Pages

Search This Blog

Showing posts with label CUPCAKE. Show all posts
Showing posts with label CUPCAKE. Show all posts

Thursday, July 9, 2020

Buka Aib Sendiri Dengan Cupcake | Throwback Thursday | 10 Januari 2010

Kejadian ni berlaku 10 tahun lepas.
Zaman baru habis belajar.
Senang cerita, zaman menganggur.

Jadi dah namanya menganggur, banyaklah masa yang terluang kat rumah.
Masa tu tiba-tiba sangat suka makan cupcake yang icing tebal-tebal.

Asalnya selalu beli je dekat bakeri kat pekan Semenyih tu, tapi adik aku bagi idea untuk buat sendiri.
Dia memang suka baking ni, walaupun masa tu dia baru tingkatan 3 kalau tak silap.

Maka dengan berbekalkan duit mak bagi sebab sadisnya masa tu tak ada pendapatan selain harap cheque nuffnang yang beberapa bulan sekali baru kunjung tiba 😂, kami pun belilah barang-barang.

Dah namanya buat sendiri, icing tu kami siap buat macam-macam warna!
Tunggu oven bunyi ting! je, ready nak hias!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ting!

Ha apa lagi, keluarkanlah cupcake yang dah siap bakar dari oven.
Nak katanya amatur, tinggi rendah kejadiannya hahaha

Ada yang terlebih-lebih keluar dari cup, ada yang pendek je tak capai surface cup pun.

Ah persetankan, dengan penuh keyakinan dan darah muda, kami pun hias!


Halah halah.. habis sweet la rasa masa ni, rindu dekat pakwe yang jauh di pantai timur tanah air 😂

Friday, February 12, 2010

Cupcake Ku

Kan aku cakap haritu nak buat cupcake?
Ha..inilah hasilnya..hehe..



Sayang pulak nak makan..hehe

Wednesday, February 10, 2010

Nak buat Cupcakes


Tengok balik gambar2 cupcakes yang aku buat dulu ni, 
terasa macam nak makan cupcakes plak..

Biarlah comot pon,
sendiri mau makan kan..
bedal aje lah..
hehe..


Em..
Kena gi beli barang2 icing ni..

Tak sabarnye nak makan!~

ps: nak? hehe..

Saturday, February 6, 2010

Rindu Kamu


Sudah sebulan lebih kita tak bersua muka..
Sangat rindu pulak rasanya..

Aimisyu la Zaimos..

ps: ku rindu, ku cupcakekan dirimu..hehe

xoxo

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.