Pages

Search This Blog

Showing posts with label insaf. Show all posts
Showing posts with label insaf. Show all posts

Tuesday, March 24, 2009

2 orang yang berjaye menyentuh perasaan kami hari ini~

skema kan tajuk? hehe..xdela..
dah lame pkare best xblaku dlm hidup kitorang..
salu nye org2 di sekeliling byk yg bikin PANAS je..

tak kisah la kat mane2 pon...aku sbg manusia yg baran ni lg salu merase bengang nye..
ye...aku tau aku baran...cepat x puas ati.. dah nak wat cmane dah aku mmg camtu~
skg ni pon aku cube untuk berubah, kengkonon nk jadi frenly..keh keh~

tapi bukan la aku ni asik nk mrh org x tntu pasal je, aku bukan bengong ok.
kalu tak wat salah aku tak marah la, huhuuu~

yup aku ngaku, kdg budak2 dtg jual buku mase aku mkn pon aku leh bengang..ye la kdg2 dtg sampai 4-5 org, lepas sorg, sorg...x suke la..kaco je.. dah org ckp xnk tu xnk dgr lak tu.. hmm~

pastu waiter kedai mkn pon kekadang ntah pape gak.. semalam mase aku nk g mkn mlm, dah dekat 10minit duduk pon waiter leh wat2 x pndg je.. bkn sibuk pon, men sms la, borak la..pastu muke harrrram la nak manis mase amek order.. kekedang xsempat2 nk order dh gi dah.. yg mcm taik sikit semalam, aku order bihun goreng campur telur mata.. dia hantar nasi goreng biase campur telur mate.. aku ckp la aku order bihun, bukan nasi.. dia amek la nasik tu.. pastu, dia hantar bihun je, xde telur.. oh bodoh sekali~

tapi tadi..
hati kitorang tersentuh la mase kitorang gi berbuke..

first, dgn waiter kedai mamak kat WARTA tu..
aku rase dia pkerja baru..
sangat bersopan, rajin.. cakap lemah lembut [er...dia lelaki], memang berhemah..
kitorang terkesima jap dgn dia...sgt BAIK ok!
kepada waiter kedai semalam, silalah insaf, ko tu dahla melayu..
em..sejuk ati tgk waiter mamak ni..
layanan 1st class lak dia bg kat kitorang...tip top!


pastu abeh makan tu mase nak bayar..
dtg lak sorg budak dalam umor2 darjah 6 kot..
katenye dr rumah anak2 yatim, dia jual minyak angin..
1st time bg aku ngn zaimi, jumpe sorg budak yg btol2 nmpak ikhlas mase ckp ngn kami, dia nak jual bnde tu sambil mintak sedekah..
untuk maklumat korang la kan, dah ramai dah dak2 cmni dtg.. tp salunye ntah pape..
ckp pon x pndg muke kitorg, perkataan pon tak berbutir..
mcm sindiket je..

tp budak ni lain..
dia nmpak sgt ikhlas, sgt naif....
very different..

tak sangke la gak, dlm mase 1 malam, ade 2 hamba Allah yang berjaya menyentuh hati kitorg..
sampai aku ckp kat zaimi nak amek budak tu jadi anak angkat..hehee~
mamak tu? xde la nak ankat2 dia...cume kami harap rezki dia murah keje kat situ sbb dia sgt nice~

adekah kitorang yg terlebey heart feeling?
hoho mungkin sbb kami puase kot arini~
heee~

YANG KURIK ITU KENDI, YAMG MERAH ITU SAGA,
YANG CANTIK ITU BUDI, YANG INDAH ITU BAHASA..

so..orang berbudi kita berbahasa la kan?
;)

Sunday, January 25, 2009

Filem Maut


Fuh!!
korang..
gi la tengok citer ni.. siyes aku cakap iyanya mampu untuk menginsafkan..

baru kita sedar.. byk nye dosa kite kat Allah..
citer dier okey, ade 3 part..
cuma macam byk potong la.. jd part yg 1st tu jd slow and wat aku boring..
tp masuk 2nd part.. dah start best dah..

huhu..

Tuhanku.. aku tidak layak masuk syurga mu
namun tak pula aku sanggup
masuk nerakamu..

astarghfirrullah..


gotta go..adik nk modem dier balik.. daaa~~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.