Showing posts with label zaimi. Show all posts
Showing posts with label zaimi. Show all posts

Tuesday, 25 October 2022

Menyusuri Esplanade Kuantan

#throwback

Assalamualaikum wbt...

Bila dah selalu pergi ke mana-mana bawa anak-anak, sesekali berjalan berdua dengan suami sahaja, SR rasa kosong. Zaimi pun cakap perkara yang sama. Bukanlah tak suka berjalan berdua sahaja, tapi rasa tak lengkap. 

Samalah kisahnya masa SR dan zaimi pergi jalan-jalan berdua sekejap di esplanade Kuantan ni. Duduk-duduk ambil angin di tepi Sungai Pahang yang lebar ni.

Monday, 29 August 2022

Ayu Menuai Bendi

Zaimi memang ada tanam bendi depan rumah sekarang. Menjadi pulak tu! Syok SR makan bendi celur. Hehe... 

Ayu memang selalu jadi assistant ayah dia dalam bab penanaman okra, nama lain bagi bendi ni. Ayulah yang tolong siram dan tolong potong bendi dari pokok untuk dibawa ke dapur.

Friday, 19 August 2022

Waktu Sesuai Untuk Ke Sawah Padi Sekinchan

Bulan Jun haritu SR ada buat entry kontot tentang SR dan keluarga ada pergi ke Sekinchan.

Memang tak plan seketul habuk pun. Bangun-bangun pagi tu, memang seperti biasa (bak lagu hujan) tetiba lepas sarapan, zaimi dapat rasukan idea mengejut. Tetiba nak pergi Sekinchan tengok sawah padi. Memang beruk pun tak akan terkejut sepertimana SR terkejut masa tu. Haha!

Anak-anak pun memang support la ayah diorang kan. Memang naklah bila ayah ajak pergi jalan.

Terus check waze semua, perjalanan dalam 2 jam kalau dari rumah SR. Memang bersiap dengan pakej bersilat! Katanya pulak nak balik hari, seketul sehelai baju lebih pun tak bawak!

Friday, 29 July 2022

Flask Air Nostalgic

Hari tu masa balik Kota Bharu, SR dengan zaimi pergi ke PKT di sebelah pasar Wakaf Bharu. Pertama kali SR masuk dalam PKT walau dah 10 tahun berulang balik rumah mertua. Jadinya barulah SR tahu, yang PKT ni barang-barang essential adalah di tingkat atas.

Thursday, 14 July 2022

Pagi Raya Haji 2022 | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

Throwback ke pagi raya haji ahad lepas sahaja ni haa...
Masa ni SR tengah melambai zaimi dan anak-anak lelaki yang dalam perjalanan nak solat raya di masjid. SR tak ikut, tak berapa sihat pula pagi tu.

Monday, 11 July 2022

Mesin Jahit Untuk Suami

Wah tajuk dah ibarat novel / drama melayu pukul 7 gittew. Ingat tak post SR yang bertajuk Mesin Jahit Comel | Riino Sewing Machine Tiffany tu? Ha ini entry sambungannya.

Kisahnya, SR memang tak pandai menjahit. SR pernah belajar menjahit beberapa kali samada guna mesin jahit moden, mahu pun mesin jahit yang kena hayun kaki tu. 

SR tetap gagal, mungkin SR memang tak berbakat dan SR jenis tak ada kesabaran yang tinggi dalam menjahit. Apatah lagi nak potong-potong kain kan. 

Jadi, ketidakpandaian SR menggunakan mesin jahit, dah jadi macam satu beban pada SR bila SR kena jahit lencana sekolah dan tanda nama anak-anak. 

Zaimi pula kata, dia pandai guna mesin jahit. 

Apa lagi!

SR belajar menjahit ❌
SR belikan zaimi mesin jahit mini! ✅

Thursday, 30 December 2021

Nak Nampak Kurus Kalau Bergambar Dengan Pasangan

Halah halah tajuk macam nak bagi tips professional je kn. Kih kih.. SR sebagai seorang yang taklah kurus ni, kalau nak bergambar dengan orang lain, mesti akan timbul satu perasaan malu dan segan kalau tampak gajah besar dalam gambar, walaupun hakikatnya memanglah tak kecik pun kan. Haha!


Tipsnya?

Sampling Labah-Labah Untuk Projek Tahun Akhir Pelajar | Throwback Thursday

Belek-belek telefon untuk kosong dan delete gambar-gambar yang punyalah banyak ni haa, SR terjumpa pulak beberapa keping gambar masa SR ikut pelajar projek tahun akhir yang SR supervise, pergi sampling masa ni. Student SR tu buat projek diversity of spiders in UiTM Negeri Sembilan Kuala Pilah Campus Forest Reserve. Jadi, memang dia akan ke sites dan collect sample. Ya, sample projek student ini adalah labah-labah. Hidup. Bergerak. Melompat. Semua adalah! Hehe...

Tuesday, 28 December 2021

Raikan Hari Lahir Zaimi ke 36 Dengan Harold's Bread Rainbow Cake

Ada tak rasa dejavu masa baca tajuk entry SR ni? Ada tak? Ke rasa dejavu masa pandang gambar kek ni? Hahaha.. Ya, memang kek birthday yang sama dengan kek birthday anak nombor dua SR haritu. Kek yang sama dengan birthday amir yang ke 6, yang kami sambut bulan Oktober lepas.

Thursday, 23 September 2021

Suamiku Dah Susut

Ha gittew tajuk.
Saja nak abadikan dekat sini, yang zaimi akhirnya telah berjaya membulatkan tekad untuk menurunkan berat badan dia.

Alhamdulillah memang menjadi.

Sunday, 8 August 2021

Beli Kerepek Ubi Bbq Online

Ingatkan zaimi beli apalah, tiba-tiba dapat satu kotak besar.
Rupanya dia beli kerepek ubi bbq ni ikut shopee.

5kg pulak tu!

Saturday, 2 January 2021

Zaimi 35!

 Tahun ni sambut birthday zaimi lewat sikit, sebabnya hari birthday dia tu, aku kena masuk kerja dari pagi-pagi buta sampailah maghrib baru balik..huhuk

Jadi, aku roger dekat aku punya favorite baker, suruh tangguh kek tu ke hari esoknya.

Buat lek buat pis je masa tu, mesti zaimi pelik kenapa tahun 2020 aku tak belikan dia kek macam selalu 😜

Gambar lama

Monday, 28 December 2020

15 Kali, 15 Tahun, Alhamdulillah

15th birthday together 💕


Happy birthday Mie 😊
My Disember baby 😁

Terima kasih untuk segalanya.
Moga yang baik baik saja menjengah dirimu 💕

Cuba teka umur zaimi berapa 2020 ni? 
😆

 

Sunday, 20 December 2020

Perasap Daging Bawah Rumah


Kisah Sabtu lepas, semua turun ke bawah rumah Tok Ma, tengok zaimi dengan kak ipar aku perasap daging.



 

Tuesday, 15 December 2020

Petang di Pantai Batu Hitam Kuantan

 Petang semalam, anak lelakis dua dua tokwan dia dah bawak mandi kat Pantai Batu Hitam tu, jadi zaimi kata kesian pulak kat ayu sebab duduk rumah saja kan.

Jadi, kami pun bawaklah dia jalan-jalan ke sana jugak lepas abang abang dah balik.


Bersanding dengan pilihan kedua

Salam Selasa!
Terjumpa gambar ni masa belek belek gallery.


Thursday, 3 December 2020

Tahniah Atas Rezeki | Thankful Thursday

 Alhamdulillah, dalam kepahitan tahun 2020 ni, sebenarnya masih ada kemanisan yang berselang-seli.

Zaimi dapat APC tahun ni, syukur alhamdulillah.

Berkat kerja keras, akhirnya rezeki memihak pada kamu 😊


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car
BOOK YOUR RIDE HERE