Pages

Search This Blog

Showing posts with label rumah sewa. Show all posts
Showing posts with label rumah sewa. Show all posts

Thursday, September 5, 2013

Ceria bersama Playgym!

Eh eh lama pulak tak menaip blog ni.
Busy lah..

hew hew hew..

Eh, dua hari lepas, RON95 naik 20 sen kan?
Dengar kata RON97 pun nak naik jugak 15 sen.

Hebatnya harga minyak 2013 ni..

T_T

Bila fikir pasal kewangan memang sakit hati kan.

Baik aku tengok anak aku, Adam main kat Playgym dia.
Actually baru je beli 2 hari lepas..haha

Beli dekat Manjaku Taipan Senawang tu je..
Taklah mahal sangat berbanding dengan rupa dia, dan hasil dia.
Harga Playgym ni, aku beli RM79. Ok lah tu kan?

Memang dia sangat sukalah!

Asyik menendang2, dan menggapai2.. hehe..
Siap ketawa2 lagi..
Lepas tu bila meniarap pun dia excited bila tengok warna2 dan cermin yang ada kat Playgym tu..
Ceria..
Aku yang tengok ni pun rasa ceria je.. :D


Sayang anak emak..
Mwahh.. peluk cium gomol Adam

BEST!
Sebab adam wangi!

:D

Saturday, July 6, 2013

Hujung Minggu

Suami masak breakfast.
Anak kejap tido kejap bangun.
Aku pulak urus kain baju.

Sekarang suami dah tidur.
Anak mamai nak tidur.
Harapnya tido lah.

Aku?

Kunyah biskut Chipmore Butter yang marvellous sambil tengok artis-artis pelawak ramas tetek kambing kat Astro Mustika HD, Redah Kasi Pecah Extravaganza katanya..

Oh my hujung minggu..

Saturday, March 16, 2013

Pendamping Si Ibu Mengandung

Memang betul la apa yang mak aku dan beberapa orang lain cakap sebelum ni, masa mengandung ni, panas dia lebih dari biasa woa!
Mula-mula hamil dulu, tak rasa sangat. Tapi lama-lama..pergh! Peluh mencurat-curat. Mandi pun mampu bagi kesegaran kejap je. Tak tahan sungguh, kulit asyik lembab.
Kalau kat ofis, kekadang aircond dah 22 celcius pun tak berapa nak gigil lagi. Tidur pulak memang on aircond. Nasib baik tuan rumah pasang aircond kat bilik..haha!
Bila lepak kat ruang tamu kat rumah, memang tak mampu la kalau setakat harap kipas syiling tu. Mesti kena pasang pendamping.
Apobondo si pendamping tu?
Jin kah?
Mambang kah?
Hahaha.. Tak lah, pendamping tu adalah si kipas kecik!
ko bayang la, kipas syiling dah pasang, tapi tetap kena pasang kipas kecik tu untuk hala kat aku. Dua kipas beb!
Banyak dosa kah?
Ya Allah ampunilah aku..huhu..
Ok la, nak duduk berkipas jap..
Daa..

Tuesday, July 7, 2009

Aku di Za'ba..

Ye readers, saye kini berade di Za'ba..
Za'ba tu ape?

Za'ba tu asrama..haha..

walaupun ade lagi halangan untuk aku meneruskan perjuangan di UKM ni,
tapi aku bersyukur kerana aku dah dapat bilik di kolej Za'ba ini..

sbb aku mmg tak nak duduk dah kat KIAM tu..

sbb pe?

sbb KIAM tu pekerja2 dia ampeh..
haha..

hmm..aku rase kekok sikit duk kat za'ba ni..

yela.. dah lame aku dahtak duduk hostel yang style macam ni..
yg kene mandi kat luar, tiada dapur, tiada ruang tamu..

last aku duduk hostel cmni mase 2005..

pastu, start je second year aku kat UMT dulu, aku dah pindah duk umah sewa..
dua tahun aku duk umah sewa..

pastu sambung master aritu, aku duk KIAM tu..
Kiam tu pun macam rumah gak..
tak share toilet ramai2..

huhu..
jadinye arini aku kekok sedikit...

huhu..
emm..lame aku dah tak update blog..
follower pun dah btambah..
timekacih ye kerana sudi menfolow blo0g ku ini..
ade mase nnti aku trace & follow korang..

korang pe kabo?
sehat?
hehehe~

Tuesday, June 23, 2009

Hidupku sepanjang aku tak update~


Hello readers!

Hmm..
AKu hilang ke mane?
Aku gi sampling..dua minggu turut2..

sesambil menjelajah negeri Perak..

Best gak hiking2 bukit ni..

bnyak gak ceritanye, tp aku malas nak crite semua..
huhuu..

minggu kedua sampling, gi Grik..
Tasik Banding..site aku lak..

Kedua2 akak yang dah berumah tangga tu tak dapat ikut..
macam2 masalah..
yang site diorang dah setel mase minggu 1st..
entahla..

takpelah, aku tak kisah pun...

jadi aku pun amek kesempatan bawak Wa, bestfriend aku ms kat UMT merangkap Housem8 & room8 aku dulu..

alang2 tu kitorg reunion la sekali! haha!
penat ketawa la 3 hari tu..haha!

bangun tido je gelak, sebelu tido pun gelak!
bukan nye crite ape pun, duk flashback crite2 lame je..

hehe..penat Zaimi melayan karenah kitorg..hehe..

emm..aku terpikir...baru 2 tot tot girl bertemu dah lenguh pipi, kalau jumpe ke lima2?
haha bestnye!!

rindu la...hmm..

miss my gossip girl gang very much!!!

itu pasal reunion,
ade gak kisah sedih..

hmm..sesampai je aku kat Grik aritu,
mak aku tepon..
btau umah aku kene pecah masuk..

sial btol!

antara brg2 yg hilang:
-laptop abah
-modem maxis yg dibeli x sampai 24 jam
-purse adik aku
-2 ketul henset adik aku
-cincin berlian mak aku
-duit cash rm1500
-duit2 syiling
-tabung2

dan yang paling hampeh, diorg kidnap Elin..
(Y_Y)

nasib la si bobok tu dapat lepaskan diri dan balik rumah..
sekarang dia trauma..
keluar rumah pun taknak..


hmm..
itu je lah summary sepanjang aku tak update..

haha! sok aku ade crita sal susu ibu..
:P

bye dulu!

Saturday, May 9, 2009

Ramai!

Hello sume!

Aku memang tak siap2 lagik esaimen ni..
julat malas sangat besar berbanding rajin..

slow2 la..
aku kalau wat keje cepat2 mesti tak berape nak perfect..
haha!

dah memang tak bijak mane pon kan..
kalau bijak aku trus wat phD!
:P

eemm..
dah penat2 menaip esaimen yang macam seolah2 never ending story tu..
aku pun bukak la facebook..

tengok2..belek2..

huih... kawan2 aku ni, datang dari tempat perkenalan yang berbeza2!
dan tak semua yang aku kenal tu, kenal 1 sama lain, dan tak semua juga boleh berkongsi cerita yang sama..

aku sekolah/ belajar kat sangat bayak sekolah..
haha macam keluarga nomad lak :P

memula aku tadika kat bawah flat atok aku kat bangsar tu..
TADIKA KEMAS FLAT SRI PAHANG..
tp seriusly aku rase aku dah tak contact sape2 dari institusi kecil ini..haha!
dah lupe dah name2 nya..

then, darjah 1 aku masuk SEK KEB BUKIT BANDARAYA..
ha yang ni pon aku rase tak contact sape dah..
tapi masa sekolah sini aku pernah sekelas dengan SHARIFAH AMANI..
nakal woah dia..haha!

pastu disebabkan parents aku dah pindah ke balakong..
rumah jauh dari sekolah tu..
jadi masa darjah 5 aku masuk lak SEK KEB TAMING JAYA..
ha dak2 sekolah ni masih bercontact..
sebab sekolah ni best gak..
ahaks!
nakal gitew..
aku penah sembur sorang budak yang aku benci dengan fire extinguisher kat sekolah ni..
abeh putih atas kebawah..
kah kah! dah sape suh sial :P

then mase form 1, aku masuk lak SMK CHERAS PERDANA..
ha mase ni nya kengkawan lagi la best!
yup still contact!
still merapu2!
haha!

tapi mase form 2, aku kena tukar sekolah..
sebab ade sekolah yang dah bukak dekat dengan rumah aku..
SMK CHERAS JAYA!
cis!
aku sangat sedih woah!
tapi dah terpaksa..aku pun gi la..
haha!
sape kate jadi pioneer sekolah tak best?
best lah..
lagi banyak member2 gilak aku jumpa kat sini!
weehu!

namun..
result PMR ku tak mengizinkan aku mahu terus berpoya2 bersame mereka..
masuk je form 4..
aku kena masuk MRSM TRANSKRIAN lak..
pergh...challenging skola ni..
sbb aku kan tak besa masuk asrama..
nak adapt lagi, nak carik kawan baru lagi, gossip2 palsu yang liar lagi..ahaks!
takpe2 aku maafkan korang la dah besar2 ni.. :P
kat sini lagila ramai orang yang dikenali..
mase memula masuk, level friendship aku ngan dorg zero!
aku tak kenal sorg pon..
tapi 2 tahun kat sane, tu yang contact tu sampai sekarang..
pandai ustazah Sufiah & cikgu Norsyam didik kami *muntah*

dah abeh SPM, masuk lak Kolej Matrikulasi Kedah..
again, new friendship gain..
jauh tau duk changlun..
huhu..

dan disebabkan julat kemalasan belajar mase duk matrik,
result pun menyebabkan aku masuk KUSTEM..
now UMT..
wah..
tempat ni lah tempat yang paling best dalam hidup aku..
ye memang memula seperti bese aku ni berat mulut..
kawan pun gitu2 je ngan semua orang..
aku awal2 hanya ada geng aku je 6 orang..
best friend!
aku ngaku aku tak tegur pun dak2 lain..
haha!

but through times, semakin dewasa..
semua tu adalah kawan..
yeah!
3 tahun beb..
lame..
matured di situ..
menjadi dewasa di situ..

then dah abeh degree masuk lak UKM..
seriously aku tak adapt lagi ngan tempat ni..
setahun kan..
magic macam kat UMT tu susah la nak datang..
ye jumpa lagi orang baru..
but never be the same la ngan dak2 UMT kan..
sebab kelas pun tak besar..
tapi ok la..
ade gak la kawan..
but most of my time aku ngan Zaimi je..
huhuu..

dah muak dah bace?
haha..
memang banyak tempat!

sebab tu kadang aku jadi kompius..
ahaha!

pastu try2 jadi blogger ni..
jumpe lagi kawan2 baru..

thanks ye kepada semua insan2 yang pernah muncul dalam hidupku!

err..tak lupe juga kepada orang2 yang muncul dalam hidup aku, tapi pastu aku tak berkenan..
hahah!
ade la kan.. aku bukan malaikat yang tak mempunyai perasaan nyampah..haha!
tak carik pasal ngan aku, aku tak nyampah la..

huhu..

daa~
(^^,)


Wednesday, March 25, 2009

Oggy & the cockroaches~


sangat sentimental la kartun ni..huuu~
aku sangat suke kartun ni dari zaman aku sekolah lagi, serius sangat suke!
Kartun ni kartun Perancis, cerita dia berkisahkan tentang seekor kucing biru gemuk bernama Oggy, dia tinggal kat sebuah rumah yang berbumbung Pink, peti ais dia pon pink..how..sangat berjiwa kucing ini.. dia ada macam2 hobi, mengait baju la, masak la..macam2.. dia kan lembut2 gitu..

Pastu dia ada seekor kawan baik bernama Jack, yang berwarne hijau lak..
Jack ni ganas2 sikit.. bina bangunan tinggi2 la, gi memancing, jantan la sikit berbanding si Oggy tu.. Walaupon tak duduk serumah, tapi Jack ni salu la datang rumah si Oggy ni..

Namun, hidup Oggy ngan Jack ni sentiasa tak aman dengan kehadiran 3 ekor lipas dalam rumah si Oggy tu..sangat jahat okey mereka ini.. Tapi ade gak episode2 yang dorang ni bermaaf-maafan..tapi selalu nya bergaduh la main kejar 1 rumah.. Dahla tangga rumah si Oggy tu tinggi..haha!

Selalu gaduh pasal makanan dalam peti ais la, tak pon si lipas-lipas ni gatal gi kacau si Oggy tu beraktiviti. Yang paling kesian,l Oggy ni salu dimarah oleh Bulldog sebelah rumah..keh keh..sume nya salah si lipas..

hmm..teringat lak kat Cuna, dulu salu tengok crita ni ngan dia kat Umah tot tot.. sbb aku download dari youtube kan..
hmm...nak layan kartun ni la malam ni..

esaimen? sape suruh esaimen tak menarik cam kartun ni..
haha.ni pon kira nasib baik aku tak bace komik Doremon tau..
huhuuuuu~~~

Thursday, February 26, 2009

Kenapa aku selalu rindukan Terengganu?

Em..tetibe je aku pon rindu sgt kat tganu...
3 tahun aku duk sane... tp mcm xpuas lagi...
ingat lagi mase aku dapat surat tawaran masuk U..
tup tup aku kene masuk KUSTEM..
sedihnye hati aku mase tu...
maklumla mase kat matrik xnk belajar...
padan muke!
mase mula2 masuk kustem tu, malu tau...
ramai org xtau kustem tu ape...
ade je yg tanye, "swasta ke?"
hmm...dahla masuk un KU, bkn U..
tp Allah tu Penyayang kan?
mase aku 2nd year, KUSTEM jadi UMT..
dapat gak aku grad dr U, bkn lg KU..
ape yg ade kat terengganu ek?
ape ade kat UMT?
hmm...macam2 ada!

lab ade...wpon kecik kat lab ni la aku siap kan keje final year project aku...
Alhamdulillah...terbalas dgn gred A untuk 6 jam kredit... yes!

aku penah g tgkap kelawar! dalam byk karung tu, ade berekor2 kelawar!

ha...kat Terengganu x byk Mall...ade yg kecik2 je... KT mall yg ade pon dah berbelas thun tbengkalai... pastu bukak la mydin ni... ari2 ramai org..hehe..

wah rindunye nak tgk bende ni... bila malam kan nampak macam terapung kat udara...

library UMT best... selesa... boleh parking di mane sahaje..
xde clamping zone okey! bkn library je..mane2 pon cmtu..

ahha! ade masjid terapung la..huhu... kat Kuala Ibai ni...kat sini la Pusat bowling 1st di KT dibuka..

hmm...kat KT xde kedai2 fast food byk... restoren mahal apetah lg...tp bagusla leh jimat..
nak mkn steak gi je kat Mama Chop papa grill...sedap pe! nyum nyum!
ha ni lak kat Umah sewa aku... kat UMT, masuk je 2nd year mmg ramai yg duk umah sewa sbb ostel x cukup..best wa ckp lu! xyah risau nak balik kul bpe, nak berebut toilet ke hape... sebulan rm250..bahagi la 4 org.. tp jiran2 yg smbung rumah telah mnjejaskan longkang... abeh tersumbat...bila ujan lebat je seliper pon hanyut..hahahah!!!
sepanjang kat KT, sempat la aku merase monsoon cup selame 2 tahun... best tau g tgk org men kapal layar... :)

kat UMT gak org pompuan leh men futsal same2 org laki... aku dulu salu men futsal ngn dak2 laki kuliah aku gak..selamba yaya je cmpur..haha! plus, men futsal free je.. kat tepi library... men la sesuka suki hati..xyah nak tempah court..g men je.. men la bpe jam pon...no hal..

kat UMT ade lokman...uiks??? heheh jgn marah ye encik lokman...

kat KT ade pantai di merate2...pilih je nak g pantai yg mane...best tau lepak2 kat pantai sambil dihembus angin...wah bestnya!

ha...kat terengganu gak bile nak pilihan raye je leh la tgk keadaan poster cmni..hehe..

mase mula2 aku masuk UMT, sedih tau kat KT xde mcD...hahahah!!
tp akhirnye ade gak..fuh!

mase mule2 masuk KUSTEM kan... wajib tau g Pulau Bidong... join survival Laut...haha!!
'halus mulus' muke sume org mase blik dr Bidong..

dan..kat Bidong ni, aku penah tersepak ikan nemo! sape suh men2 kat kaki aku... tu yg aku tunjuk tu umah dia kot..comel wa ckp lu!

sampling merate2... yg penting geng2 yg sekepala...kami kaki ponteng kelas! yeah! hha!


kat UMT pun ade rumah haiwan gak..hehe...tp ade kambing je sekor mase ni...

waterfall!! kat sekayu...dey kitorang bkn purposely gi dating pon..ni time sampling la..salu g sane seminggu la field trip..

dan yg paling penting, byk kenangan sepanjang kat sane...yg bila igt balik mesti nak nanges...
rindu maa....
kalu org tnye aku, ape yg best sgt kat tganu tu?
mesti aku xtau nk jwb pe..
tp itula yg aku rase...
terengganu sgt best di hati aku....
dulu aku penah xblik kL pon mase cuti...
aku lg best duk kat umah sewa..heehee...
skg ni, aku dgn berani nye rase..
KL dah xbest...
Terengganu dah pikat aku la...
hmm...rindunya kat ketenangan jalan raye lepas kul 10 dah lengang...
kat lembu kambing tepi jalan...
pantai...
ikan celup tepung..
mcfly..
rumah kampung..
lopak air...
taik lembu yg bersepah..haha!
plate kenderaan start dgn T & D...
pasar payang...
org yg berpakaian simple [sbb duk KL ni sume nak berfashion, huh!]
dan loghat terengganu..
isk isk~
doremon...nak pinjam mesin mase leh x?

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.