Friday, February 19, 2021

Top 10 Gambar WhatsApp Misteri Minggu Ini

Berjual beli di WhatsApp dah jadi perkara biasa sekarang. Hampir setiap hari kita akan dapat gambar dari para peniaga yang ada dalam group WhatsApp kita.

Kadang kita pun beli sebab memang nak beli, kadang kita support kawan-kawan.


Selain tu, banyaklah lagi gambar-gambar yang dikongsikan.


Gambar berkaitan kerja, kerja pdpr anak.
Aku pulak memang jenis setting WhatsApp ni, gambar tu takkan auto download. 

Aku yang akan download sendiri manually mana-mana gambar atau video yang alu rasa nak tengok.
Jadi macam misteri tau, sebab setiap kali tengok gambar tu dalam keadaan blur.

Jadi tertanya-tanya πŸ˜‚
Tapi, disebabkan dari image blur tu, dan caption yang kadang best susunan ayatnya, aku pun akan downloadlah yang the chosen one.

Jadi, untuk minggu ni, Top 10 gambar WhatsApp misteri yang aku download adalah:

Buku latihan sekolah rendah (4 Subjek Asas)
Rasanya dari group taman.



Gambar ni berjaya buat aku menjerit!
Letak duduk gambar ni buat aku teringin sangat nak beli hahaha!

Kurta Quds.
Kurta untuk kanak-kanak.
Open jual untuk raya.

Sampai sekarang tak habis decide nak beli ke tidak.


Ini dari group kawan-kawan sekolah.
Group mommies.
Maklumat hal sekolah anak-anak memang antara isu selalu diborakkan dalam group tu 🀭
Dulu masa kat asrama, saling borang pasal lagu la, crush la, sekarang borak pasal anak la pulak haha


Ini pun dari group sekolah.
Group yang besar sikit, yang ada budak lelaki.
Dia share kedai shopee wife dia.
Star ✨ dalam kedai dia ni adalah sambal tu.
Ramai kawan-kawan order 😁


Ini dari group family sebelah emak aku.
Infographic yang meringkaskan tatacara pendaftaran untuk mendapatkan vaksin Covid-19.


Ini dari group kerja.
Group salah 1 kod subjek yang aku ajar.
Colleague share masa borak malam sambil bincang pasal hal berkaitan test.

Kami semua burnout dengan Online Distance Learning ni, jadi selit-selit dengan gossip dan hal-hal deco rumah pun ada kadang πŸ˜‚

 
Ini dari group pusat pengajian kami.
Colleagues bincang pasal alat yang available di makmal.
Rasa nak tengok pula alat tu masa tu.
Alat ni ada kaitan dengan PCR.


Ini pulak dari penganjur Virtual Run.
Agaknya dia pm sorang-sorang bekas peserta, promosikan Virtual Run yang akan datang.

Masa ni dia promosikan Hero Virtual Run.
Lawa jugak shirt dia kan?


Ini dari kawan yang jual emas.
Pendant untuk pandora.
Tiba-tiba rasa nak nyanyi lagu Awie Rafael "Kalau aku kayaaaa uwooo"


Ini pulak dari group sekolah jugak.
Ada budak lelaki send, ajak lelaki lain move on juga sebab Hannah Delisha dah kahwin, jadi nak delete gambar dalam fon kononnya πŸ˜‚

Sengal budak-budak neh!

24 comments:

  1. kdg2 abe kie delete je pics iklan produk ni. buat penuh storage je.

    ReplyDelete
  2. kurta kids tu cantik...yg last tu tak tahan..hehe..budak baru nak up..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Ekceli dah bapak2 budak dah semua πŸ˜‚

      Delete
  3. group skolah tu lawakkk hahahahaha hari tu mira filzah , ni hannah plak hahah

    ReplyDelete
  4. mcm2 ek, lg byk group lg banyakkk la yg kita dpat he hee
    kadang2 pening nak lg group sek ren, sek men, emmm lelaki 2 biasaa la bab artis kawen je mula la frust ha haa

    ReplyDelete
  5. niceeee. good sharing !
    kite support sesama kita

    ReplyDelete
  6. Hahahahah macam3 ada, tang loket tu cantik

    ReplyDelete
  7. MACAM2 ADA DLM GRUP WASAP NI KAK LPS BACA DELETE SEMUA

    ReplyDelete
  8. samala..sy pun x auto download kalau auto penuhh galeri phone oii huhu

    ReplyDelete
  9. Sha pun tak suka autodownload.. Download bila caption menarik je.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Saya pun buat manual download.. kalau auto.. confirm manjang memori penuh... pening lak jap lagi.. tapi memang meriah group2 yg ada ni.. mesti ada aje benda atau hal yg dibincangkan... Hehe

    ReplyDelete
  11. saya pon buat manual download. kebanyakkanya mmg saya tak tgk pon...

    ReplyDelete
  12. Cantik Kurta Quds tu kak. Comel buat baju raya tu. Ala ala pokoks.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot