Showing posts with label anak. Show all posts
Showing posts with label anak. Show all posts

Sunday, January 16, 2022

Pagi Sebelum Kejadian Yang Meresahkan Hati

Jumaat lepas, SR ada cerita yang SR tak berapa nak happy dan cemas dalam hati. Haa meh nak mukadimah.. Pagi itu indah seperti biasa. Eh dah macam lagu daa.. hehe..
Ya, pagi Selasa lepas, anak-anak dah ready nak pergi ke tempat masing-masing.

Thursday, January 13, 2022

Kisah Pengasuh Anak di Kuala Pilah | Throwback Thursday

Gambar ni tak adalah throwback lama sangat, dalam minggu-minggu terakhir 2021. Masa ni, adalah good bye terakhir secara rasmi dari anak last SR yang SR hantar ke rumah ini. Dari anak sulung SR umur dua tahun setengah, SR dah berulang ke rumah ini untuk hantar dan jemput anak pada hari SR bekerja.

Thursday, December 23, 2021

Reunion Dengan Adik di Semenyih Eco Majestic | Throwback Thursday

Cerita sebulan lepas ni. Masa ni SR ke rumah adik lelaki SR di Eco Majestic, Semenyih. Dia sekeluarga menyewa dekat sana sementara nak masuk rumah dia yang bakal siap nanti. Ini juga adalah kali pertama SR masuk ke kawasan Eco Majestic walaupun dulu mak dan abah SR memang duduk di Semenyih. Dan, ini juga adalah kali pertama SR jumpa adik lelaki SR ni tahun 2021 ni, selepas setahun tiga bulan kami tak dapat jumpa. 

Friday, December 17, 2021

Friday Vibes

Gambar lama ni, waktu kami balik Kelantan awal November hari tu.
Tapi gaya dalam gambar anak-anak ni masih legit untuk setiap kali tiba hari Jumaat!

Tuesday, November 16, 2021

Mickey Mouse and Friends Bubbles


Dulu, sebelum covid, kalau bosan-bosan dekat rumah masa hujung minggu, boleh bawa anak-anak pergi ke Taman Tasik Seremban 2 tu untuk beriadah. Selalunya anak-anak mesti minta nak main buih belon tu. Memang ramai sangat-sangatlah orang yang bawak anak untuk main buih belon dekat sana. Memang penjual buih belon ni senang-senang dapat untung hanya dengan jual sebekas air sabun, dia sewakan dua batang peniup belon tu.

Saturday, November 13, 2021

Pengalaman Ngeri Perjalanan Ke Cherating


Cerita terjadi masa balik Kuantan  beberapa minggu yang lepas. Emak dan abah berhajat nak bawak adam, amir dan ayu jalan ke Cherating. Saja lah bawak cucu-cucu pergi jalan-jalan naik kereta, beli keropok dan bergambar tepi pantai. Aku cakap okey je, asalkan kalau ada orang kena pakai mask dan jauh-jauh sikit dari orang lah kan.

Friday, November 12, 2021

Hadis kelebihan memiliki anak perempuan

DARIPADA Aisyah R.A, Rasulullah S.A.W telah bersabda yang maksudnya:

“Sesiapa yang diberati menanggung sesuatu urusan menjaga dan memelihara anak-anak perempuan, lalu ia menjaga dan memeliharanya dengan baik, nescaya mereka menjadi pelindung baginya daripada api neraka.”

[HR Bukhari, Muslim dan at-Tirmizi].

Wednesday, October 20, 2021

Surprise Balloon Delivery Untuk Birthday!

Siapa yang honk dalam entry yang ini hari tu?
Siapa?

Ya, ada juga yang teka dengan betul 👏
Yang honk masa anak-anak tengah enjoy makan kek birthday amir masa tu adalah surprise delivery! Bukan 1, bukan 2, tapi 3 bouquet terus aku order! Nak bagi adil, sebab masa birthday ayu dan adam haritu jatuh pada waktu PKP, birthday ayu pulak masa bulan puasa siap. Jadi memang ada terdetik nak bagi surprise juga, cuma tak berkesempatan. Jadi, sempena birthday amir, order terus untuk belated birthday adam dan ayu. 😁

Sunday, October 17, 2021

IRL Still ILY

Salam hujung minggu semua!
Selamat berehat di hari Ahad. Bagi yang berada di negeri yang minggunya bermula dengan hari Ahad, selamat bekerja/bersekolah/berkuliah dan apa-apa sahajalah yang sedang kalian lakukan.

Moga hari Ahad kalian baik-baik sahaja!

Tuesday, October 12, 2021

Akal Anak Nombor Dua

Amir memang sangat suka mengusik adik. Dan, kadang dia bukan mengusik. Dia jenis skema sikit. Bila ayu atau adam main tak ikut specification yang betul, dia akan membebel, dan lama-lama bebelan dia tu akan buat ayu menjerit marah atau merajuk.

Mungkin sifat anak nombor dua yang memang selalu dimomokkan dengan keunikan tersendiri tu lah agaknya. Memang jelas terbukti dengan sifat amir kalau dekat rumah ni.

Monday, October 4, 2021

Emak Dah Macam Jellyfish

Awal tahun hari tu, aku ada belikan ayu satu LCD Drawing Tablet.
Bukan setakat ayu lah, memang tiga-tiga beradik ni asyik guna je tablet tu untuk melukis.
Bateri dia tahan lama jugalah, sebab sampai ke hari ni, bateri dia elok je lagi.

Saturday, August 7, 2021

Friday, July 9, 2021

Set Gardening For Kids

Baru teringat dalam bulan april haritu, ada belikan budak-budak ni Gardening Set For Kids dari shopee.
Masa ni amir lah yang tiba-tiba asyik nak tanam biji benih, belajar masa di tadika asalnya.
Jadi excited pulak dia nak menanam agaknya lepas tengok benih yang dia cambah dekat tadika tu bercambah.

Monday, June 28, 2021

Berus Gigi Robocar Poli

Dah tiba masa untuk tukar berus gigi budak-budak ni haritu, jadi masa scroll shopee, adalah nampak berus gigi Robocar Poli yang ada figurine dekat hujung tangkai dia tu.

Monday, June 14, 2021

Gambar Tokwan Tangkap

Setahun lepas, waktu ni ada dekat Kuantan.
Abah yang tangkap gambar cucu-cucu dia ni, lepas tu dia send di group whatsapp famili.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot