenye...


berlubang!!




tapi lane dia sedap la...

cantik bkilat...
maybe baru tukar kot??

sbb cm x logik la bola2 pencen tu x jhnm kan lane ni...

hehe...

encik zaimi main terer arini...

2 game dia menang...

strike je memanjang....

huhu!

kagum saya :)




bgambar bersame juara...





aku??

dah la kalah...

dapat kekotoran pada bju lak tu!


myk dr bola...

ampehz....


promotion dr tpt tu, early bird sampai kul 3..

rm2.70 1 game...


pas men g balik tukar baju, kul 4 ade lab...

trus cik eyena tgur bajuku merah mnyala...

haha!!


x niat pon nk pakai bju merah tu...

tp dh bju kuning kotor....


tpakse la...

i blame u, Bangi Superbowl!!





Three of a Kind

tadi pas mgrib kitorg g libry..
mencarik jurnal tul esaimen Dr Bad..
adoi...payah gak nak carik jurnal neh..
aku dah la x reti bende2 tenet2 ni :P
hahaha...
ade la jumpe..
tp x byk..
lgpon dah mlm..
asik tpikir libry nak tutup dah je..
pas mensiap tu, kitorg pon g la bank amek duit...
maklumlah kitowang ni byk duit kat bank tu..'
kang x amek kang sian lak kat duit tu duk bhimpit2...
haha...
pastu g la mkn kat kedai pe name ntah kat seksyen 16 ni...
main food dia char kuey tiow...
zaimi order la char kuey tiow tu..
aku melantak nasi goreng sotong bersame telur bungkus..
pastu otak2 2 keping..hehe...
tgh duk mkn, kitowang tgk la tv kat skrin besar kedai dia tu..
kedai tu tayang tv3..
citer cina..
kire citer tu baru start la mase tu..
memula citer dia aku nengok cam bese2 je..
TAPI!
Jalan citer dia menarik..
wat aku asik nak tgk je..
nak sinopsis ke?
ha.. malas aku nak taip...
hehe...
punye la syok tgk citer..
kang duduk saje kang ape lak kate org kedai ni..
maka ordr la kerang bakar lak..
haha...
air pon order gak..
:P
hambek...
duk kedai tu dr kul 9.50..
sampai kul 12...
citer nye pasal!
ha.. ni la org yg btanggung jwb wat aku x reti2 nak balik...
keh keh!
korg tgk x?

kalu x tgk lg gi la tgk...

haha..x pasal2 aku tgk 'wayang' malam ni~

Monday, February 16, 2009

make di soho..

aritu balik dr putrajaya nampak 1 kedai makan ni kat tepi jalan..
besar kdai dia..
name 'SOHO".. kalu ikut bhase qlate.. soho ni mknenye masyur..
jadi terdetik gak aku nak g makan tomyam kat situ..
asik kat seksyen 16 je..
muak dah tekak aku ni..
jadi.. mlm td kitorg pon g la mkn situ...
ha ni kedai nyer..
byk kete ade..
yg unik nye kedai ni..
waiter dia sume pakai jersi kaler merah..
pelik gak la..
dan dalam kedai dia ade kedai runcit, wifi, dan juge surau..
bagus2...
muslim friendly..
kitorang order tomyam campur ngn telur bistik...
makan ngn nasik putih..
zaimi order air epal..
aku lak order sirap soho..
malang nye sirap soho abeh lak..
mencik...
baru nak try cmane rasenye...
last2 order teh beng je la...


makanan dia sedap!
siyes!
nasib baik sedap..
kalu x wat malu je letak name soho gitu..
lain kali aku nak dtg lagik!
jumlah kesluruhan = rm15.80#

Thursday, February 5, 2009

Sexy nye nasik ayam ni..

lunch tadik aku ngn zaimi g makan kat seksyen 16..
tetibe tekak dan perut kami berdua tringin nak mencekik nasi ayam..
jadi kami pon order la..
zaimi nak makan nasik lebih.. jadi dia mintak la nasik lebih..
bese la tu..
jeng jen jeng!!
akak tu pon antar nasik..
hahahahah!!!
aku pon gelak..
sbb nasik lebih yg zaimi mintak td sexy bebenor rupenye kat mata aku ni...
tgk la sendiri kat bwh ni...
aku tak nak explain lebih2..
sexy x?
korg pikr la sendiri...
assalamualaikum..!

Thursday, January 22, 2009

Dobi layan diri....

yeah.. pastu g dobi layan diri lak kat seksyen 16 ni..
senang aje.. masuk baju dlm mesin, masuk sabun, masuk syiling rm4..
pastu idopla mesin tu.. tggu 1/2 jam, siap la baju.. balik bilik sidai aje..
xyh susah2 basuh tgn..
sesuai la tuk org yg x yakin bile cuci baju pakai tgn macam aku ni hah..
haha~



Bluetooth USB adapter & USB Powered Speaker


Yeah.. memang aku x baik lg selsema.. and it's actually getting worse! tp td pas lunch..aku ngn zaimi g kedai CARI KOMPUTER kat bangi neh.. actually semalam dah g.. zaimi g tmbh RAm laptop dier.. 1GB cuma RM 39 sahaja..net price.. murah kan? pastu semalam gak aku dh usha2 usb bluetooth ngn speaker tu.. so.. arini aku g la kedai tu balik untuk membelinye.. dan seperti yg korg npk kat atas tu.. itu la dier.. hoho~ di sebabkan 2 jadah kat atas tu..aku dh spend RM40 arini.. kuang3~~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me