Tuesday, March 24, 2009

2 orang yang berjaye menyentuh perasaan kami hari ini~

skema kan tajuk? hehe..xdela..
dah lame pkare best xblaku dlm hidup kitorang..
salu nye org2 di sekeliling byk yg bikin PANAS je..

tak kisah la kat mane2 pon...aku sbg manusia yg baran ni lg salu merase bengang nye..
ye...aku tau aku baran...cepat x puas ati.. dah nak wat cmane dah aku mmg camtu~
skg ni pon aku cube untuk berubah, kengkonon nk jadi frenly..keh keh~

tapi bukan la aku ni asik nk mrh org x tntu pasal je, aku bukan bengong ok.
kalu tak wat salah aku tak marah la, huhuuu~

yup aku ngaku, kdg budak2 dtg jual buku mase aku mkn pon aku leh bengang..ye la kdg2 dtg sampai 4-5 org, lepas sorg, sorg...x suke la..kaco je.. dah org ckp xnk tu xnk dgr lak tu.. hmm~

pastu waiter kedai mkn pon kekadang ntah pape gak.. semalam mase aku nk g mkn mlm, dah dekat 10minit duduk pon waiter leh wat2 x pndg je.. bkn sibuk pon, men sms la, borak la..pastu muke harrrram la nak manis mase amek order.. kekedang xsempat2 nk order dh gi dah.. yg mcm taik sikit semalam, aku order bihun goreng campur telur mata.. dia hantar nasi goreng biase campur telur mate.. aku ckp la aku order bihun, bukan nasi.. dia amek la nasik tu.. pastu, dia hantar bihun je, xde telur.. oh bodoh sekali~

tapi tadi..
hati kitorang tersentuh la mase kitorang gi berbuke..

first, dgn waiter kedai mamak kat WARTA tu..
aku rase dia pkerja baru..
sangat bersopan, rajin.. cakap lemah lembut [er...dia lelaki], memang berhemah..
kitorang terkesima jap dgn dia...sgt BAIK ok!
kepada waiter kedai semalam, silalah insaf, ko tu dahla melayu..
em..sejuk ati tgk waiter mamak ni..
layanan 1st class lak dia bg kat kitorang...tip top!


pastu abeh makan tu mase nak bayar..
dtg lak sorg budak dalam umor2 darjah 6 kot..
katenye dr rumah anak2 yatim, dia jual minyak angin..
1st time bg aku ngn zaimi, jumpe sorg budak yg btol2 nmpak ikhlas mase ckp ngn kami, dia nak jual bnde tu sambil mintak sedekah..
untuk maklumat korang la kan, dah ramai dah dak2 cmni dtg.. tp salunye ntah pape..
ckp pon x pndg muke kitorg, perkataan pon tak berbutir..
mcm sindiket je..

tp budak ni lain..
dia nmpak sgt ikhlas, sgt naif....
very different..

tak sangke la gak, dlm mase 1 malam, ade 2 hamba Allah yang berjaya menyentuh hati kitorg..
sampai aku ckp kat zaimi nak amek budak tu jadi anak angkat..hehee~
mamak tu? xde la nak ankat2 dia...cume kami harap rezki dia murah keje kat situ sbb dia sgt nice~

adekah kitorang yg terlebey heart feeling?
hoho mungkin sbb kami puase kot arini~
heee~

YANG KURIK ITU KENDI, YAMG MERAH ITU SAGA,
YANG CANTIK ITU BUDI, YANG INDAH ITU BAHASA..

so..orang berbudi kita berbahasa la kan?
;)

8 comments:

  1. a'ah.. btol tu.. agk bengang kalo yg dtg kaco2 tyme kite mkn.. bkn xnk tlg, tp kdg2 cam sindiket kn? yg lg bengang, kalo2 tgh mkn de yg dtg promote jual brg.. adoi!

    ReplyDelete
  2. hehe...cik syazni slalu kena puasa laaa yek? hehehee..

    ReplyDelete
  3. sumpa rse agk tsentuh r bace..
    tsntuh part ur heart tsntuh 2..
    hehe..
    pndy cite..
    mood pn bole brubah ikt cite 2..
    mule2 bc ase grm, part2 kt bwh tsntuh..
    hehe..

    ReplyDelete
  4. tisya: ha btol3x! yg jual brg mmg paling menyampah.. dah la dtg pon jual buku mewarne kanak2..nak suruh kite ke yg kaler??? huhu..


    lead: haah tu la, arini pon pose lg..[kite gnti sebenarnye..ngeh ngeh~]


    syeza: oh yeke?? tenkiu (^^,)

    ReplyDelete
  5. syazni...kalau kat WARTA tu memang ramai pengacau kalau time nak makan, nak marah nanti diorang kecik hati... simpan aje dalam hati ::::)))~

    ReplyDelete
  6. Rini: btol tu kak..kadang2 tganggu proses makan kan..huhu~ sabar je le~

    ReplyDelete
  7. betul3! berbudi bahasa lah kita!
    *sebab tu ai kawen ngan dato' paduka budi! nama pun dh budi..(tp..kepala hangguk jg!)

    hahahahaahahaha...(gelak sayup2!)

    ReplyDelete
  8. Datin: La..Budi ke name nye.. hehe mesti terlalu berbudi bahasa kan.. :)

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot