Search This Blog

Showing posts with label celcom. Show all posts
Showing posts with label celcom. Show all posts

Tuesday, February 12, 2013

Internet yang lambat

Ohoi Internet cap C.
Kenapa yang teruk sangat coverage kat kampung laki aku neh?

Tolonglah improve.. Nama je kampung, tapi tak sampai sekangkang kera pun dari Kota Bharu ye..

Kenapalah connection internet slow sangat?

Benci betul.
Rugi je bayar, especially yang broadband weekly, aku langgan untuk handset tu.
Ceih.

Sunday, March 22, 2009

Celcom adalah dominan kah?

aku ade letak poll kat blog aku ni, kalau korang perasan la.. aku saje nak tau reader aku pakai line henpon ape...tp setakat ini, seperti yg korg bleh lihat di gambar di bawah ni, ataupon kat tepi belah kanan atas blog aku ni [kalu result x bganjak lg la], Celcom menang la..
adekah maxis dah merudum...sbb aku pon dah pakai celcom skg..
hmm....

Sunday, March 8, 2009

Oh adikku Nana~

oh halo!
pekaba sume org?
haha..semalam aku balik semenyih..saje la balik menjenguk keluarge...
umah aku kan 20 minit je pon dr UKM..hehe~
lagipon mak ckp abah rindu..hik hik~
ade miracle la terjadi..
modem broadband aku dah boleh pakai kat Semenyih ni...
beerti line 3g maxis dah recover...
setelah setengah tahun xdpt..
bongok je..
jadi bila dah dpt tu leh la men tenet..
tu yg update blog tu..hehe...

pastu tadi Nana ajak gi jalan2...
dan semestinya aku mesti nk ajak zaimi..hehe...!
mule2 igt nak gi Mines...tp Nana nak gi Alamanda lak...
sian nana...nasib xbrape bek kot arini...
sbb...mule2 nak g tgk citer Geng upin ipin tu...
tgk kat screen counter dia kate ngah selling fast...
kitorg pon berator la nak beli tiket...
sesampai je kat akak yg jual tiket tu, dia ckp dah sold out...
ampeh tol...
pastu beli la tiket Rasukan Ablasa lak..
citer dia plak...
adoyai...
seram la gak...
tp lebih kepada ntah pape...

pastu beli simcard UOX lak si nana ni...
ye la kan byk untung pakai UOX...lagipon dia bru 14thun...
dia leh pakai lagi 10 tahun...
dah beli tu...simcard masalah lak...
dari insert simcard, sampai la skg,
xleh send sms.. call bleh..
dah tepon celcom center 3 kali pon xleh solve gak...
last2 dia kate akan solve kan dlm mase 3-7 hari...
sgt lame tu...


huhu~


kakak dan abang ipar wannabenya berkate: tak dapek la kitorg nak nolong eh...

Monday, March 2, 2009

No phone sudah tukar!! hmm..igt atok la pulak.. :(

aku beli no baru semalam..
hehe..saje beralih kepada celcom lak...
emm kengkawan, nnti aku bg nombor baru aku yer...
pastu pg ni aku nak bgtau la family aku pasal nombor bru ni..
tkut nnti dorg tepon aku xdpt lak..
org 1st aku tepon adelah mak..
mak suh aku sms kat tepon dia..
pastu aku msj nana..
msj abah..
msj alang plak suh btau kat nenek, atok ngan angah aku dah tukar no...
pastu bru aku tersedar.. atok??
astarghfirullah...
aku selalu terlupa la..
bila sebut nenek je..mesti nak sbut atok sekali...
atok mane ade dah...
no tepon atok skg Aul yg pakai...
sedihnye.. :(
ini kubur atok...aku saje amek gmbr ni.. nak bg aku igt, yg atok dah 2 bulan dah xde..
tp nmpknye aku masih belum biase dgn hakikat ni...
aku rase atok asik ade je...
mgkin sbb mase hari atok meninggal tu pon, pagi tu atok ceria je...
byk yg kitorg sembang..
macam bese...
tup tup kul 2ptg saki dada, masuk CCU hospital serdang..
10.45 malam dah takde atok dah :((
atok pergi senang sgt la...Nie sentiasa it sume tu mcm mimpi je...
rindu sgt............
kalu dulu atok pakai line maxis gak...
dahla 2 minggu sebelum atok meninggal atok siap kene tipu lagi ngn cina kat kedai topap tu..
hehe..sian atok...
trus angah tukarkan atok pakai Value 30..jadi xyah topap2 lagi...
cina tu pon amek kesempatan sbb atok kan tua..
tp skg kalu aku nk call atok gune nombor ni je:
2-4-4-3-4
mudah-mudahan atok bahagia kat sane ye tok...
Nie sentiasa rindukan atok
:(

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me