Showing posts with label anak. Show all posts
Showing posts with label anak. Show all posts

Saturday, August 7, 2021

Friday, July 9, 2021

Set Gardening For Kids

Baru teringat dalam bulan april haritu, ada belikan budak-budak ni Gardening Set For Kids dari shopee.
Masa ni amir lah yang tiba-tiba asyik nak tanam biji benih, belajar masa di tadika asalnya.
Jadi excited pulak dia nak menanam agaknya lepas tengok benih yang dia cambah dekat tadika tu bercambah.

Monday, June 28, 2021

Berus Gigi Robocar Poli

Dah tiba masa untuk tukar berus gigi budak-budak ni haritu, jadi masa scroll shopee, adalah nampak berus gigi Robocar Poli yang ada figurine dekat hujung tangkai dia tu.

Monday, June 14, 2021

Gambar Tokwan Tangkap

Setahun lepas, waktu ni ada dekat Kuantan.
Abah yang tangkap gambar cucu-cucu dia ni, lepas tu dia send di group whatsapp famili.

Sunday, May 9, 2021

Bawa Anak Temujanji Check Up Umur 3 Tahun dan 5 Tahun

Musim covid ni, nak bawa anak check up di klinik, sebaiknya hanya seorang penjaga yang bawa masuk.
Selalunya, dari Adam baby, kami mesti akan pergi sekali.
Senang kalau apa-apa.

Tapi dah musim macam ni, tambahan pula ayu pun dah besar, dah boleh jalan sendiri, aku bawa dia sorang-sorang je lah.

Dia pun ok je, cuma awal-awal je dia menangis sikit masa tengok nurse ๐Ÿ˜‚

Sunday, April 11, 2021

Pihu

Pejam celik dah nak jumpa sekali lagi ramadhan.
Memanglah covid19 ni buat masa jadi cepat sangat berlalu.

Monday, April 5, 2021

Blow Pen

Satu hari haritu, amir balik bawak 1 kertas.
Borang pembelian blowpens.

Berkerut jugaklah kening aku dengan zaimi duk fikir, apakah bendanya blowpen?
Blow what..?

Harga RM18 juga.

Maka zaimi pun  bukaklah youtube, tengok macam mana kaedahnya blowpen tu berfungsi.
Bila dah agak-agak macam faham, maka zaimi pun setuju nak belikan amir set blowpen tu.

Tadaa!
Inilah rupanya blow pen itu!

Monday, March 29, 2021

Bakar Ayam Malam Semalam

Entahlah labu, harini mula semester baru.
Dari celik mata pagi-pagi dah terus duduk depan komputer mengisahkan mencari student di alam cyber ni.
Kalau dulu senang, masuk kelas je student dah tunggu.

Sekarang kena wujudkan kelas maya.
Kena sediakan medium announcement.
Bla bla bla..

Ah tak perlulah cerita hal kerja kat sini, stress pulak reader ๐Ÿ˜‚

Ok berbalik pada malam semalam.
Saja bakar ayam sempena cuti sekolah.


Saturday, February 6, 2021

Friday, January 29, 2021

Berkhemah Di Halaman Rumah

Cerita PKPB.
Memang sejak Oktober, anak-anak banyak terkurung saja kat rumah.
Sebabnya, memang tak berani juga nak bawa diorang pergi merata.

Jadi ada satu hari tu, dek terlalu bosan.
Adam dapat idea untuk main khemah-khemah.
Maka ayahnya pun gigih la pasangkan.

|Autopublish post|

Saturday, December 26, 2020

Cermin Mata Biru

Assalamualaikum semua!
Bersiaran kembali.


Masih keletihan, macamlah pergi jalan jauh sangat kan.
Nampak sangat lama dah tak berjalan kaki.
Jalan sikit dah krem dan lenguh segala.


Terima kasih pada yang masih berkunjung dan meninggalkan jejak ๐Ÿ’•

Nanti kita terjah balik ya.
Stay tune ๐Ÿ˜
 

Friday, December 25, 2020

Caption This!

Caption this!
Comment yang paling menarik akan mendapat tepukan gemuruh dari adam amir dan ayu ahahahah




Be right back ๐Ÿ˜‰

 

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot