Pages

Search This Blog

Showing posts with label airport. Show all posts
Showing posts with label airport. Show all posts

Friday, March 26, 2010

Airport Mania -First Flight

Salam semua =)

DIharap semuanya sihatlah hari ni ye?
Teruskan berblog dan saling bantu-membantu mengklik nuff..hehe..

Hari ni aku tak berapa nak cerdas, kepala pun asik rasa berpusing2 aje..
Maka harini aku nak review 1 lagi mini game untuk pc,
yang bernama Airport Mania First Flight..


Game ini kisahnya adalah, kapal terbang mendarat [arrival] di lapangan terbang,
kita kena arahkan dia ke pintu masuk, 
dan dia akan turunkan dan masukkan penumpang dengan sendiri [loading],
kemudian kita kena arahkan dia terbang pergi [departure].

Kita akan diberi markah berdasarkan kecepatan kita settlekan mereka.
Kapal terbang yang Early akan memberikan markah yang lebih banyak berbanding On Time dan Late!

Seperti biasa, level permulaan dia kacang aje,
memang gerenti pass la level ni..


Kapal terbang pun yang kecil, cepat loading, dan tidak begitu banyak songeh..
Gate ketibaan pun kecil je, memang aman la main level awal2 ni..

Tapi semakin lama semakin susah la jugak, sebab game ni, 
memerlukan konsentrasi mata kita untuk peka ke setiap ceruk screen,
nak tengok kapal terbang kat langit, yang dah kat bawah, yang nak terbang balik..
Macam setakat yang aku dah main sampai Stage 5 Level 3 ni, 
kapal terbang semakin banyak masalah..


Kapal terbang pun dah upgrade, tapi makin besar, makin lambat la dia loading..
Di level yang aku main ni, dia ada bengkel dan stesen minyak jugak, 
dimana ini adalah kemahuan2 tambahan bagi semua kapal terbang tu..
memang kekadang senak jugaklah mata dan otak mainnya..haha..

Semakin level meningkat, kita bolehlah upgrade airport kita..
boleh tambah petak parking menunggu, 
lane VIP, upgrade gate untuk cepat loading,
movie angkasa untuk lengahkan plane yang belum mendarat,
dan juga kapal terbang jenis baru, yang selalunya lebih besar dan boleh menampung lebih banyak penumpang,
sekaligus bagi banyak markah..


Disebabkan aku pun tengah main game ni, tak habis lagi,
maka aku rasa dari apa yang aku dapat tengok adalah,
game ini mempunyai 8 stage, dimana di dalam setiap stage itu pulak ada beberapa level..

Makanya, siapa2 suka game comel + mencabar,
bolehlah try game ini..

hehehe..

ps: kenapalah aku ni suka main game..aiyak!~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.