Showing posts with label jalan-jalan. Show all posts
Showing posts with label jalan-jalan. Show all posts

Thursday, June 23, 2022

Wednesday, June 22, 2022

Dinosaur Encounter Dalam Zoo Melaka | Throwback

Assalamualaikum!

Dinosaur telah pupus kira-kira 65 juta tahun dahulu pada akhir Zaman Cretaceous, selepas hidup di Bumi selama kira-kira 165 juta tahun. Ala... Rasanya fakta ini, semua orang tahu kan. Tak perlulah SR nak cerita panjang lebar. 

SR nak throwback kenangan SR dan keluarga ke Zoo Melaka January 2022 yang lepas. SR ada up cerita yang SR ke Zoo Melaka tu sebelum ni <Klik Sini> tapi SR sengaja tak masukkan kisah kami ke seksyen Dinosaur Encounter yang terdapat dalam Zoo Melaka.

Jom throwback sama-sama dengan SR walaupun belum hari Khamis! Selalu SR buat Throwback Thursday, tapi SR ada banyak sangat entry draft yang ala-ala throwback, SR cuba untuk publish semua secepat mungkinlah! Haha!
😁

Tuesday, June 21, 2022

Family Time

Assalamualaikum semua!
SR hilang dari radar beberapa hari sebab menghabiskan masa dengan zaimi dan anak-anak! 

Monday, June 13, 2022

Family Time ke Sawah Padi Sekinchan

Assalamualaikum!

Apa khabar semua hari Isnin ni? SR alhamdulillah... Baru lepas rakam lecture untuk kerja hakiki. SR cuba juga untuk adakan masa sekejap ni untuk menaip di blog kesayangan SR ni.

Banyak sebenarnya yang SR nak update, tapi semua ke draft aje haa...

Antaranya kisah SR dan Zaimi bawa anak-anak menghirup udara sawah padi di Sekinchan ni.

Thursday, May 26, 2022

Menikmati Angin Pantai Port Dickson | Throwback Thursday

Ini kisah beberapa hari sebelum Ramadhan hari tu. Saja bawa anak-anak pergi ambil angin pantai di Port Dickson. Ini di Pantai Bayu Beach Resort. Cuaca pun okey, orang pun tak ramai sangat. Mungkin sebab dah petang.

Thursday, April 21, 2022

Pasar Tumpat | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

This one masa balik Kelantan bulan 1 hari tu kalau SR tak silap. Saja keluar jalan dengan anak-anak, bawa mak mertua sekali. Anak-anak memang sukalah kalau dapat jalan-jalan dengan Tok Ma kan. Kalau boleh segala macam diorang nak pow Tok Ma 😂

Friday, April 8, 2022

Lebuh Raya Pantai - Temiang

Ahad dua minggu lepas, kami pun akhirnya cuba lalu di highway yang sohor dengan pemandangan cantik seperti di luar negara katanya tu. Untuk orang dari Seremban, memang tak jauhlah dari rumah kita.

Thursday, January 27, 2022

Petang di Taman Tasik Cyberjaya | Throwback Thursday

Todia gais. SR lupa terus nak update pasal kami sekeluarga pergi ke Taman Tasik Cyberjaya bulan November 2021 yang lepas. SR hanya sempat update sekeping gambar anak-anak dekat atas menara tinjau tu aje masa tu. Haha!

Okey, marilah kita throwback aje kisah pada hari tu. Mana yang ingat aje lah!


|entry ini banyak gambar|


Friday, December 17, 2021

4 Sebab Mengapa Anda Perlu Membawa Keluarga Anda Melancong

SR dalam mode nak bercuti ni. Tapi hujung-hujung tahun ni, banyak tempat dalam Malaysia yang dilanda hujan lebat dan angin kencang. Nak melancong macam mana kalau macam tu. Tak sesuai kan? Nanti tak boleh berjalan pun. Jadi, SR dengan zaimi rancang untuk balik kampung aje lah hujung tahun ni. Melancong? Tunggu musim panas sikit dan kes covid yang tak terlalu teruk nanti.

Sunday, November 14, 2021

Menara Tinjau Taman Tasik Cyberjaya

 


Seperti yang tertera di tajuk entry, ya tadi kami pergi ke Taman Tasik Cyberjaya, bawa anak-anak jalan pusing tasik. Pertama kali kami sampai ke situ. Walaupun sebelum ni aku menetap di Semenyih dari 2003, tapi memang sampai mak dan abah dah pindah ke Kuantan pada 2018, sekali pun aku tak pernah jejak kaki ke sini.

Thursday, November 11, 2021

Kenangan ke Zoo Mini Taman Teruntum, Kuantan | 13 Oktober 2019 | Throwback Thursday

Kisah 2019 ni, lama dah. Pertama kali juga waktu ni, aku ke Zoo Mini Taman Teruntum ni. Mak dengan abah yang bersungguh ajak ke sini. Katanya diorang selalu lalu depan Zoo Mini ni masa ronda-ronda. Tapi memang tunggu cucu-cucu balik baru nak masuk dalam Zoo Mini Taman Teruntum tu.

Nak masuk dia kena bayar tiket, tapi aku tak ingat berapa ringgit. Sebabnya, masa ni abah yang meluru terus ke kaunter tiket. Dia bayarkan untuk kami semua lima beranak termasuk dia dan emak punya sekali.

Thursday, June 10, 2021

MARDI Cameron Highlands | Ogos 2019 | Throwback Thursday

MARDI Cameron Highlands ni memang antara tempat yang kami wajib visit kalau pergi ke sana.
Selain banyak pokok cantik-cantik, tempat ni jugak luas dan landai.

Jadi boleh lepaskan anak-anak berlari!


|Entry ini banyak gambar!|

Tuesday, October 6, 2020

Kumpul Langkah Berjaya

 Sepertimana yang aku pernah ceritakan, aku ada sertai Dragon Ball Virtual Run untuk bulan Oktober 2020 ni.

BACA

Wednesday, September 2, 2020

Nasi Kandar, Tasik dan Taman Terbiar MAEPS

 Ini entry sambungan dari kami ke Taman Wetland Putrajaya haritu.

Plan asal, lepas setel meronda di Taman Wetland tu, nak pergi ke Goat2Go yang ada dalam MAEPS. 

Sunday, August 30, 2020

Ke Taman Wetland Putrajaya

 Hari kedua kami bercuti-cutian ke Putrajaya minggu lepas tu, sama jugak seperti konsep kenapa kami pilih untuk bawak anak-anak naik cruise, kami plan untuk bawak anak-anak ke taman yang tak pernah pergi lagi di Putrajaya ni.

Sepertimana diketahui semua orang, Putrajaya ni ada banyak taman.

Tak semua kami pernah pergi lagi dengan budak-budak ni, jadi fikir punya fikir, kami decide untuk ke Taman Wetland Putrajaya 😁

Let's!

Thursday, August 20, 2020

Ke Rumah Terbalik Port Dickson | Throwback Thursday | 21 Januari 2017

Salam Public Holiday semua!
Apa khabar, sihat?
Tak ke mana-mana ke harini?

Kalau tak ada idea nak ke mana, boleh lah try pergi ke 
Rumah Terbalik Port Dickson.
Tiba-tiba teringat pulak kenangan masa pergi ke sana lebih kurang 
3 tahun yang lepas.

Tuesday, August 11, 2020

Menginap di Seasons View Hotel Kuantan

Masa majlis nikah adik aku haritu, kami stay kat Hotel Seasons View Kuantan.
Sebab rumah tak banyak bilik, fully occupied hehe..

Makanya lepas belek-belek Agoda, kat sini adalah bilik yang kena dengan budget dan kapasiti kami 5 beranak.

Monday, August 10, 2020

Ke Japanese Village Bukit Tinggi

On the way balik dari majlis nikah adik aku Sabtu lepas, zaimi terasa nak bawak anak-anak dia berjalan sekejap.

Fikir punya fikir, why not singgah Bukit Tinggi kan!




Sebabnya, kami

Wednesday, July 29, 2020

Ke Pantai Cermin Port Dickson

Sepertimana yang diberitahu pada entry lepas, dari Rabbit Funland Lenggeng tu, kami ada ke suatu lokasi lagi selepas tu. Adik ayu dah banyak hari sebut-sebut nak pergi pantai.

Jadi, lepas habis je pusing Rabbit Funland tu, kami pun terus shoot ke Port Dickson pulak.

Mula-mula ingat nak ke Rumah Api Tanjung Tuan, tapi tengok ramai pulak orang berjogging kat sana,tak jadi lah. Jadi, seperti biasa, pantai kegemaran kami adalah Pantai Saujana atau Pantai Cahaya Negeri kalau dekat Port Dickson ni.

Tapi kali ni, aku ajak zaimi ubah angin sikit.
Try ke Pantai Cermin pulak, sebab tak pernah pergi. 
Dan, dia dekat dah dengan rumah api tu.
So why not kan?


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot