Showing posts with label zaimi. Show all posts
Showing posts with label zaimi. Show all posts

Thursday, December 30, 2021

Nak Nampak Kurus Kalau Bergambar Dengan Pasangan

Halah halah tajuk macam nak bagi tips professional je kn. Kih kih.. SR sebagai seorang yang taklah kurus ni, kalau nak bergambar dengan orang lain, mesti akan timbul satu perasaan malu dan segan kalau tampak gajah besar dalam gambar, walaupun hakikatnya memanglah tak kecik pun kan. Haha!


Tipsnya?

Sampling Labah-Labah Untuk Projek Tahun Akhir Pelajar | Throwback Thursday

Belek-belek telefon untuk kosong dan delete gambar-gambar yang punyalah banyak ni haa, SR terjumpa pulak beberapa keping gambar masa SR ikut pelajar projek tahun akhir yang SR supervise, pergi sampling masa ni. Student SR tu buat projek diversity of spiders in UiTM Negeri Sembilan Kuala Pilah Campus Forest Reserve. Jadi, memang dia akan ke sites dan collect sample. Ya, sample projek student ini adalah labah-labah. Hidup. Bergerak. Melompat. Semua adalah! Hehe...

Tuesday, December 28, 2021

Raikan Hari Lahir Zaimi ke 36 Dengan Harold's Bread Rainbow Cake

Ada tak rasa dejavu masa baca tajuk entry SR ni? Ada tak? Ke rasa dejavu masa pandang gambar kek ni? Hahaha.. Ya, memang kek birthday yang sama dengan kek birthday anak nombor dua SR haritu. Kek yang sama dengan birthday amir yang ke 6, yang kami sambut bulan Oktober lepas.

Thursday, September 23, 2021

Suamiku Dah Susut

Ha gittew tajuk.
Saja nak abadikan dekat sini, yang zaimi akhirnya telah berjaya membulatkan tekad untuk menurunkan berat badan dia.

Alhamdulillah memang menjadi.

Sunday, August 8, 2021

Beli Kerepek Ubi Bbq Online

Ingatkan zaimi beli apalah, tiba-tiba dapat satu kotak besar.
Rupanya dia beli kerepek ubi bbq ni ikut shopee.

5kg pulak tu!

Saturday, January 2, 2021

Zaimi 35!

 Tahun ni sambut birthday zaimi lewat sikit, sebabnya hari birthday dia tu, aku kena masuk kerja dari pagi-pagi buta sampailah maghrib baru balik..huhuk

Jadi, aku roger dekat aku punya favorite baker, suruh tangguh kek tu ke hari esoknya.

Buat lek buat pis je masa tu, mesti zaimi pelik kenapa tahun 2020 aku tak belikan dia kek macam selalu ๐Ÿ˜œ

Gambar lama

Monday, December 28, 2020

15 Kali, 15 Tahun, Alhamdulillah

15th birthday together ๐Ÿ’•


Happy birthday Mie ๐Ÿ˜Š
My Disember baby ๐Ÿ˜

Terima kasih untuk segalanya.
Moga yang baik baik saja menjengah dirimu ๐Ÿ’•

Cuba teka umur zaimi berapa 2020 ni? 
๐Ÿ˜†

 

Sunday, December 20, 2020

Perasap Daging Bawah Rumah


Kisah Sabtu lepas, semua turun ke bawah rumah Tok Ma, tengok zaimi dengan kak ipar aku perasap daging.



 

Tuesday, December 15, 2020

Petang di Pantai Batu Hitam Kuantan

 Petang semalam, anak lelakis dua dua tokwan dia dah bawak mandi kat Pantai Batu Hitam tu, jadi zaimi kata kesian pulak kat ayu sebab duduk rumah saja kan.

Jadi, kami pun bawaklah dia jalan-jalan ke sana jugak lepas abang abang dah balik.


Bersanding dengan pilihan kedua

Salam Selasa!
Terjumpa gambar ni masa belek belek gallery.


Thursday, December 3, 2020

Tahniah Atas Rezeki | Thankful Thursday

 Alhamdulillah, dalam kepahitan tahun 2020 ni, sebenarnya masih ada kemanisan yang berselang-seli.

Zaimi dapat APC tahun ni, syukur alhamdulillah.

Berkat kerja keras, akhirnya rezeki memihak pada kamu ๐Ÿ˜Š


Tuesday, November 24, 2020

Hampir Setahun Yang Lalu


 Hallu.
Baru lepas sudah semak draft2 proposal dan thesis students.

Lama pulak terkebil-kebil sementara nak tidur ni ha.
Jadi marilah upload satu gambar yang diambil hampir setahun lepas.

Masa ni hari defence proposal untuk pelajar FYP1.
Tengok gambar ni, memang timbul la rindu yang melampau pada working life di campus.

Hmm..

Rindu nak pakai baju lelawo, nak make up..
Hahaha

Aku rasa esok walaupun WFH, aku nak pakai make up la, aci tak? 

Hahaha macam la kalau make up jadi lawa macam che ta!

Eh cuba zoom dekat kertas hitam yang depan aku tu.
By the way aku yang baju hitam tudung hitam, duduk dua dari kiri.
Kot ada yang tak kenal kan.

Ok cuba teka tu kertas apa?
Teka la teka la!

๐Ÿ˜‚

Itu adalah pamphlet Konsert Romantika Awie.
Aku kunun tengah bagi hint la kan dekat zaimi, yang aku teringin nak pergi.

Hint tinggal hint je la wehhh..

Tiket mahal 1 hal, yang zaimi nak kasi aku pergi konsert Awie???
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚


Apooooo la entry takde motif aku ni ๐Ÿ˜‚


Thursday, October 29, 2020

Tragedi 5 Sen | Throwback Thursday | September 2009

 

Cerita ni dari post lama tahun 2009, marilah kita beri nafas baru dan buat sebagai entry throwback hehe..

Kisahnya pada hari kejadian, aku dengan zaimi pergi makan malam di Nasi Lemak Antarabangsa yang berdekatan UIA Gombak, masa tu adik dia masih belajar di UIA Gombak tu. Kakak dia masa tu menetap di Damansara, tapi dah siap-siap datang tunggu sama-sama dengan adik dia kat asrama tu.



Wednesday, October 14, 2020

Telepati Coklat

 Minggu lepas, waktu lunch, aku dengan zaimi pergi ke Gedung Seri Minang dekat Gentam tu, nak cari barang adam sikit.

Dah settle beli barang, sementara zaimi nak bayar, aku adalah pandang coklat yang tersusun dekat kaunter. Tak adalah tenung ke apa, pandang sekejap, lepas tu buat macam biasa.

Dalam hati je lah berkata-kata, 'eh sedapnya nampak coklat Crispy ni'

Tiba-tiba zaimi tanya,

"Mak nak coklat ke?"

Apa lagi, takkan nak jawab tak pulak kan? 

hahahah

Wednesday, August 26, 2020

Suami Diseret Isteri

 Diseret ke diheret eh yang lebih sesuai?

Mungkin diheret kot? Ke seret?

Takpelah mana-mana pun, yang penting suami aku dah aku heret 

Tuesday, July 28, 2020

Ke Rabbit Fun Land Lenggeng Negeri Sembilan

Ahad lepas, zaimi ajak bawa anak-anak keluar, dah lama terperap dalam rumah.
Nak bawak pergi mall atau supermarket, macam ramai sangat orang.
Budak-budak ni nanti pun mesti susah nak dikepung kalau kat kawasan macam tu.

Jadi fikir punya fikir, bawaklah anak-anak ke Rabbit Fun Land Lenggeng.
Pertamanya sebab tak jauh sangat, kalau boleh taknak perjalanan tu jauh sangat sebab nak elak penggunaan tandas awam. Dari senawang ni dalam 30 minit je ikut LEKAS.
Kedua, kawasan dia kecik aje. Senang kepung budak-budak.

So, let's!


Sesampai je kat sana, terus park kereta.
Kawasan agak curam, ayu asik macam nak tergolek kat bahagian entrance tu ๐Ÿ˜‚

|Entry ini banyak gambar|

Saturday, July 25, 2020

Ubi Badak Rebus Cicah Gula

Macam biasalah, anak-anak ni, kalau ayah yang buat sesuatu, kesan dia lebih mendalam agaknya.
Malam tadi, zaimi rebus ubi badak yang ayah dia bagi masa balik kampung haritu, ajak anak-anak makan, cicah dengan gula.


 

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot