Search This Blog

Showing posts with label WARTA. Show all posts
Showing posts with label WARTA. Show all posts

Monday, July 29, 2013

Salesgirl Yang ... (dot dot dot)

Gambar Hiasan

 Tahun ni adalah tahun pertama aku dan zaimi akan beraya bersama anak.. yea!
Alhamdulillah.. Dengan adanya Adam Zuhairi tahun ni, maka tetiba lah emak dengan ayah adam ni terasa nak bersedondon lah satu mini family kami ni..

Baju untuk belah aku, dah setel.
Sebab tahun ni giliran raya Semenyih, hari kedua raya nanti baru gerak balik Kota Bharu.

Dan sekarang duk mencari baju untuk bersedondon dekat belah zaimi pulak..haha

Aku ada tempah baju haritu, warna hijau kekuningan.

Ha macam ni lah warnanya..


Lepas tu mula-mula aku dengan zaimi pergilah carik dekat Tesco Semenyih memandangkan weekend haritu balik rumah emak. Adam of course lah aku tak bawak, buat merengek budak tu je nanti pergi jalan lama-lama.

Cariklah dekat kedai Gene Martino.. Ada lah yang warna sama, corak pun cantik.
Memang meletop lah. Sangat berkenan!
Tapi tak ada saiz.. Adam pakai saiz 0 je sebab dia baby. Saiz 0 tu dah sold out. Arghh!!

Ada yang besar je.

Kecewa.

Lepas tu tetiba terfikir nak pergi carik kat Warta Bangi, sebab kat situ kan ada Bazaar Wartawalk ke hape entah nama dia. Pergilah.

Mak oiiiii!!

Ramainya manusia!
Giler ramai!

Giler gilerrr ramai!

T__T


Pusing-pusing carik parking memang tak ada.
Sekali dapat idea nak turun dekat basement.
Eh bukan basement Warta tu, tapi basement kat kedai2 sebelah Warta.

Neh nak habaq mai, kalau hangpa rasa nak shopping kat Warta, silalah parking kat basement luar tu.
Serious parking banyak.
Tak payah lah nak sendat kan kepala otak carik parking kat belah atas.

Ok berbalik pada motif post ni, lepas keletihan pusing bazar tu, tak jugak jumpa baju melayu untuk adam tu. kalau ada saiz, warna tak sama, kalau ada warna, masalah saiz pulak.

Last sekali kitorang decide nak try usha kat butik Zaida.
Memang tak rasa nak pergi awal2, sebab takut kang harga dia over budget pulak..hik3

Lepas tu macam ternampaklah baju kecil berwarna yang kami nak tu duk tergantung baik punya kat butik tu..apa lagi, serang!!

Tapi bila dah sampai, tengok saiz dia, saiz 2. Tanya lah kat salesgirl tu, ada tak saiz 0.
Dia kata habis, tak ada yang simpan stok, yang tergantung tu je yang ada.

Kecewa lagi..

lepas tu budak perempuan tu tengok muka aku dengan zaimi kecewa agaknya, dia pun macam nak bermesra lah kot, dia pun buat2 lah tanya soalan kat kitorang.

"Anak cik lelaki ke perempuan?"

WHAT?

Dan dengan longlai nya aku pun jawab..

"Dah nak beli baju melayu, mestilah anak lelaki dik oi.."

Tak kan lah aku nak kasik anak perempuan pakai baju melayu?
Munasabah lah sikit wahai salesgirl..


agaknya dia letih sangat kot.. ramai orang nak dilayan.. sampai hanged sekejap otak dia..haha..

Last-last beli dekat Pakat Mai Trading, kedai kat luar warta tu..
Tapi design biasa je..
 :-/


p/s: tahun depan nak beli kain 1 kayu, nak tempah anak beranak. baru tak susah nak carik merata-rata macam ni..haih laa..

Wednesday, April 8, 2009

Sepetang di kedai mamak~

weehuu! Petang semalam lepas balik dari library kitorang trusss aja nak pergi ke Damansara.. Dah nak gi tu, perut pun terlapar lak..padahal tengahari dah makan dah.. hehe.. Sebab tension buat kerja kot.. Penat berfikir.. :P

Pastu decide nak makan kat kedai mamak kat warta tu aje..
Roti lak agak lambat sampai... sabar menunggu..
lapar kan mie? huhu..

adeh tgk gmbar2 kat kedai mamak ni pon dah wat aku jadi lapar balik skg..

Motif entry ni: takde motif..haha!

-the end-

Tuesday, March 24, 2009

2 orang yang berjaye menyentuh perasaan kami hari ini~

skema kan tajuk? hehe..xdela..
dah lame pkare best xblaku dlm hidup kitorang..
salu nye org2 di sekeliling byk yg bikin PANAS je..

tak kisah la kat mane2 pon...aku sbg manusia yg baran ni lg salu merase bengang nye..
ye...aku tau aku baran...cepat x puas ati.. dah nak wat cmane dah aku mmg camtu~
skg ni pon aku cube untuk berubah, kengkonon nk jadi frenly..keh keh~

tapi bukan la aku ni asik nk mrh org x tntu pasal je, aku bukan bengong ok.
kalu tak wat salah aku tak marah la, huhuuu~

yup aku ngaku, kdg budak2 dtg jual buku mase aku mkn pon aku leh bengang..ye la kdg2 dtg sampai 4-5 org, lepas sorg, sorg...x suke la..kaco je.. dah org ckp xnk tu xnk dgr lak tu.. hmm~

pastu waiter kedai mkn pon kekadang ntah pape gak.. semalam mase aku nk g mkn mlm, dah dekat 10minit duduk pon waiter leh wat2 x pndg je.. bkn sibuk pon, men sms la, borak la..pastu muke harrrram la nak manis mase amek order.. kekedang xsempat2 nk order dh gi dah.. yg mcm taik sikit semalam, aku order bihun goreng campur telur mata.. dia hantar nasi goreng biase campur telur mate.. aku ckp la aku order bihun, bukan nasi.. dia amek la nasik tu.. pastu, dia hantar bihun je, xde telur.. oh bodoh sekali~

tapi tadi..
hati kitorang tersentuh la mase kitorang gi berbuke..

first, dgn waiter kedai mamak kat WARTA tu..
aku rase dia pkerja baru..
sangat bersopan, rajin.. cakap lemah lembut [er...dia lelaki], memang berhemah..
kitorang terkesima jap dgn dia...sgt BAIK ok!
kepada waiter kedai semalam, silalah insaf, ko tu dahla melayu..
em..sejuk ati tgk waiter mamak ni..
layanan 1st class lak dia bg kat kitorang...tip top!


pastu abeh makan tu mase nak bayar..
dtg lak sorg budak dalam umor2 darjah 6 kot..
katenye dr rumah anak2 yatim, dia jual minyak angin..
1st time bg aku ngn zaimi, jumpe sorg budak yg btol2 nmpak ikhlas mase ckp ngn kami, dia nak jual bnde tu sambil mintak sedekah..
untuk maklumat korang la kan, dah ramai dah dak2 cmni dtg.. tp salunye ntah pape..
ckp pon x pndg muke kitorg, perkataan pon tak berbutir..
mcm sindiket je..

tp budak ni lain..
dia nmpak sgt ikhlas, sgt naif....
very different..

tak sangke la gak, dlm mase 1 malam, ade 2 hamba Allah yang berjaya menyentuh hati kitorg..
sampai aku ckp kat zaimi nak amek budak tu jadi anak angkat..hehee~
mamak tu? xde la nak ankat2 dia...cume kami harap rezki dia murah keje kat situ sbb dia sgt nice~

adekah kitorang yg terlebey heart feeling?
hoho mungkin sbb kami puase kot arini~
heee~

YANG KURIK ITU KENDI, YAMG MERAH ITU SAGA,
YANG CANTIK ITU BUDI, YANG INDAH ITU BAHASA..

so..orang berbudi kita berbahasa la kan?
;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me