Showing posts with label Mitch. Show all posts
Showing posts with label Mitch. Show all posts

Sunday, April 17, 2022

PEMENANG GA SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY!

 Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah, tamat sudah segment GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY pada hari Jumaat lepas, dengan sambutan yang amat menggalakkan dari 28 orang peserta. Terima kasih!


Tibalah masanya untuk SR umumkan 4 orang peserta yang bertuah untuk memiliki senaskhah Novel Memoir Kampung Boy hasil karya Mitch ini!

Lessgoo!

Friday, April 8, 2022

Lebuh Raya Pantai - Temiang

Ahad dua minggu lepas, kami pun akhirnya cuba lalu di highway yang sohor dengan pemandangan cantik seperti di luar negara katanya tu. Untuk orang dari Seremban, memang tak jauhlah dari rumah kita.

Tuesday, April 5, 2022

Senarai Peserta GA SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

 Assalamualaikum!

Quick update tentang senarai peserta yang telah turut serta dalam GA SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY:



GA masih berlangsung sehingga 15 April 2022.
Maklumat lanjut tentang syarat-syarat GA, KLIK BANNER atau KLIK SINI.

Senarai peserta akan dikemaskini setiap hari.

Sunday, April 3, 2022

Bolehkah Kanak-Kanak Berpuasa Penuh?

Para ulama memang dah bersepakat bahawa kanak-kanak yang belum baligh tidak diwajibkan berpuasa. Kalau nak mendidik anak untuk berpuasa tak salah, tapi janganla sampai memudaratkan anak - anak.


Friday, April 1, 2022

GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

 Assalamualaikum semua!

Ya, kalian tak salah baca.

SR nak buat give away lagi! Walaupun baru sahaja mengumumkan pemenang untuk GA Blog SR Masuk Tingkatan 1 hari tu.

Jadi dengan lafaz Bismillahirahmanirrahim, SR mulakan GA seterusnya. 

Mungkin ada yang masih ingat, dulu SR pernah review 1 buku yang sangat best bertajuk Memoir Kampung Boy oleh Mitch. Haa! Kini, kalian berpeluang untuk mendapat senaskhah Memoir Kampung Boy oleh Mitch itu + tandatangan penulisnya sekali!

Friday, December 31, 2021

Ostad Power Metal - Mitch - Review Buku

Apa khabar semua di hari terakhir tahun 2021 ni? SR menghabiskan tahun ni di rumah mertua. Berharap sangat agar 2022 nanti lebih baik, SR lebih banyak menulis dan juga membaca. Untuk 2021, SR kurang sikit membaca berbanding 2020. Entah apa yang SR sibukkan 2021 ni ya? Banyak uruskan hal ehwal kerja hakiki juga rasanya. Jadi, masa kemas beg nak balik bercuti di Kuantan dan Kelantan hari tu, SR memang dah masukkan sekali buku ni siap-siap. Memang dah plan nak baca buku ni waktu cuti ni. Jadi sebab dah tak ada nak buat semalam, SR pun mulalah membaca.

Friday, March 12, 2021

Memoir Kampung Boy - Mitch | Review Buku

Rasanya lama tak update pasal ulasan buku.
Menjelang hujung tahun lepas, macam kurang sikit membaca sebab masa tu menulis untuk buku sendiri.

Jadi awal tahun ni, mulakan balik membaca.
Sebab membaca adalah cara untuk berada di tempat lain tanpa perlu pergi ke tempat lain.

Haha faham tak?


Ok berbalik pada Memoir Kampung Boy.
Buku ni asalnya lalu-lalang dekat Facebook.

Saturday, February 27, 2021

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #2

Rawak sungguh gambar yang aku pilih untuk download dari whatsapp group minggu ni.
Ada yang sampai tak sesuai untuk dimuatnaik sebagai content blog pun ada haha!
Jadi ini 10 yang aku nak kongsi + 1 yang aku rasa hampir semua orang yang ada anak yang masih bersekolah akan download.

Poster Sidang Media Menteri Kanan Pendidikan Tentang Pembukaan Sekolah Bawah KPM.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot