Showing posts with label anak. Show all posts
Showing posts with label anak. Show all posts

Wednesday, March 3, 2021

Ice cream time | Wordless Wednesday

Saturday, February 6, 2021

Friday, January 29, 2021

Berkhemah Di Halaman Rumah

Cerita PKPB.
Memang sejak Oktober, anak-anak banyak terkurung saja kat rumah.
Sebabnya, memang tak berani juga nak bawa diorang pergi merata.

Jadi ada satu hari tu, dek terlalu bosan.
Adam dapat idea untuk main khemah-khemah.
Maka ayahnya pun gigih la pasangkan.

|Autopublish post|

Saturday, December 26, 2020

Cermin Mata Biru

Assalamualaikum semua!
Bersiaran kembali.


Masih keletihan, macamlah pergi jalan jauh sangat kan.
Nampak sangat lama dah tak berjalan kaki.
Jalan sikit dah krem dan lenguh segala.


Terima kasih pada yang masih berkunjung dan meninggalkan jejak 💕

Nanti kita terjah balik ya.
Stay tune 😁
 

Tuesday, December 22, 2020

Sepagi di Rumah Tok Ma

 Gambar pagi rabu lepas.

Masing-masing belum mandi.

Sebabnya, balik KB kali ni sejuk sangat!

Suhu 26°C je!

Sebab hujan je sepanjang hari.

Rumah mertua aku ni pulak, jenis yang guna air boreng.

Mandi dalam baldi tadah pulak, bayangkan sejuk dia hahaha!

Saturday, December 12, 2020

Jom Jumpa Nenek


 Setelah stress terkandang beberapa minggu, kids jumpa nenek dan tok wan❤️



Sebab tak berani berhenti singgah mana mana, kematu montot adik ayu.. sampai berdiri sekejap.

Pada yang terlepas latest fiksyen, boleh klik gambar di bawah 😁



Wednesday, November 18, 2020

Biar Panjang Macam Jijoe

 Sejak musim covid19 ni, susah betul nak bawak anak anak lelaki ni pergi gunting rambut.

Nak gunting sendiri, zaimi serba salah pulak takut senget lah, tobek lah.

Lama-lama adam pun dah tak larat nak ajak ayah dia gunting rambut.


Saturday, October 31, 2020

Abah 60!

 Semalam birthday abah yang ke 60!

Sekejap je rasa, tiba-tiba orang tua aku dah benar-benar tua.

*sedih

Monday, October 26, 2020

Anak Aku Antara Penyumbang $18K ++ Sehari Pada Lelaki Bernana Stevin John

 Hai readers!

Korang semua kenal tak kat sorang lelaki bernama Stevin John?


Anak-anak aku antara yang menyumbang kepada harta kekayaan lelaki bernama Stevin John ni.
Macam mana?
Apa anak aku buat?

Sebab anak-anak aku yang bertiga tu antara jutaan viewers Channel dan video-video si Blippi tu.
Mesti ada anak-anak korang yang pernah tertengok video Blippi dekat YouTube kan?

Anak-anak aku bukan setakat dekat fon dan tablet, kadang-kadang dekat TV pun dia bukak YouTube dan tengok Blippi tu  😑




Blippi ni adalah channel video video pendidikan untuk kanak-kanak, budak budak memang suka sebab Blippi ni riang riang dan terkinja kinja hahaha

Ni antara contoh video Blippi yang anak-anak aku suka sangat tu ha!



Blippi ni ada seramai 10Juta ++ subscriber, dan purata lima juta tontonan sehari.

Pendapatan dia dalam USD18 ribu ++ sehari.
SEHARI!

Setahun, pendapatan dia mencecah 7juta ++.

Hanya dengan menjadi riang ria dalam video, dan bagi info simple je untuk kanak-kanak.

hebat betul!



Dia ada website sendiri, ada lah macam-macam dalam website dia tu.
Yang menarik aku rasa bahagian shop dia, ni kalau anak aku tau ada jual barang Blippi ni, aduhhh kopak la mak nak..

Tapi post harini nak highlite, tak sangka anak aku antara yang membantu Blippi ni jadi billionaire..
*batuk batuk




Tujuh Bintang untuk Diri Sendiri

 

Minggu lepas amir ada tunjuk kerja yang dia buat masa kat tadika.
Dia warna lobak merah, lepas tu nampak lah dia dah boleh tulis nama dia sendiri siap dengan nama zaimi.


Friday, October 23, 2020

Monday, October 19, 2020

Amir Zahari 5th Birthday

 Jumaat lepas, atas request amir, kami pun apply cuti.

Kenapa kena apply cuti? Sebab 16 Oktober 2020 haritu adalah hari untuk harijadi dia yang ke lima 😀

Sebabnya, masa birthday adam dan ayu, kebetulan masa PKP. Memang cuti dan ada kat rumah kan. Jadi dia nak masa birthday dia tahun ni, semua ada kat rumah jugak hahaha

Ada-ada je amir ni kan

|Entry ini banyak gambar|

Thursday, October 1, 2020

Perpustakaan Awam Negeri Sembilan di Seremban 2 | Throwback Thursday | 20 September 2020

 Kisah dua hujung minggu yang lepas, tapi lupa nak update.

Eheh..

Lepas breakfast pagi ahad dua minggu lepas, rasa macam nak bawa anak-anak ronda-ronda.

Zaimi teringat dia ada dengar @ baca berkenaan Perpustakaan Negeri Sembilan dah ubah tempat ke Seremban 2. Jadi why not pergi tengok tempat baru kan?

So on Waze, let's!


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot