Showing posts with label anak. Show all posts
Showing posts with label anak. Show all posts

Monday, June 14, 2021

Gambar Tokwan Tangkap

Setahun lepas, waktu ni ada dekat Kuantan.
Abah yang tangkap gambar cucu-cucu dia ni, lepas tu dia send di group whatsapp famili.

Sunday, May 9, 2021

Bawa Anak Temujanji Check Up Umur 3 Tahun dan 5 Tahun

Musim covid ni, nak bawa anak check up di klinik, sebaiknya hanya seorang penjaga yang bawa masuk.
Selalunya, dari Adam baby, kami mesti akan pergi sekali.
Senang kalau apa-apa.

Tapi dah musim macam ni, tambahan pula ayu pun dah besar, dah boleh jalan sendiri, aku bawa dia sorang-sorang je lah.

Dia pun ok je, cuma awal-awal je dia menangis sikit masa tengok nurse ๐Ÿ˜‚

Sunday, April 11, 2021

Pihu

Pejam celik dah nak jumpa sekali lagi ramadhan.
Memanglah covid19 ni buat masa jadi cepat sangat berlalu.

Monday, April 5, 2021

Blow Pen

Satu hari haritu, amir balik bawak 1 kertas.
Borang pembelian blowpens.

Berkerut jugaklah kening aku dengan zaimi duk fikir, apakah bendanya blowpen?
Blow what..?

Harga RM18 juga.

Maka zaimi pun  bukaklah youtube, tengok macam mana kaedahnya blowpen tu berfungsi.
Bila dah agak-agak macam faham, maka zaimi pun setuju nak belikan amir set blowpen tu.

Tadaa!
Inilah rupanya blow pen itu!

Monday, March 29, 2021

Bakar Ayam Malam Semalam

Entahlah labu, harini mula semester baru.
Dari celik mata pagi-pagi dah terus duduk depan komputer mengisahkan mencari student di alam cyber ni.
Kalau dulu senang, masuk kelas je student dah tunggu.

Sekarang kena wujudkan kelas maya.
Kena sediakan medium announcement.
Bla bla bla..

Ah tak perlulah cerita hal kerja kat sini, stress pulak reader ๐Ÿ˜‚

Ok berbalik pada malam semalam.
Saja bakar ayam sempena cuti sekolah.


Saturday, February 6, 2021

Friday, January 29, 2021

Berkhemah Di Halaman Rumah

Cerita PKPB.
Memang sejak Oktober, anak-anak banyak terkurung saja kat rumah.
Sebabnya, memang tak berani juga nak bawa diorang pergi merata.

Jadi ada satu hari tu, dek terlalu bosan.
Adam dapat idea untuk main khemah-khemah.
Maka ayahnya pun gigih la pasangkan.

|Autopublish post|

Saturday, December 26, 2020

Cermin Mata Biru

Assalamualaikum semua!
Bersiaran kembali.


Masih keletihan, macamlah pergi jalan jauh sangat kan.
Nampak sangat lama dah tak berjalan kaki.
Jalan sikit dah krem dan lenguh segala.


Terima kasih pada yang masih berkunjung dan meninggalkan jejak ๐Ÿ’•

Nanti kita terjah balik ya.
Stay tune ๐Ÿ˜
 

Tuesday, December 22, 2020

Sepagi di Rumah Tok Ma

 Gambar pagi rabu lepas.

Masing-masing belum mandi.

Sebabnya, balik KB kali ni sejuk sangat!

Suhu 26°C je!

Sebab hujan je sepanjang hari.

Rumah mertua aku ni pulak, jenis yang guna air boreng.

Mandi dalam baldi tadah pulak, bayangkan sejuk dia hahaha!

Saturday, December 12, 2020

Jom Jumpa Nenek


 Setelah stress terkandang beberapa minggu, kids jumpa nenek dan tok wan❤️



Sebab tak berani berhenti singgah mana mana, kematu montot adik ayu.. sampai berdiri sekejap.

Pada yang terlepas latest fiksyen, boleh klik gambar di bawah ๐Ÿ˜



Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot