Pages

Search This Blog

Showing posts with label dancing mat. Show all posts
Showing posts with label dancing mat. Show all posts

Saturday, October 1, 2011

Dancing Mat Boleh Kuruskan Badan

Ke?
Boleh ke?
Hahaha!



Disebabkan hobi aku adalah makan, maka bentuk badan aku pun dah berubah..oh tidak T_T
Gemuk. Memang gemuk.
Maka, akibat terpengaruh dengan kata-kata ex-coursemate dekat UKM dulu, aku pun membeli Dancing Mat ni. Kononnya, kalau selalu main lompat-lompat memang boleh turunkan berat badan, kiranya kau bersenam, tapi tak payah keluar dari rumah. Kau joget-joget dalam bilik je lah, peluh still boleh kau rembes.

Nan hado?
Memanglah boleh keluarkan peluh, aku pernah cuba la, aku bersenam direct dengan Dancing Mat ni seminggu, memang rasa sihat. Tapi, alkisahnya, tak kena dengan jiwa aku kot (alasan).
Aku rasa boring bila terlompat-lompat sorang-sorang. Then, aku bawaklah Dancing Mat ni turun ke bawah, tu yang sampai bapak aku pun main tu dalam gambar tu.

Tapi, kalau dah main kat bawah, seganlah pulak. Dengan si Elin datang mengacau. Karang silap hari bulan, aku terduduk atas dia, tak ke mati? haha..

Alamatnya, Dancing Mat ni aku lipat elok-elok, simpan. 
Nanti aku dah kahwin, bolehlah aku melompat-lompat dengan suami aku..
Boleh?

Tuesday, February 24, 2009

Dancing Mat Part II

ayoyo....
weekend aritu aku balik umah..
aku bwk la dancing mat yg aku beli tu...
hambik...
nana ngan abah pon dah berjangkit nak main...hahahahahaha!!!
ni nana..adik bongsu aku...
pagi sabtu tu aku ngn mak g kubur atok..
dalam tghari baru balik...
mase kitorg balik, nana x mandi lagi...truk tol...
upenye dia tunggu nak main bende tu...
sbb mlm sblnye aku dah ajak dia main..
jadi dia xnakla mandi lagi nanti kene mandi 2 kali...
cacatnye adik...
pastu dia pon main la terlompat2..
haha...
tgk la tu, pakai baju tido lagik...
ampehz...
dahla siap merancang nak beli gak...
hua hua hua...
penat nana...dtg pulak encik abah...
ade hati nak main gak abah upenye...
hehe...
exercise kan bah?

abah suh aku slu main bnde tu..
dia suh aku kurus..
hoho...

nyanyi cam lagu AF sket...
"bukan mudah...menyusur tangga ke angkasa..."

kiki...
ingat senang ke nak nyah lemak ni?
nak ternak cepatnye...
jahat nye lemak...!

and thanks to the Dancing Mat...huhu...
hey u make verybody wanna have 1 la.. crazy mat...

Friday, February 20, 2009

Dancing Matt

aritu kan... aku belek2 la blog cik eyena tu..
huhu...
dia telah mempromosikan 1 brg best!!!!
di saat bdn yg makin lame makin byk keparasitan si lemaks..
aku pon tergedik rase nak mencube nye...
dah nak cube xkn nak pinjam kat eyena lak..
jadi...
aku mgajak encik ahmad zaimi untuk menemani ku ke Pusanika selepas kelas Prof Latif semalam...
jeng3x!
DANCING MAT!
aku membeli mende nih dgn mghabiskan duit aku sbyk rm55..
huhu..
easy to install...
sekali main, bsh lencun baju!
jadi bak kate cik eyena.. bleh bersenam dlm bilik je dah skg..
xyah kuar...
bila dah salu lompat2 ni ringan sikit rase bdn (err..berat bdn x timbang lg, ni mksud aku rase bdn)
lgpon x la boring mase bersenam tu..
syiok je..
haha!
ha ni la kotak nye...
ni pulak dancing mat nye... jgnrisau, bende ni ringan jer.. lembut untuk tapak kaki.. makin lame main, dia makin peka.. main dia xyah pijak kuat2 pon...lembut2 je..

haha!
pas install, main la!


byk lagu ade... x terlarat punye nak abehkan..
hehe...
credit to cik eyena kita!!
arigato ne...!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.