Showing posts with label kawan-kawan. Show all posts
Showing posts with label kawan-kawan. Show all posts

Tuesday, February 23, 2021

Fit Thru Online | Tau Tau Dah Kurus

 

|paid review|


Tau tak, kalau rasa nak diet, nak kuruskan badan, tapi tak ada teman, atau tak ada sesiapa pantau ni susah?
Kadang-kadang boleh terbabas!
Hari-hari cheat day!

Friday, February 19, 2021

Top 10 Gambar WhatsApp Misteri Minggu Ini

Berjual beli di WhatsApp dah jadi perkara biasa sekarang. Hampir setiap hari kita akan dapat gambar dari para peniaga yang ada dalam group WhatsApp kita.

Kadang kita pun beli sebab memang nak beli, kadang kita support kawan-kawan.


Selain tu, banyaklah lagi gambar-gambar yang dikongsikan.

Monday, December 7, 2020

Oh My First Norwex

 Salam Isnin gais..

Harini bermula semula sesi pengkuliahan untuk UiTM.

Tapi kami masih Bekerja Dari Rumah, sebab duduk di kawasan Senawang kan.

Ikut sajalah labu..

Oh berbalik kepada tajuk entry. Ehem..

Ya, akhirnya aku ditundukkan oleh perasaan ingin memilikinya.

Kebetulan ada pulak ex-schoolmate jadi agent..

Dan dia juga adalah orang pertama yang beli Terkaitnya Kita masa aku bagitahu kawan-kawan haritu..

Hik Hik..

Monday, November 30, 2020

Terima Kasih Kak Aini

 Last week ada buat COD buku aku tu pada yang duduk sekitar Senawang ni, saja sambil ambil angin.

Lama terperap kat rumah.

Lagi lama perapan kat rumah compare dengan Kambing Perap weh.

Keh keh keh..

Jadi, bila sampai rumah Kak Aini, colleague jugak, tapi dia dah pindah Kampus Seremban 3.

Dia excited aku dah keluarkan buku, terharu aku..

Dan dia ada bagi hadiah sikit..



Awwww tenkiu Kak Aini, semoga murah rezeki akak sekeluarga 💓💓

Have a great week ahead kawan-kawan!


Jangan lupa jeling statcounter di atas 😊

Friday, November 27, 2020

Monday, October 5, 2020

Team Webinar My Office My Gym UiTM Cawangan Negeri Sembilan

 Nampak macam tak move on lagi dengan program My Office My Gym tu kan? 

Hahah!

Terjumpa pulak gambar ni, lupa nak upload kat mana-mana, jadi marilah upload kat blog!

Tuesday, September 29, 2020

My Office My Gym Full House!

 Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, program webinar yang team kami anjurkan bersama kerjasama pihak UPNM tu telah berjalan dengan lancar!

Friday, August 28, 2020

Sesi Perkongsian Yang Menyeramkan!

 Rabu lepas, aku berpeluang untuk menjadi speaker 1 program dalaman kelolaan jabatan aku ni.

Kiranya macam satu sesi perkongsian tentang macam mana nak guna Google Classroom, walaupun ramai dah pernah try guna untuk semester lepas yang semua kelas secara mengejutnya harus dilakukan secara atas talian (online), tapi memang sekadar guna. Dan ada juga yang memang tak pernah lagi create class di Google Classroom tu.

Kiranya aku ni diberi kepercayaan untuk ajar dan demo rakan-rakan sejabatan tentang Google Classroom ni dengan lebih detail.

Walaupun aku sebenarnya baru je belajar jugak, belum tahap sifu lagi 😂

Tapi dah orang recce, orang pujuk..

Ku terima je lah dengan redha..huhuk


Thursday, July 30, 2020

Mama Chop Papa Grill Gong Badak | Throwback Thursday | 17 Januari 2008

Belek-belek album lama dalam hard disk, terjumpa gambar-gambar masa makan malam dengan kawan-kawan serumah dan beberapa yang lain.
Lama dah gambar ni, 2008 punya cerita.

Masa ni masih lagi bergelar pelajar di Universiti Malaysia Terengganu, tahun akhir masa ni.
Masa ni zaman bergewe dengan zaimi hahah..
Jadi memang rare sangat dapat makan sama-sama dengan kawan-kawan lain macam ni.
Mungkin sebab tu bergambar sakan.


Saturday, October 8, 2011

Cuna With Her Papa


Tergelak-gelaklah aku bila menengok gambar ni..
This is my friend Cuna, merangkap ex-housemate & classmate masa kat UMT dulu.
Well, yang pakai baju kuning tu adalah seorang lab assistant.
Muhammad Bin Embong.

Cuna cakap, encik itu adalah papa angkat dia, sebab encik itu sangat smart ok!

Haih.. rindunya zaman belajar dulu, totally tak sama langsung dengan zaman kerja.
LANGSUNG TAK.

Thursday, September 1, 2011

4 Anak Dara di Pondok Kecil Jambu Bongkok

Housemates ~
Eh tapi sekarang dah jadi ex-housemates.



Masa tengok gambar ni, mesti ada rasa sayu..
Sebabnya, dah lamaaaa benor aku tak ketemu dorang ni di alam 3D.
Bertegur pun secara virtual je. Hoho..

Masa ni kami ada field trip dekat Hutan Jambu Bongkok,
untuk subjek Ekologi Lapangan kalau tak silap.
Tahun 2007 kot?
Masa ni dah hari nak balik dah, maka sudah tentunyalah menjadi sesi fotografi..haha

Snap sana snap sini, jalan sana jalan sini, kami pun terjumpalah pondok ni, dekat-dekat dengan pantai..
Dengan penuh semangat, kami pun meniti titi (erk??) untuk ke pondok ni:



hahaha~!
Aku yang jalan depan sekali..semangat gila!

Gambar kedua ni kalau tak silap, Shabanun yang snap.
Masa ni kalau dapat snap gambar bon bon adalah victory!
keh keh..

Gambar yang pertama tu seriously aku tak ingat siapa yang snap..
Sapa ha...?

Thursday, August 25, 2011

Poster Presentation, Fashion Disaster




Gambar yang diambil lebih kurang 5 tahun lepas.
Lokasi adalah dekat foyer FST UMT.
Kejadahnya kami duduk ramai-ramai kat foyer ni adalah untuk menyempurnakan tugasan Poster Presentation. Student sainslah katakan, haruslah familiar dengan poster poster ilmiah ni. LOL~!

Oh my.. bila tengok je gambar ni, memang nak ketawa.. Sebab aku hairan kenapalah aku boleh teringin nak beli dan pakai sandal yang ada kulit kerang tu! Arghh~!!

Dalam gambar ni ada Cuna (baju kurung kuning), Laura (tshirt merah), Shabanun (baju kurung hitam kuning), Annie (tshirt putih) dan turut ter enterframe adalah Eppa & Hairol, yang nampak macam orang berdating  tu.. ..haha!

Punyalah ketar lutut takut kena present masa ni, sebab lecturer akan pick randomly ahli kumpulan untuk siapa yang akan present poster tu, dahlah masa ni kalau kena speaking tu,macam orang suruh celup tangan dalam air panas dia punya takut!

Tu yang muka aku cuak gila kot dalam gambar ni..luckily, Annie yang terpilih..keh keh keh..
Thanks Annie ~ =)

Oh dan yang ambil gambar ni adalah Effadah..hee..

Bila nak badan camtu balik? Bila? Bila? 
T_T

Wednesday, March 3, 2010

Dari Leen Mafia

Salam semua =)

Aku agak rajin arini, mungkin sebab pagi2 dah kene Teh Tarik 3 in 1 keluaran Aik Cheong..
Makanya aku pun memunggah almari aku yang sarat dengan...tah hape hape tah??!

Mase kemas-kemas tu mulalah aku terfikir, kenapa aku tak buang je sarap-sarap [sebab aku tak rasa mereka sampah] yang ada berlambak-lambak ni tahun lepas aje?

Tapi memang..tiap-tiap kali kemas almari, itulah yang aku fikir, dari dulu-dulu lagi sebenarnya..haha..

Sambil kelebek2 kertas-kertas yang bersusun tadi, aku terjumpa benda yang nostalgia gila la bagi aku..haha!


Autograf dari salah seorang Kartunis Ujang pada tahun 2000.. Leen Mafia..hahahaha!
Mak ai...dah 10 tahun dah masa berlalu..
Masa ni aku tingkatan 2, aku ingat lagi aku, Ain, ngan Izal pergi Pesta Buku Antarabangsa kat PWTC lepas kelas tuisyen masa tu.. oh nostalgia nya!

Masa tu booth Ujang memang penuh la, merenyut-renyut manusia.. Hajat hati nak jumpa Kartunis Ubi,
yelah masa tu minat giless ar dengan cerita Aku, Dia & Volkswagen tu..hehe..

Tapi masa pergi tu, kebetulan masa tu ada Leen Mafia ni aje kat booth tu.. Kertas ni pun aku lupa rembat siapa punya, memula berani gak la tolak menolak, tapi lama ramai pulak lelaki-lelaki pun duk menolak2 gak.. segan gila, terus undur belakang.. Last sekali aku mintak tolong kawan aku si Izal yang beraturkan..haha!

Nasib tertulis nama aku kat situ.. agak bangga gak la.. hehe..
emm..lama gila dah aku tak baca Ujang.. Ada lagi ke Leen Mafia kat Ujang ye?



Friday, January 8, 2010

Tribute to Ameera Akbar

Hi Amy!

AKu wat entry ni khas untuk ko, sebab pe?
ha ko tengok gambar bawah ni..
boleh juga diklik untuk membesarkannya..

Aku duk cek keyword Nuffnang aku..

Uiyo amy..orang search name ko tu!
haha!
name penuh lg!
hihiihhi!

ps: saje suke-suke..ngeee~

Thursday, January 7, 2010

Kiriman Shabanun Salwa

Hello!
Update lagik!

Sebab gumbira!
Gumbira!

Hehehe..
Tadi kan, tetibe je ada posman hon hon depan umah..
Aku pon menyuruh adik aku gi tengok..
Kot2 la abahnye surat ke pe ke..
Tapi pada masa yang same aku jengah2 gak la kat muka pintu..
Sekali aku terdengar posman tu kata..

"untuk Nursyazni.."

uiks, aku tu!
Aku dapat pos laju!
haha! apekah ia?



aku pon tengok sender dia sape..
sebab tulisan macam kenai..
rupenye dari Wa..

=)

Wa adalah salah sorang kawan baik aku..
Geng tot tot!
Kami jumpa di UMT, sebilik, serumah..
ketawa, gaduh..haha!

Wa bagi kad besday!
yay!

Dan jugak seutas gelang..

jangan tengok tangan aku tu, tengok gelang je..hehe..

Thanks Wa..mwah mwah!

Wa dan aku..
dalam 3 tahun lepas..
Masa zaman kurus dolu2 daa..
Aih ni yang semangat diet makin berkobar2 tengok gambar lame ni..
heeee!

Tuesday, June 23, 2009

Hidupku sepanjang aku tak update~


Hello readers!

Hmm..
AKu hilang ke mane?
Aku gi sampling..dua minggu turut2..

sesambil menjelajah negeri Perak..

Best gak hiking2 bukit ni..

bnyak gak ceritanye, tp aku malas nak crite semua..
huhuu..

minggu kedua sampling, gi Grik..
Tasik Banding..site aku lak..

Kedua2 akak yang dah berumah tangga tu tak dapat ikut..
macam2 masalah..
yang site diorang dah setel mase minggu 1st..
entahla..

takpelah, aku tak kisah pun...

jadi aku pun amek kesempatan bawak Wa, bestfriend aku ms kat UMT merangkap Housem8 & room8 aku dulu..

alang2 tu kitorg reunion la sekali! haha!
penat ketawa la 3 hari tu..haha!

bangun tido je gelak, sebelu tido pun gelak!
bukan nye crite ape pun, duk flashback crite2 lame je..

hehe..penat Zaimi melayan karenah kitorg..hehe..

emm..aku terpikir...baru 2 tot tot girl bertemu dah lenguh pipi, kalau jumpe ke lima2?
haha bestnye!!

rindu la...hmm..

miss my gossip girl gang very much!!!

itu pasal reunion,
ade gak kisah sedih..

hmm..sesampai je aku kat Grik aritu,
mak aku tepon..
btau umah aku kene pecah masuk..

sial btol!

antara brg2 yg hilang:
-laptop abah
-modem maxis yg dibeli x sampai 24 jam
-purse adik aku
-2 ketul henset adik aku
-cincin berlian mak aku
-duit cash rm1500
-duit2 syiling
-tabung2

dan yang paling hampeh, diorg kidnap Elin..
(Y_Y)

nasib la si bobok tu dapat lepaskan diri dan balik rumah..
sekarang dia trauma..
keluar rumah pun taknak..


hmm..
itu je lah summary sepanjang aku tak update..

haha! sok aku ade crita sal susu ibu..
:P

bye dulu!

Monday, May 18, 2009

Dating dengan orang lain sementara Zaimi naik bas balik KB..

Tajuk propa kan?
Hahaha!

aku setia tau..
aku tak kuar ngan jantan lain la..
walaupun Zaimi away sampai rabu..

hehe..

aku keluar ngan cik ANnie Nunis!

dia belanje aku mcD!
tenkiu ye ahjuma!

gile gak la duk kat mcD dari kul 10 sampai kul 1 pagi..haha!

well, sesi *bercerita* kan..
kitorang kalu dah *bercerita* mmg tak ingat dunia..
banyak topik nak cover..especially orang2 yg carik *hal* nagn kitorang..

:P

heee~
rindula zaman undergrad..

wah sape lagi nak lnje aku?
hehe!



Saturday, May 9, 2009

Ramai!

Hello sume!

Aku memang tak siap2 lagik esaimen ni..
julat malas sangat besar berbanding rajin..

slow2 la..
aku kalau wat keje cepat2 mesti tak berape nak perfect..
haha!

dah memang tak bijak mane pon kan..
kalau bijak aku trus wat phD!
:P

eemm..
dah penat2 menaip esaimen yang macam seolah2 never ending story tu..
aku pun bukak la facebook..

tengok2..belek2..

huih... kawan2 aku ni, datang dari tempat perkenalan yang berbeza2!
dan tak semua yang aku kenal tu, kenal 1 sama lain, dan tak semua juga boleh berkongsi cerita yang sama..

aku sekolah/ belajar kat sangat bayak sekolah..
haha macam keluarga nomad lak :P

memula aku tadika kat bawah flat atok aku kat bangsar tu..
TADIKA KEMAS FLAT SRI PAHANG..
tp seriusly aku rase aku dah tak contact sape2 dari institusi kecil ini..haha!
dah lupe dah name2 nya..

then, darjah 1 aku masuk SEK KEB BUKIT BANDARAYA..
ha yang ni pon aku rase tak contact sape dah..
tapi masa sekolah sini aku pernah sekelas dengan SHARIFAH AMANI..
nakal woah dia..haha!

pastu disebabkan parents aku dah pindah ke balakong..
rumah jauh dari sekolah tu..
jadi masa darjah 5 aku masuk lak SEK KEB TAMING JAYA..
ha dak2 sekolah ni masih bercontact..
sebab sekolah ni best gak..
ahaks!
nakal gitew..
aku penah sembur sorang budak yang aku benci dengan fire extinguisher kat sekolah ni..
abeh putih atas kebawah..
kah kah! dah sape suh sial :P

then mase form 1, aku masuk lak SMK CHERAS PERDANA..
ha mase ni nya kengkawan lagi la best!
yup still contact!
still merapu2!
haha!

tapi mase form 2, aku kena tukar sekolah..
sebab ade sekolah yang dah bukak dekat dengan rumah aku..
SMK CHERAS JAYA!
cis!
aku sangat sedih woah!
tapi dah terpaksa..aku pun gi la..
haha!
sape kate jadi pioneer sekolah tak best?
best lah..
lagi banyak member2 gilak aku jumpa kat sini!
weehu!

namun..
result PMR ku tak mengizinkan aku mahu terus berpoya2 bersame mereka..
masuk je form 4..
aku kena masuk MRSM TRANSKRIAN lak..
pergh...challenging skola ni..
sbb aku kan tak besa masuk asrama..
nak adapt lagi, nak carik kawan baru lagi, gossip2 palsu yang liar lagi..ahaks!
takpe2 aku maafkan korang la dah besar2 ni.. :P
kat sini lagila ramai orang yang dikenali..
mase memula masuk, level friendship aku ngan dorg zero!
aku tak kenal sorg pon..
tapi 2 tahun kat sane, tu yang contact tu sampai sekarang..
pandai ustazah Sufiah & cikgu Norsyam didik kami *muntah*

dah abeh SPM, masuk lak Kolej Matrikulasi Kedah..
again, new friendship gain..
jauh tau duk changlun..
huhu..

dan disebabkan julat kemalasan belajar mase duk matrik,
result pun menyebabkan aku masuk KUSTEM..
now UMT..
wah..
tempat ni lah tempat yang paling best dalam hidup aku..
ye memang memula seperti bese aku ni berat mulut..
kawan pun gitu2 je ngan semua orang..
aku awal2 hanya ada geng aku je 6 orang..
best friend!
aku ngaku aku tak tegur pun dak2 lain..
haha!

but through times, semakin dewasa..
semua tu adalah kawan..
yeah!
3 tahun beb..
lame..
matured di situ..
menjadi dewasa di situ..

then dah abeh degree masuk lak UKM..
seriously aku tak adapt lagi ngan tempat ni..
setahun kan..
magic macam kat UMT tu susah la nak datang..
ye jumpa lagi orang baru..
but never be the same la ngan dak2 UMT kan..
sebab kelas pun tak besar..
tapi ok la..
ade gak la kawan..
but most of my time aku ngan Zaimi je..
huhuu..

dah muak dah bace?
haha..
memang banyak tempat!

sebab tu kadang aku jadi kompius..
ahaha!

pastu try2 jadi blogger ni..
jumpe lagi kawan2 baru..

thanks ye kepada semua insan2 yang pernah muncul dalam hidupku!

err..tak lupe juga kepada orang2 yang muncul dalam hidup aku, tapi pastu aku tak berkenan..
hahah!
ade la kan.. aku bukan malaikat yang tak mempunyai perasaan nyampah..haha!
tak carik pasal ngan aku, aku tak nyampah la..

huhu..

daa~
(^^,)


Tuesday, April 28, 2009

Zaimi & Annie..

Annie take away Zaimi dari aku?
Hoh tidak..

Benda ni dah lame dah..tapi aku tak berkesempatan post..
hehe..

Encik Zaimi sekarang sudah pakai spek!
See!
Comel kan beliau? :P

Ala aku puji pakwe sendiri je..
Hak hak..

Ni gambar2 yang di ambil kat PTSL td..
untuk menghilangkan senak otak sebentar..
RSGIS suckxx..

Susah woa nak hapal..
paham apetah lagi..hahaha!!

kenape aku buat muka camtu?
trend kan skg amek gmbr muncungkan mulut :P
hahah!!
tak buat dah kot..huhuu...

dan ye aku tau..
zaimi jauuuuuuuuuuh lebih cerah dr aku (Y_Y)

ape kaitan ngan annie?
ha..
annie!
Aku pinjam buku ni kat library ketika mood gile menyerang!
aku nak mendapat lebih pgetahuan untuk bermain geochallenge facebook!
hahahah!!
ps: bila otak senak mula la mereng..hik hik...
teh beng anyone?
:P

Friday, March 13, 2009

Selamber je kutuk aku ye...

tringat plak 1 kesah yang menyayat hati mase kat Bukit merah aritu...
aku kan anak yang suke belikan barang kat ibubapanya...
huhu~
jadi, aku beli la topi untuk abah, dan aku beli 3 bijik dompet yang bercorak batik untuk mak, nenek & adik pompuan aku...
untuk yg laen x dpt belikan la sbb aku pon bkn byk duit sgt pon...
pastu, pas beli tu aku simpan la dlm beg.. punya la aku ngn zaimi pilih corak yang terbaik..
ye la nak bg mak kan..
pastu, masuk tuk grup discussion tu balik...
pas abeh grup discussion tu, aku tringat la aku beli beg duit tu...
aku pon bukak la beg aku, amek beg duit tu nak tgk...
mase aku duk belek beg duit bercorak batik tu,
adela seorang insan ni [dak kelas aku okey, cis!],
dia pon pndang la kat aku yg tgh kusyuk mmbelek beg duit itu..
lantas dia pon berkate, "oh beg ini, tadi saye dah tengok, tapi tak cantik, terus tak beli."
oh...tercalar nye perasaan aku ketika itu.
pastu aku sabar lagi, aku cakap la aku beli untuk mak ngan nenek aku letak duit syiling je, beg pon kecik..
pastu dia kate lagi, "tapi ini beg murah, mane boleh letak duit, dahla tak cantik"
sakit tol hati aku mase tu, nape nak kutuk hadiah aku beli untuk mak aku?
aku beli pon bukan pakai duit bapak dia, aku pakai duit bapak aku tau....
aku nak marah dah, yela aku kan baran.. pastu tringat Zaimi kata, Sabar~
oh aku sangat marah, aku ingin mencarut bila teringat...tolong!
p/s: muka ko x cntik, aku x penah lak cakap:
"saya sudah tgk rupa paras awak, ingat kan nak kawan dgn awak, tp tak cantik dan ade sedikit cacat pada awak, tak nak la kawan"
bo~do..

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot