Thursday, September 23, 2021

Suamiku Dah Susut

Ha gittew tajuk.
Saja nak abadikan dekat sini, yang zaimi akhirnya telah berjaya membulatkan tekad untuk menurunkan berat badan dia.

Alhamdulillah memang menjadi.

Adakah dia ada ambil apa-apa produk untuk pelansingan badan?
Ada ambil apa-apa produk untuk cepat kurus?


Jawapannya tidak!
Dia memang betul-betul gigih jaga makan dan bersenam guna treadmill saja.


Dia pun bukanlah kurus yang kurus tu lagi.
Still on the way.
Tapi susutlah dari yang sebelum ni.



Sebenarnya, boleh je nak kecikkan badan ni kalau betul-betul nekad.
Yang penting memang kena cekal.

Dah lama dia tak jaga makan, berat dia sebelum dia gigih mulakan diet dan bersenam ni, memang sangat berat! 100+Kg tau!

Memang bulat sangat dia haha!

Ye lah, asalnya memang kami bulat bersama-sama, terutama masa buat master dulu.
Itu kemuncak aku jadi sangat gemuk dan besar, sampai masa kahwin pun, aku kena tukar baju pengantin sebab baju yang aku plan nak pakai tu tak muat.

Tapi, berat aku mulai turun lepas aku bersalin.
Boleh baca dekat SINI

Harapnya istiqamahlah kami dengan menjaga makan dan bersenam ni.
Dan moga tak terbit rasa nak tambah cawangan pulak kalau dah susut ni. 
Eh?

Hahaha!



Tu zaimi sebelum mendapat hidayah nak mengecilkan diri.
Nanti kalau rajin aku share perubahan badan dia lepas menjalani self diet dan self care ni hihik.

Till soon gais!


19 comments:

  1. Alhamdulillah untuk kesihatan. Syukur. Satu perjuangan yang bukan calang-calang nak dapatkan berat bada ideal.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah . Keep it up ..rajin usaha nekad nak kurus pasti akan kurus juga

    ReplyDelete
  3. Tahniah kt en suami awak...berdiet dgn cara yg betul..tak memudaratkan..

    ReplyDelete
  4. Ingatkan susut apa tadi
    Rupanya susut berat badan
    Okaylah, tahniah

    ReplyDelete
  5. yup betul.. kena btol kuat semngat..
    abaikan kata2 org.. jg mkn betol2 mmg menjadi..
    xperlu ubat kurus dh.. hihi

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, okay lah tu. Syu pun cadang nak kuruskan badan. Tengah pelan2 control makan sekarang ni😂. Tapi, nak kena work out jugak. Wu3.

    ReplyDelete
  7. wahh alhamdulillah kurus cara sihat syaz, kipidap :)

    ReplyDelete
  8. nampak betul susut nya tu syaz...

    ReplyDelete
  9. good job zaimi..
    tp jangan cepat puas pastu bantai makan banyak pulak ye.

    teruskan

    ReplyDelete
  10. Nampak kesusutan tu. Bila konsistent bersenam dan pemakanan terjaga pasti ada hasilnya. Tahniah!

    ReplyDelete
  11. Betul syaz..nmpak susut zaimi..Tahniah! teruskan usaha tu..harap suami shida dapat ade semangat mcm zaimi..gambatte!!

    ReplyDelete
  12. berat saya turun naik ..hehehe saya penggemar kuih muih..sarapan ja cari kuih..hehehe

    ReplyDelete
  13. kene fokus tu yg penting.. yg lagi penting beras dia beli.. 😅😅

    ReplyDelete
  14. Wah, dha kurusss..ok tambah baby! HAHHAHAA..
    Tahniahhh to ur hubby yeeee~ Nak kurus, memang kena tekad yang bulattt..gituuu...

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah.. Tahniah buat encik suaminya..
    semoga terus semangat dan cekal..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot