Showing posts with label hand sanitizer. Show all posts
Showing posts with label hand sanitizer. Show all posts

Tuesday, December 28, 2021

Hand Sanitizers Are Drugs? | Sharing


The US Food and Drug Administration regulates hand sanitizers as over-the-counter (non-prescription) medications. Read and obey the Drug Facts label, especially the warnings section, if you use alcohol-based hand sanitizers. Hand sanitizer should be kept out of reach of dogs and children, and youngsters should only use it under adult supervision.

Wednesday, December 8, 2021

Hukum dan Protokol Kebersihan Tangan Menggunakan Hand Sanitizer Berasaskan Alkohol | Wordy Wednesday


Kuman ada di mana-mana! Mereka boleh sampai ke tangan dan barang yang kita sentuh semasa aktiviti harian dan membuat kita sakit. Membersihkan tangan pada masa penting dengan sabun dan air atau pembersih tangan yang mengandungi sekurang-kurangnya 60% alkohol adalah salah satu langkah paling penting yang boleh anda ambil untuk mengelakkan penyakit dan merebakkan kuman kepada orang di sekeliling anda.

Friday, October 22, 2021

Thor and Spiderman Lifebuoy Instant Hand Sanitizer

Sejak Negeri Sembilan sudah berganjak ke Fasa 4 Pelan Pemulihan Negara ni, anak-anak memang dah mula pergi ke sekolah kembali. Dan untuk pergi ke sekolah di zaman hidup bersama Covid-19 ni memang banyaklah barang tambahan yang anak-anak kena bawa ke sekolah. Dah jadi macam wajib. Kalau zaman sebelum Covid-19 dulu, barang-barang tu memang kita tak akan saja-saja beli. Contohnya macam pelitup muka dan hand sanitizer.

Dulu aku bekalkan anak-anak hand sanitizer yang botolnya kecil dan normal tu. Ok je tak ada masalah pun. Letakkan sekali dalam ziplock yang aku turut letakkan pelitup muka extra, wet tissue, tissue dan juga set sudu garpu. Tapi haritu masa pergi Watson, ternampak pulak Lifebuoy punya hand sanitizer ni yang comel! Superhero comel!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot