Pages

Search This Blog

Showing posts with label chubby. Show all posts
Showing posts with label chubby. Show all posts

Thursday, June 20, 2013

Gugu Gaga Adam Zuhairi | Perkembangan Anak Umur 2 Bulan Lebih

75 hari sudah usia anak lelaki aku ni.. Alhamdulillah.
Aku pun dah balik Senawang sementara nak tunggu masuk kerja balik 1 Julai ni..
Serius rasa mendal je memikir nak masuk kerja haha..

Nampaknya kena reset minda balik ni, kena mintak tolong dengan Ustazah Muhaya ni..hik hik..

Erm setakat hari ni, perkembangan Adam kira ok la, right on the track kot.
Haritu masa bawak dia pergi Klinik Kesihatan Semenyih untuk injection 2 bulan tu, panjang dia dah 58cm, berat dia dah 4.95kg. heee.. Dahlah masa kena bolengkan dia untuk timbang tu, elok je nak pakaikan baju balik, selamba je dia kencing kat cot tu. Aduss.. Anak lelaki lah katakan.. Bila kencing tu, pancut terus..haha :P

Adam pun dah boleh membalas senyuman, dan dah boleh pandang kita bila kita panggil dia. Dan dah pandai bersuara.. agugu.. gher gher.. hey hey.. wuu.. gmm.. erk.. macam-macam.. serius seronok bila dia dah pandai di agah :D

Adam pun memang dah pandai minum susu guna botol, agaknya dia memang dari kecik dah minum susu formula, bukan susu ibu semata-mata.. Sebab susu aku kurang.. Puting pulak memang aku ajar kat dia, sebab nak bagi dia senang tidur.. Sebab setakat ni aku tak ajar dia buaian lagi, nak bagi lena bagi je dia nyonyot.. Nanti bila dia dah tidur, dia sendiri yang akan luahkan puting tu.. Mula-mula aku beli puting Pureen biasa tu je, tapi ada kawan suggest supaya beli orthodontic pacifier, sebab puting yang orthodontic tu bentuk dia macam puting ibu masa anak nyonyot, jadi dia kira macam elok lah, tak akan ganggu proses budak tu bercakap nanti..

AKu beli yang jenama NUK dekat Manjaku Taipan Senawang tu.. Dah penat gugu gugu gege gege, dah ngantuk, sumbat je 'candu' dia tu, lalok lah lepas tu.. :D




Tangan dia pulak dah pandai nak belajar genggam-genggam.. Semalam dia bangun dari tidur, lepas tu lapar sangat gamaknya, masa zaimi nak susukan dia, dia pegang sendiri botol dia..haha.. funny!


hmmm...

Sedih pulak bila fikir nak kena tinggalkan dia dekat pengasuh bila dah start kerja nanti..hmm..
Harapnya semua akan OK.. Niat kat hati nak suruh mak aku yang jaga.. Tapi rumah mak jauh pulak dari tempat kerja, kalau on the way ke tempat kerja tu senanglah.. Ini? Hmm..

Nak suruh emak yang duduk kat rumah aku ni, payah pulak. Banyak benda nak dipertimbangkan. Lagi pun, aku tak nak susahkan mak.. Dia pun mesti tak selesa duduk sini, rumah sewa aku ni kecik sangat. Bila ada 5 orang kat ruang tamu, orang yang ke-6 mesti dah tersiput-siput tak tau nak selit celah mana nak duduk..huhu..

Tak apalah.. Aku berdoa supaya pengasuh tu tak sia-siakan anak aku.. Harapnya dia dapat lah jaga anak aku dengan ikhlas, dan tak biarkan Adam menangis lama-lama.. :(

Huwaaarhh tension!

Bertawakal je lah -_-"

p/s: Sejak tadi aku tengok TV ni, asiklah keluar iklan Astro First Bikers Kental ni. "Saiya Sukaporn" Nasib baik dah beli haritu..haha.. Bolehlah layan filem tu.. 3 bintang 1/2.

Friday, November 26, 2010

Perut Anak Dara

Hai selamat pagi semua!

Dah gosok gigi?


Dah lama tak update blog aku nih rasanya..
Lama aku berteleku depan laptop ni..

Tunggu punya tunggu punya tunggu (macam dialog P Ramlee dalam Seniman Bujang Lapok),
Idea tak timbul-timbul..

Lama sangat duduk rumah, sampai otak dah berkarat teruk ni..
Risau..

Perut anak dara?
Nak tengok?

EH bukan perut aku..jangan risau..
Perut orang lain..

.
.
.
.
.
.
.
.



Perut Elin lah..
Anak dara sekor ni memang suka tidur dengan aksi terkangkang koyak macam ni..haha..
Pantang nampak buku terbukak,  mesti nak buat lapik tidur dia..


ps: perut ELin ni memang sedap di buat bantal~

Tuesday, March 30, 2010

Kucing Biri-Biri

Salam semua =)

Bila dengar perkataan kambing biri-biri, 
apa yang akan korang bayangkan?

Kalau aku, aku akan terbayangkan haiwan yang berbulu lebat,
bulu bergulung-gulung dan haiwan tu kelihatan montel je..

Tapi dekat rumah pulak ada kucing biri-biri..
Lebih kurang dengan makhluk yang aku bayangkan tadi,
cuma gantikan kambing dengan kucing~


Badan dia semakin menjadi-jadi sejak betukar makanan ni..
DIa dah muak dah dengan biskut Friskies, sekarang ni makan Fancy Feast lak,
yang perisa Salmon + Beef + Cheese..
Memang dia suka sangat la perisa baru ni..
Badan pun macam dipam-pam..
Bulu pun semakin lebat..
Elin semakin bobok dan bertukar menjadi biri-biri jadian.. hee..

ps: cinta tanpa pengorbanan ibarat sirap tanpa gula~

Wednesday, October 28, 2009

Friday, April 10, 2009

Mahu ketemu sama bobok berbulu..



Ya petang karang aku nak balik semenyih..
boleh la berjumpa same si bobok ini!
Elin yang mucuk2!
RIndu pulak kat dia.. :)

Friday, April 3, 2009

Ini Elin~

Macam la korang tak kenal lak ngan Elin kan. Saje je nak bagitau lagi sekali. Haha!
Aku suka gambar ni, boleh pulak diaturn ke belakang sambil jalan, ala-ala catwalk lak. Eh memang la dia cat kan?

Cayang Elin!
Mwah Mwah!

..........................................................................................

Macam aku cakap semalam, aku takleh gi melawat dalam mase terdekat ni..
Penat la banyak esaimen..
*sigh~~~~~

Monday, March 2, 2009

Oh Elin yang bobok...

ini Elin bobok...
kucingku yg gedik sekali...
sgt suke berposing dpn kamera...
tgk ar tu...
jadi...bila dah byk sgt gmbr dia dlm simpanan...
aku pon wat la blog untuk dia...
memula blog untuk tatapan alang aku je..
last skg Elin dah glamor..
blog dia universal ko...
byk tol kawan dr US la, Kanada la..
tgk la kat bwh ni..
cube tgk pgunjung dia dtg dr mane...
ha ni pon baru separuh je...
ade lg pnjang list dia... nak tgk?
ha gi la blog dia...
huhu~~
Elin...ko lagi glemer dr tuan ko yer...
xpe2 bagus...
posing lg ek!
cyg Elin!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.