Pages

Search This Blog

Showing posts with label Play-Play. Show all posts
Showing posts with label Play-Play. Show all posts

Sunday, June 21, 2020

1 Keluarga Berubah Muka Jadi Cartoon

Pagi semalam masa main filter Snapchat dengan ayu, terjumpa satu
filter yang menarik 😂

Wednesday, January 12, 2011

Dengan Tak Malunya

Saya dengan rasa tak malunya, 
ingin meminta kepada Nuffnang agar diberikan lagi beberapa Buffered Earning (BE),
dan kepada Churp Churp, saya mahukan lagi beberapa Scheduled Tweets.

Boleh?

hua hua hua..


ps: jangan marah haa (.^^)

Monday, May 10, 2010

Make Up Online

Salam semua =)

Minggu baru bermula lagi..
Dan aku mulakan minggu baru aku punya entry dengan slapstik..haha

Benda ni diperkenalkan oleh kawan baik aku masa sekolah dulu, 
menggunakan alat solek pada muka, tapi tak payah keluar sesen duit pun..hehe..
Ala, mungkin aku yang terlambat tau pasal hal ni, mesti korang semua dah tau dah pun pasal ni kan?

Saje la aku nak tunjuk, bahawa walaupun tak guna alat solek sebenar, aku masih TAK BERBAKAT bab-bab make up ni..adess.. Ya, aku masih memerlukan mak andam masa kahwin nanti, tak boleh make up sendiri..hoho..

Ini adalah muka aku tanpa make up:


Muka senyum terpaksa sebab aku penat kejap2 apek tu suruh angkat kepala, kejap2 suruh tunduk..ok2 itu bukan topiknya..

Ini percubaan pertama aku make up online tu:

Huhu.. nampak beza kan?
Walaupun aku mekap tak cantik jugak..huk huk..

Lepas tu aku pun main-main la dengan mekap2 tu..hihi..

a) drag menjadi pondan.. haha

b) pesakit mental

c) black metal? :

d) orang sakit

Haha..
itulah jadinya bila banyak masa terluang..
aku jugak penah make up Elin dulu..heheh..

Korang nak cuba, silakan.. ngeee..

ps: semuanya adalah sekadar main2 sahaja, tuan blog ini belum lagi gila..

Thursday, April 30, 2009

Soalan dibalas dengan soalan..

Heheh..macam best jek mainan ni..
begini..

Game ini memerlukan kreativiti anda untuk mencipta soalan.
Jawapan kepada soalan adalah soalan yang anda reka sendiri.
Maknanya,orang lain kena fikirkan jawapan anda tu berdasarkan soalan yang anda tulis dalam ruang jawapan.

1. Dimana kamu berada sekarang?
- Seksyen berapakah yang terletak bertentangan dengan seksyen 16 bandar baru bangi?

2.Apakah warna baju anda pakai sekarang?
- Apakah warna langit pada waktu malam?

3.Bila kali terakhir anda pergi menonton wayang?
- Apakah kata lawan bagi hafal?

4.Kamu belajar/bekerja dalam bidang apa?
- Bidanga apakah yang bertanggungjawab mengekalkan sumber alam semulajadi terpelihara?

5.Lagu yang anda sedang dengar?
- Apakah kata lawan bagi ada?

6.Ke mana kali terakhir kamu ke luar negara(jika ada)?
- Apakah kata lawan bagi pernah?

7. Benda yang anda kali terakhir beli dengan duit anda?
- Apakah hasil dari campuran nasi, perencah dan cili api bila digaul di atas kuali dalam keadaan api terbuka?

8.Tempat yang anda teringin sangat nak pergi sekarang?
- Negeri apakah yang berada di antara Kelantan dan Pahang?

9.Selebriti/Artis yang menyanyi yang kamu mahu sangat berjumpa?
- Kata lawan bagi ada?

10.Apakah berita yang terbaru yang anda baru dengar?
- Kata lawan bagi peduli?

11.Kalau diberi RM1,000 sekarang,nyatakan apakah barang yang anda ingin beli(sekali beli je,bukan banyak2)?
- haiwan apakah yang sering dibela oleh manusia, yang mempunyai rupa yang comel dan mengiau?

12.Rakan blogger yang terakhir anda jumpa?
- Siapakah girlfriend Kamarul Ariffin Hambali?

13.Pukul berapa sekarang ini?
- Jam 0300 - 1 jam setengah?

14.Tadi anda makan apa?
- Padi apabila dituai, ditanak dan digoreng menjadi apa?

15.Siapakah yang anda ingin 'bengongkan' dengan soalan-soalan merapu anda ini?
- Hati siapakah yang telah saya cuit untuk mencuba?



.............................................................................

bengong dah..haha!
nak main, main la..gudnite..

Tuesday, April 21, 2009

Kerana ku bangga dia kucingku..heheh!

Wolla! aku ditagged oleh Ielamory!
disbbkan tagged ni kejap je leh siap, aku sahut!

heee!! ;)

1) Anda perlu "PrintScreen" wallpaper anda yang sedang guna sekarang, jangan dusta, kerana kurang digemari.

2) Beri tahu mengapa anda suka "wallpaper" anda itu.

:: sebab aku rase kucing aku ni potogenik & potogedik..haha! well she can make a very nice wallpaper kan?

3) Tag 10 orang

:: 10? okeh..sape 10 org ptame yg komen je leh wat..hahah!!


Thursday, April 16, 2009

Disebabkan Boring..

Boring lak duk cyber ptsl ni..selingan mencari jurnal aku jwb la tag dr eyena ni..
hehs~


++ APAKAH PERKARA/BENDA PALING PENTING DALAM HIDUP KAMU??
nyawa + akal


++ APAKAH BENDA YANG TERAKHIR YANG KAMU BELI DENGAN DUIT SENDIRI??
em..tadi baru je beli air milo kat mesin depan pintu library ni~


++ DI MANAKAH TEMPAT IMPIAN PERKAHWINAN KAMU??
yang penting bukan kat siam :)


++ ADAKAH KAMU DI LAMUN CINTA???
ya..love him so much..thanks sbb layan karenah aku yang gila :)


++ DI MANAKAH RESTORAN TERAKHIR KAMU MAKAN MALAM?
Sate Samuri


++NAMAKAN BUKU YANG TERAKHIR KAMU BELI??
aku beli buku? komik doremon kot..


++ APAKAH NAMA PENUH KAMU??
Nursyazni Binti Abdul Rahim


++ KAMU LEBIH SENANG DENGAN MAK ATAU AYAH??
none..haha :P mak kot..


++ NAMAKAN SESEORANG YANG KAMU INGIN BERJUMPA UNTUK PERTAMA KALINYA DALAM HIDUP ANDA??
Shah Rukh Khan..sebab Fahrin dah jumpe dah aritu..haha!


++ ADAKAH KAMU MENCUCI PAKAIAN KAMU SENDIRI??
penat je org invent mesin basuh kalau tak gune..


++ ORANG YANG KAMU NAK TAG
nobody..
harini aku rase mulia dan baik hati


=P

Thursday, March 19, 2009

Sending Elin Home & I KICKED A MONSTER SLIDING DOWN A HILL BECAUSE THE VOICES TOLD ME TOO!

Ye kawan2...baru semalam petang aku pergi balik semenyih mau amek ini kucing gomok duduk dengan aku kat KIAM, supposely sampai Jumaat..
tapi dia tak boleh nak adapt la duk sini.. 1 malam dia tak tido...asik cakar pintu rumah, mengiau, tak baring & tak makan..
kang tak makan kang kurus lak, mampoih mak aku marah..huhu~
tengok la tu duk kais2 pintu..
pengabisannya...hantar je la dia balik Semenyih balik... konon taknak berulang, tu yang bawak dia datang KIAM...tapi dia takleh terima rupenye..
Ok lah Elin yang bobok...akak antar ko balik...
tepat pukul 7 pagi tadi, dah gerak dah hantar dia..
kepada Dettol, Eppa ngan Annie..
sowie la tak sempat nak tunjuk Elin kat korang..
dia mengade2 sangat..
agaknye dia pon tau duk kat Kiam ni tak best..hahah!
takpe kalu korang nak jumpa si bobok ni, datang la Semenyih..
(^^,)




Dan aku dapat tag dari Shaf,
meh nak buat~~


Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends.


Pick the month you were born:

January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over



Pick the day (number) you were born on:

1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama



What is the last number of the year you were born:

1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7 --------- in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom


Pick the color of shirt you are wearing:

White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself


--> I KICKED A MONSTER SLIDING DOWN A HILL BECAUSE THE VOICES TOLD ME TOO~

heheh...ganas tak? muahahahaha!!!
Aku pon same mcm shaf gak kot, rase nak tag sume org! hahaha!!

Tuesday, February 24, 2009

Pa'e mengetag aku..kan? hehe..

Describe 10 things about the person who tags me.
1) nama nya Faizah..
2) ayah dia Azizan..
3) budak biodi UMT dulu..
4) dulu duk umah mok nik..bil air mahal tu!
5) dulu dia wat fyp bwh encik Amir..
6) mata dia cantik bangat...
7) dia dulu matrik labuan...
8) dia sgt aktif mase undergrad dulu..
9) skg wat dpli kat UKM ni gak...
10) dia pandai menulis cerita...
kah kah..skema lak rase.. ok x pa'e?
Describe 10 things about myself.
1) org panggil syaz @ syazni..
2) zaimi panggil Nie..
3) org semenyih...
4) sayang terengganu..
5) sayang zaimi (^^,)
6) kucing aku pon ade blog..antarabangsa tau!
7) suke tangguh keje..kalu wat keje awal tu bkn aku la tu..hahah!
8) simple je..pakai cardigen pon x reti..
9) baran..
10) cepat gelabah..huhu~
10 people been tags by me
sape ek? tagged je la..nak wat, wat, xnak wat xpe..
1) eyena la sape lagi..
2) addy
3) ameera
4) leena
5) aizat red box brain..
6) najwa
7) azie
8) gezek
9) diena
10) putri..

Sunday, February 22, 2009

What's in My Bag?

i) show your bag
ii) mention what is in your bag
iii) choose 5 friends to do this!
Cik Amy cakap nak tau ape dalam beg... ha meh nak cek sket...
ha ni la beg buruk aku.. aku beli kat mines lame dah.. dekat setahun dah kot.. sbb tu skg aku sgt tgedik nak beg baru..uwaaaa......
pe dlm beg? ha meh kita selongkar same2 ye.. pe yg aku kendong selame ni...

1) bil2 & ketas2 jadah hape ntah... ade la dalam beberapa gram beratnye..huhu

2)duit?? adoyai bersepahnye duit aku... trok tol!

3) wallet... usah di tanye nape gambar bear... aku pon xtau nape..
4) kunci umah.. wajib bawak nanti kot2 balik mase mak xde kat umah xkn nk tercongok berjam2 depan umah..

5) hairband spare.. kang wat nye terhilang mase brenti smyg mane2 tburai lak rambut.. cmane nak pakai tudung.. hairband ni paktak belikan mase dia wat haji aritu..

6) kad matrik..juge wajib bwk.. leh dpt student rate kalu g mane2..haha!

7) maxis broadband modem..hmm... nape de dlm beg ek?

8) sikat boleh lipat..senang nak sikat rambut pas solat di surau awam..

9) pin2.. spare gak...

10) minyak wangi yg aku pakai jrg2.. sbb xsuke bau dia..

11) inhaler dan krim kaki... ubat ni.. wajib bawak..

12) mekap2 murah ku..huhu...

13) mathurat.. senang.. kot2 la nak g kubur atok leh bacekan Yassin..


14) kamera zaimi... heheh...

ha tu la yang aku kendong selame ini...
5 org untuk diselongkar?
xtau la depa nak wat ke x...
1)Pa'e
2) Eyena
3)cik Yana
4) Rini
5) Naz

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.