Thursday, February 26, 2009

Kenapa aku selalu rindukan Terengganu?

Em..tetibe je aku pon rindu sgt kat tganu...
3 tahun aku duk sane... tp mcm xpuas lagi...
ingat lagi mase aku dapat surat tawaran masuk U..
tup tup aku kene masuk KUSTEM..
sedihnye hati aku mase tu...
maklumla mase kat matrik xnk belajar...
padan muke!
mase mula2 masuk kustem tu, malu tau...
ramai org xtau kustem tu ape...
ade je yg tanye, "swasta ke?"
hmm...dahla masuk un KU, bkn U..
tp Allah tu Penyayang kan?
mase aku 2nd year, KUSTEM jadi UMT..
dapat gak aku grad dr U, bkn lg KU..
ape yg ade kat terengganu ek?
ape ade kat UMT?
hmm...macam2 ada!

lab ade...wpon kecik kat lab ni la aku siap kan keje final year project aku...
Alhamdulillah...terbalas dgn gred A untuk 6 jam kredit... yes!

aku penah g tgkap kelawar! dalam byk karung tu, ade berekor2 kelawar!

ha...kat Terengganu x byk Mall...ade yg kecik2 je... KT mall yg ade pon dah berbelas thun tbengkalai... pastu bukak la mydin ni... ari2 ramai org..hehe..

wah rindunye nak tgk bende ni... bila malam kan nampak macam terapung kat udara...

library UMT best... selesa... boleh parking di mane sahaje..
xde clamping zone okey! bkn library je..mane2 pon cmtu..

ahha! ade masjid terapung la..huhu... kat Kuala Ibai ni...kat sini la Pusat bowling 1st di KT dibuka..

hmm...kat KT xde kedai2 fast food byk... restoren mahal apetah lg...tp bagusla leh jimat..
nak mkn steak gi je kat Mama Chop papa grill...sedap pe! nyum nyum!
ha ni lak kat Umah sewa aku... kat UMT, masuk je 2nd year mmg ramai yg duk umah sewa sbb ostel x cukup..best wa ckp lu! xyah risau nak balik kul bpe, nak berebut toilet ke hape... sebulan rm250..bahagi la 4 org.. tp jiran2 yg smbung rumah telah mnjejaskan longkang... abeh tersumbat...bila ujan lebat je seliper pon hanyut..hahahah!!!
sepanjang kat KT, sempat la aku merase monsoon cup selame 2 tahun... best tau g tgk org men kapal layar... :)

kat UMT gak org pompuan leh men futsal same2 org laki... aku dulu salu men futsal ngn dak2 laki kuliah aku gak..selamba yaya je cmpur..haha! plus, men futsal free je.. kat tepi library... men la sesuka suki hati..xyah nak tempah court..g men je.. men la bpe jam pon...no hal..

kat UMT ade lokman...uiks??? heheh jgn marah ye encik lokman...

kat KT ade pantai di merate2...pilih je nak g pantai yg mane...best tau lepak2 kat pantai sambil dihembus angin...wah bestnya!

ha...kat terengganu gak bile nak pilihan raye je leh la tgk keadaan poster cmni..hehe..

mase mula2 aku masuk UMT, sedih tau kat KT xde mcD...hahahah!!
tp akhirnye ade gak..fuh!

mase mule2 masuk KUSTEM kan... wajib tau g Pulau Bidong... join survival Laut...haha!!
'halus mulus' muke sume org mase blik dr Bidong..

dan..kat Bidong ni, aku penah tersepak ikan nemo! sape suh men2 kat kaki aku... tu yg aku tunjuk tu umah dia kot..comel wa ckp lu!

sampling merate2... yg penting geng2 yg sekepala...kami kaki ponteng kelas! yeah! hha!


kat UMT pun ade rumah haiwan gak..hehe...tp ade kambing je sekor mase ni...

waterfall!! kat sekayu...dey kitorang bkn purposely gi dating pon..ni time sampling la..salu g sane seminggu la field trip..

dan yg paling penting, byk kenangan sepanjang kat sane...yg bila igt balik mesti nak nanges...
rindu maa....
kalu org tnye aku, ape yg best sgt kat tganu tu?
mesti aku xtau nk jwb pe..
tp itula yg aku rase...
terengganu sgt best di hati aku....
dulu aku penah xblik kL pon mase cuti...
aku lg best duk kat umah sewa..heehee...
skg ni, aku dgn berani nye rase..
KL dah xbest...
Terengganu dah pikat aku la...
hmm...rindunya kat ketenangan jalan raye lepas kul 10 dah lengang...
kat lembu kambing tepi jalan...
pantai...
ikan celup tepung..
mcfly..
rumah kampung..
lopak air...
taik lembu yg bersepah..haha!
plate kenderaan start dgn T & D...
pasar payang...
org yg berpakaian simple [sbb duk KL ni sume nak berfashion, huh!]
dan loghat terengganu..
isk isk~
doremon...nak pinjam mesin mase leh x?

11 comments:

  1. ngeheheh..
    bler ko nk g ganu ag???
    nak ikut !!!
    haha..
    wooo.. sane xde clamping zone eh....??
    kat ukm semua tempat adelah zone kunci kenderaan.. wahaaha.... x pasal2 tayar kete kene kunci...

    ReplyDelete
  2. yup....boleh parking mane sahaje tnpe risau!
    aku mmg nk g tganu pon...bile ek nk g.huhu!

    ReplyDelete
  3. Miss terengganu soooooooooooooooo much..jatoh cinte ngan Ganu..

    Stju ngan ko, mase memule masok KUSTEM, sedey..tp betol ckap owg, x knal maka x cinta..hehe...

    Rindu tyme berbuke pose, berduyun2 kat kedai dpan ostel..hee

    Now, I'm in love n windu Ganu.... T_T

    ReplyDelete
  4. wes...
    aku pom pna dok ganu 2 taun..
    ms skola menengah dl..
    tp ms aku dok c2 xde pape lg..
    so,agak buhsan gakla..
    hhahaahha~~

    ReplyDelete
  5. pae: kan kan kan!! wpon kene ati2 tpijak taik lembu kan?? huhu~
    rindunye.....

    sharip: sbb ko duk skola kot..outing jrg2... hehe..

    ReplyDelete
  6. woo.. ko nk g eh?
    best2!

    kte nak g gak..
    smpai nangis2 pujuk mak kte..
    last2 x kasik jugak..

    hahaha

    ReplyDelete
  7. hehe...best woa! pujuk gak sampai cair...hehehheeh

    ReplyDelete
  8. weh.. lam pic yg g tgkao kelawar tue ko nmpak slim la....

    ReplyDelete
  9. hahahaah!! mase tu aku makan pil sendayu tinggi...hehe.. pastu pil tu wat aku skit pinggang samapi xleh bgn... jadi biarlah aku gemok.. :P

    ReplyDelete
  10. hehe..
    same mcm kite gak..
    1st2 msuk umt,org ckp,swasta ke?
    cz yuran pun terlebih mhl..

    sp yg ckp umt 2 ape?
    kene la ngn kite..
    ape xikut perkmbngan smase ke?
    haha

    kite terign nk g air trjun skayu..
    tp xsmpy2 lg..

    la..
    mcd kat KT 2 br bkk ke?
    br kite tau..

    ReplyDelete
  11. hehe..
    same mcm kite gak..
    1st2 msuk umt,org ckp,swasta ke?
    cz yuran pun terlebih mhl..

    sp yg ckp umt 2 ape?
    kene la ngn kite..
    ape xikut perkmbngan smase ke?
    haha

    kite terign nk g air trjun skayu..
    tp xsmpy2 lg..

    la..
    mcd kat KT 2 br bkk ke?
    br kite tau..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot