Search This Blog

Showing posts with label bowling. Show all posts
Showing posts with label bowling. Show all posts

Thursday, February 26, 2009

Kenapa aku selalu rindukan Terengganu?

Em..tetibe je aku pon rindu sgt kat tganu...
3 tahun aku duk sane... tp mcm xpuas lagi...
ingat lagi mase aku dapat surat tawaran masuk U..
tup tup aku kene masuk KUSTEM..
sedihnye hati aku mase tu...
maklumla mase kat matrik xnk belajar...
padan muke!
mase mula2 masuk kustem tu, malu tau...
ramai org xtau kustem tu ape...
ade je yg tanye, "swasta ke?"
hmm...dahla masuk un KU, bkn U..
tp Allah tu Penyayang kan?
mase aku 2nd year, KUSTEM jadi UMT..
dapat gak aku grad dr U, bkn lg KU..
ape yg ade kat terengganu ek?
ape ade kat UMT?
hmm...macam2 ada!

lab ade...wpon kecik kat lab ni la aku siap kan keje final year project aku...
Alhamdulillah...terbalas dgn gred A untuk 6 jam kredit... yes!

aku penah g tgkap kelawar! dalam byk karung tu, ade berekor2 kelawar!

ha...kat Terengganu x byk Mall...ade yg kecik2 je... KT mall yg ade pon dah berbelas thun tbengkalai... pastu bukak la mydin ni... ari2 ramai org..hehe..

wah rindunye nak tgk bende ni... bila malam kan nampak macam terapung kat udara...

library UMT best... selesa... boleh parking di mane sahaje..
xde clamping zone okey! bkn library je..mane2 pon cmtu..

ahha! ade masjid terapung la..huhu... kat Kuala Ibai ni...kat sini la Pusat bowling 1st di KT dibuka..

hmm...kat KT xde kedai2 fast food byk... restoren mahal apetah lg...tp bagusla leh jimat..
nak mkn steak gi je kat Mama Chop papa grill...sedap pe! nyum nyum!
ha ni lak kat Umah sewa aku... kat UMT, masuk je 2nd year mmg ramai yg duk umah sewa sbb ostel x cukup..best wa ckp lu! xyah risau nak balik kul bpe, nak berebut toilet ke hape... sebulan rm250..bahagi la 4 org.. tp jiran2 yg smbung rumah telah mnjejaskan longkang... abeh tersumbat...bila ujan lebat je seliper pon hanyut..hahahah!!!
sepanjang kat KT, sempat la aku merase monsoon cup selame 2 tahun... best tau g tgk org men kapal layar... :)

kat UMT gak org pompuan leh men futsal same2 org laki... aku dulu salu men futsal ngn dak2 laki kuliah aku gak..selamba yaya je cmpur..haha! plus, men futsal free je.. kat tepi library... men la sesuka suki hati..xyah nak tempah court..g men je.. men la bpe jam pon...no hal..

kat UMT ade lokman...uiks??? heheh jgn marah ye encik lokman...

kat KT ade pantai di merate2...pilih je nak g pantai yg mane...best tau lepak2 kat pantai sambil dihembus angin...wah bestnya!

ha...kat terengganu gak bile nak pilihan raye je leh la tgk keadaan poster cmni..hehe..

mase mula2 aku masuk UMT, sedih tau kat KT xde mcD...hahahah!!
tp akhirnye ade gak..fuh!

mase mule2 masuk KUSTEM kan... wajib tau g Pulau Bidong... join survival Laut...haha!!
'halus mulus' muke sume org mase blik dr Bidong..

dan..kat Bidong ni, aku penah tersepak ikan nemo! sape suh men2 kat kaki aku... tu yg aku tunjuk tu umah dia kot..comel wa ckp lu!

sampling merate2... yg penting geng2 yg sekepala...kami kaki ponteng kelas! yeah! hha!


kat UMT pun ade rumah haiwan gak..hehe...tp ade kambing je sekor mase ni...

waterfall!! kat sekayu...dey kitorang bkn purposely gi dating pon..ni time sampling la..salu g sane seminggu la field trip..

dan yg paling penting, byk kenangan sepanjang kat sane...yg bila igt balik mesti nak nanges...
rindu maa....
kalu org tnye aku, ape yg best sgt kat tganu tu?
mesti aku xtau nk jwb pe..
tp itula yg aku rase...
terengganu sgt best di hati aku....
dulu aku penah xblik kL pon mase cuti...
aku lg best duk kat umah sewa..heehee...
skg ni, aku dgn berani nye rase..
KL dah xbest...
Terengganu dah pikat aku la...
hmm...rindunya kat ketenangan jalan raye lepas kul 10 dah lengang...
kat lembu kambing tepi jalan...
pantai...
ikan celup tepung..
mcfly..
rumah kampung..
lopak air...
taik lembu yg bersepah..haha!
plate kenderaan start dgn T & D...
pasar payang...
org yg berpakaian simple [sbb duk KL ni sume nak berfashion, huh!]
dan loghat terengganu..
isk isk~
doremon...nak pinjam mesin mase leh x?

Tuesday, February 17, 2009

Bangi Superbowl...


pepagi lagik...aku ngn zaimi dah kuar gi campus...

niat baik woa!

nk g library carik jurnal...

besela sbg seorg pelajar pringkat master ni kite kene byk kan mmbace jurnal..

lebih2 lagi, UKM dah byr sume jurnal tu...

free je kite gune...

haha!!


sbl tu kitowang g bayar yuran asrama...

adoyai...sedihnye tgk duit ku diberi pade cashier itu...

isk isk....


pas byr yuran yg ade 'tnda soal' sket..


kami g la cyber ptsl...

tp tenet cam bongok je..


jadi fed up sudeyh...


lalu aku pon mcdgkan pada zaimi ku...


"mie...jom gi men bowling kat warta nak? try lane baru...."


haha...lalu idea ku diterima..


mwwaahh mwwaahh!!


hehehe!!


eyena and kamarul...

sorry x ajak...

sbb aku takut korg tkejut lak...

sb kitowang pon gi men mgejut jer tadik...


heheh!!


tapi tpt bowling ni daif sikit la..

lane je cntik...


mari aku promot brg2 dia sket...hehehehe....

jgn pgsan ye kwn2 ku...


ha ni kasut aku...saiz 7...




siap ade tulisan 'bangi'..
kah kah kah!!

ha ni lak kasut zaimi...
saiz 9...
'beautifool?'






adoyai...koyak rabak....



hehe...encik zaimi yg girang g amek bola bertuah dia....




kat sini gak ade kedai mamak... pelik huh??


bola2 kat sini sume lebih kurg cmni je rupenye....

tgk tol2...

pecah tu...

ganas tol rupenye...


berlubang!!




tapi lane dia sedap la...

cantik bkilat...
maybe baru tukar kot??

sbb cm x logik la bola2 pencen tu x jhnm kan lane ni...

hehe...

encik zaimi main terer arini...

2 game dia menang...

strike je memanjang....

huhu!

kagum saya :)




bgambar bersame juara...





aku??

dah la kalah...

dapat kekotoran pada bju lak tu!


myk dr bola...

ampehz....


promotion dr tpt tu, early bird sampai kul 3..

rm2.70 1 game...


pas men g balik tukar baju, kul 4 ade lab...

trus cik eyena tgur bajuku merah mnyala...

haha!!


x niat pon nk pakai bju merah tu...

tp dh bju kuning kotor....


tpakse la...

i blame u, Bangi Superbowl!!





Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me