Pages

Search This Blog

Showing posts with label gemuk. Show all posts
Showing posts with label gemuk. Show all posts

Sunday, June 14, 2020

Barrel Pirate Mr DIY

Dua hari lepas, aku dengan zaimi pergi meronda pekan Balok ni sebab nak cari beberapa barang untuk modify grill rumah yang parents aku duduk ni sikit. Serius aku sangat rasa janggal masa keluar berdua dengan zaimi sebab sejak 18 Mac 2020, inilah first time kami balik kampung (dimulai dengan belah aku dulu di Kuantan ni).

Dahlah keluar kena pakai mask dan sentiasa sanitize tangan, keluar pun sebenarnya dalam ketakutan, dan balik rumah memang terus mandi basuh baju semua. New norm yang leceh dan merimaskan, tapi perlu untuk kita patuhi demi lawan Covid19 ni. Nyah kau covid!


Jadi, masa cari barang tu, antara kedai yang kami pergi adalah or course Mr DIY, antara kedai yang sangat banyak kat Kuantan ni selain TMG 😂😂

Jadi masa nak bayar, aku pun ternampak toys Barrel Pirate ni, dia jual murah. Dari belas-belas, dia jual RM9 je. Jadi aku fikir, why not kan, beli untuk anak-anak main kat rumah nenek diorang ni.





Cara main dia, masukkan pirate tu kat dalam lubang kat barrel tu, pusing beberapa kali, lepas tu boleh mula cucuk barrel tu dengan 24 pedang kecil yang ada tu.

Boleh buat rules samada siapa yang buat pirate tu lompat sebagai pemenang, atau yang kalah.

Masa nak masukkan pirate tu tricky sikit, sebab ingatkan dia kena ketat ke apa, rupanya tak, dia memang loose loose je masa duduk dalam barrel tu.

Abadam abamer memang main rules yang siapa buat lanun tu lompat, dia kalah. Siap imagine yang diorang tangkap lanun tu la, cucuk lanun sebab nak hukum lanun la, jadi siapa yang buat lanun lompat, maksudnya dah buat lanun jahat tu lari. 

Adik ayu pun join sama, tapi dia yang lebih-lebih. Sampai satu tahap tu, dia tiba-tiba jadi tamak, bawak lari semua masuk bilik, bengkek je abang-abang hahaha



Bila ada pedang yang dicucuk dekat lubang yang betul, pirate tu akan terpelanting keluar. Memang dah berapa kali main pun, tiap kali pirate tu terpelanting, mesti terkejut, dengan aku sekali terkejut 😂


Siapa belum pernah main, bolehlah cuba.
Menarik!
Oh ya, barrel tu ada dua function, selain jadi toys, dia juga boleh jadi tabung duit syiling.

Tapi awas, anak-anak boleh bergaduh hahahah!

Wednesday, April 30, 2014

Tiup Tiup Sawang Oi

Fuhhhh...
Fuhhhhh...

Humang ai..
Bersawang dah blog aku nih.

Dasar gemuk pemalas.

Banyak kerja lah..
Dan tak pandai pulak rasanya nak selitkan masa untuk blog.

Anyway, 6 April 2014, genap setahun umur anakku Adam Zuhairi.

Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.

Syukur ya Allah, rezekimu sangat indah.


Ala..
Rugi pulak tak buat entry awal-awal.
Banyak je boleh cerita sebenarnya.


hmmm...

p/s: semalam aku macam takde mood nak kerja sangat, aku pun marathon baca blog Peej, my feveret tu!
lama giler tak baca, duk baca-baca tu, terbacalah entry pasal Husin di tepian pantai. Gila lawak!
kalau korang selalu baca blog peej memang terasa lah lawak dia.. hahah! adeh ni pun nak gelak lagi :D



Friday, September 13, 2013

Sakit Belakang

Sehari dua ni, sakit betul rasanya belakang.
Posisi duduk semua tak kena.
Baring pun tak ada gaya yang ok.



Lebih-lebih lagi kalau tido sekarang, mesti kena mengiring ke arah Adam. Aku tak bolehlah tido nak membelakangkan anak aku tu. Aku risau kot2 dia batuk ke tersedak ke aku tak dengar. Maklumlah, tido pesen tido mati..hehe..

Tido memang mengadap budak ni je sekarang :)


Aku rasa ada 3 faktor utama lah yang menyebabkan benda ni kot:

1) Pertambahan umur
2) Pertambahan berat badan (aritu je kejap kurus lepas bersalin..sekarang..nan hado!)
3) Kasut tumit tinggi.

Oih, bukan heels yang halus tu, tapi sandal yang tumit dia tinggi sikit.
Sebab, kalau pakai yang tumit flat, sakit tapak kaki plak.

Haih.. susah betul jadi orang gemuk ni.

Yang tak bestnya bila sakit belakang ni, aku automatik akan jadi malas nak buat apa-apa.
Mata pun jadi layu je.. perosak mood betul..hmmmm.

Ish.
Oklah.

Babai..



Saturday, October 1, 2011

Dancing Mat Boleh Kuruskan Badan

Ke?
Boleh ke?
Hahaha!



Disebabkan hobi aku adalah makan, maka bentuk badan aku pun dah berubah..oh tidak T_T
Gemuk. Memang gemuk.
Maka, akibat terpengaruh dengan kata-kata ex-coursemate dekat UKM dulu, aku pun membeli Dancing Mat ni. Kononnya, kalau selalu main lompat-lompat memang boleh turunkan berat badan, kiranya kau bersenam, tapi tak payah keluar dari rumah. Kau joget-joget dalam bilik je lah, peluh still boleh kau rembes.

Nan hado?
Memanglah boleh keluarkan peluh, aku pernah cuba la, aku bersenam direct dengan Dancing Mat ni seminggu, memang rasa sihat. Tapi, alkisahnya, tak kena dengan jiwa aku kot (alasan).
Aku rasa boring bila terlompat-lompat sorang-sorang. Then, aku bawaklah Dancing Mat ni turun ke bawah, tu yang sampai bapak aku pun main tu dalam gambar tu.

Tapi, kalau dah main kat bawah, seganlah pulak. Dengan si Elin datang mengacau. Karang silap hari bulan, aku terduduk atas dia, tak ke mati? haha..

Alamatnya, Dancing Mat ni aku lipat elok-elok, simpan. 
Nanti aku dah kahwin, bolehlah aku melompat-lompat dengan suami aku..
Boleh?

Tuesday, August 16, 2011

Nasi Goreng Hawaii

Apa?
Nasi goreng hawaii itu apekah?

Wuu..
Tetiba aku terbangun pukul 1.45 tadi.. Sedar sedar, lampu kat ruang tamu dah berkelip2..

Adoi..masalah..



Bangun, totop lampu, masuk bilik balik.. Mata tamau pejam plak..

Esok dahla nak keje..gulp..

Macam macam teringat waktu2 macam ni.. Fikiran pon dah jauh menerawang..

Last sekali encik perut terasa lapar..

Terbayang plak nasi goreng hawaii kat Amirul Tomyam.. Sedapnyaa!

Eh, korang tau tak perkataan tomyam pon dah masuk kamus dewan?

Hehe..
Lapor weh..

Monday, June 28, 2010

Sepagi di Hospital Kajang


Hello !


Pagi tadi, pagi-pagi lagi (peliknya susunan ayat!!), aku dah pergi ke Hospital Kajang,
hari ni aku ada appointment dengan Pegawai Dietetik..

Appointment start pukul 8.30, tapi aku sampai sana dah 8.35..
Pusing-pusing carik parking, full pulak..terpaksalah parking kat luar pagar hospital..
Tak jauh pun, jalan sikit je..

Dalam 8.45 camtu, aku masuk dalam, tengok dah ada orang jumpa kaunselor tu,
aku pun ambil nombor, aku dapat nombor 2..


Tengoklah nama aku orang tu salah tulis, ada ke Nursyazini pulak..huhu..

Lama lah jugak aku menunggu turn aku tadi, dekat 45minit kot?


Kenapa aku kena pergi menjalani Kaunseling Pemakanan pagi ni sebenarnya?
Semuanya sebab aku ni dah terlebih berat badan, dan menyebabkan aku ada masalah kesihatan sikit..

Aku adalah obese..sob sob..

2009 adalah tahun yang tidak begitu menyebelahi aku, terlalu banyak masalah datang bertimpa-timpa masa 2009, aku pulak tak pandai nak kawal stress.. ditambah pulak dengan pemergian atok aku ke Rahmatullah..
semuanya tidak berjalan lancar pada aku tahun lepas..

Jadi, aku kerap makan. Aku rasa bila makan, aku happy. Lebih-lebih lagi bukan duduk rumah, aku boleh pergi makan pukul berapa je yang aku nak, dan aku makan apa je yang suka.

Makan pulak suka lewat-lewat malam, amaun yang dimakan pulak tak boleh nak sikit..
Ha sekarang, tanggunglah bahananya..

Senang cakap, aku dah terlebih 30kg dari berat badan yang sepatutnya berdasarkan ketinggian aku 168cm ni, gila kan??
Menyesal? Ada la sikit.. tapi mungkin Allah dah rencanakan aku sesuatu, antaranya, kalau aku tak mengalami masalah gemuk ni, aku tak kan tahu yang di Hospital Kajang, ada seorang Kaunselor Diet yang sangat baik hati..hehe..

Banyak juga nasihat-nasihat dari beliau, appointment seterusnya adalah pada tarikh yang sama bulan depan..
Gila kau, dia nak tengok berat aku dah turun.. Dia gak dah bagi senarai menu makanan yang aku boleh makan..

Phew.. Aku akan harus cuba jugak, untuk sekurang-kurang mengurangkan (ayat pelik lagi??) 5-8 kg until next appointment.. kalau tak mesti kena marah T_T

Yang menjadi permasalahan sikit sekarang adalah kecekalan hati, itu aje.
Aku berharap aku dapat bertahan! Target? Nak nampak cantik pakai baju pengantin..ahaks!

Wish me luck!


Selamat tinggal lemak-lemak ku =)

Friday, May 7, 2010

Sudah letih dengan gemuk


Salam semua =)

Serius aku katakan, aku sudah letih dengan berat badan aku sekarang.

Pertama: Aku bosan sebab fesyen pemakaian aku terhad.
Kedua: Banyak sangat lemak berlebihan, bila aku senyum pun, nampak lemak lebih bawah dagu :(
Ketiga: Aku rasa alignment badan aku berjalan dah tak betul, aku dapat rasakan betapa hodohnya aku berjalan.
Keempat: Tumit aku dah mulai sakit, doktor kata sebab berat badan yang berat!!
Kelima: Aku rasa aku nampak tua dari usia.
Keenam: Orang dari kedai pelansingan badan/jual pil kurus selalu sekat aku berjalan dan bagi aku pamplet.
Ketujuh: Orang dari kedai alat senaman pun selalu bagi aku pamplet.
Kelapan: Bila aku masuk kedai baju, orang akan sajeskan aku pakaian bersaiz besar punya!
Kesembilan: Aku rasa dah tak reti nak posing cemane masa amek gambar, sebab banyak lemak-lemak!
Kesepuluh: Aku rindu aku yang dulu, yang berbadan ideal..uhuk..

Tengok, gemuknya aku!

Itu muka yang selebar pinggan, perut one pack..aih..

Aku juga dah muak bila orang tegur:

"Apa menjadi-jadi naik badan kau Nie?"
"Sazeni besaq no la ni"
"Hai..makin sehat nampak"
"Bahagia nampak!"
"Senang hati ke..badan naik"
"Cubalah control makan sikit.."
dll..

Baiklah!
Aku dah rancang dengan mak, aku dah lantik mak jadi pengurus diet aku..
Aku nak beli produk Dr Rozmey diet sediet dietnya~!
Aku berharap sangat iman aku kuat untuk kawal nafsu makan aku..
Aku tak nak stress2..
Aku nak buat sit up hari2..
Sebab aku tak mampu nak beli ubat Dr Rozmey tu..mahal sangat!!!
Nak pergi London Bodyweight pun, setakat bekerja sendiri [cewah!],
memang tak mampu..
Sendayu Tinggi? Tak mampu jugak..

Aku kena cekalkan hati!
Aku kena kembali seperti dulu!
Waktu aku sekolah..
Waktu mula-mula Zaimi tackle aku..awww...hehe

Kawan-kawan, doakan aku berjaya ye?
Mulai esok jugak aku nak catit berat aku..aku nak buang 25kg..
Ya Allah bantulah aku..
Amin..

ps: korang tak suka entry ni? tak suke xpelah.. T_T

Tuesday, March 30, 2010

Kucing Biri-Biri

Salam semua =)

Bila dengar perkataan kambing biri-biri, 
apa yang akan korang bayangkan?

Kalau aku, aku akan terbayangkan haiwan yang berbulu lebat,
bulu bergulung-gulung dan haiwan tu kelihatan montel je..

Tapi dekat rumah pulak ada kucing biri-biri..
Lebih kurang dengan makhluk yang aku bayangkan tadi,
cuma gantikan kambing dengan kucing~


Badan dia semakin menjadi-jadi sejak betukar makanan ni..
DIa dah muak dah dengan biskut Friskies, sekarang ni makan Fancy Feast lak,
yang perisa Salmon + Beef + Cheese..
Memang dia suka sangat la perisa baru ni..
Badan pun macam dipam-pam..
Bulu pun semakin lebat..
Elin semakin bobok dan bertukar menjadi biri-biri jadian.. hee..

ps: cinta tanpa pengorbanan ibarat sirap tanpa gula~

Monday, March 22, 2010

Pizza Chunky Loaded

Salam semua =)

Beberapa hari lepas, aku dengan adik aku saje2 lah pergi try pizza baru kat Pizza Hut tu,
yang namenye Chunky Loaded tu..

-kita minum dulu!-

-cantik tak shawl beliau?-

Taraa! Inilah pizzanye!
kami beli yg regular je..
bagaimane rasenye?
aku tak nak komen lah..
aku taknak dicakap menghasut ke ape ke..
maka, kalau nak tau tau, makanlah sendiri..huhu..

tapi, dah lame dah sebenarnya aku tak pergi ke Pizza Hut,
jadi mase aku pergi haritu, aku rasa sedikit teruja..
haha!

Sebab dekat tiap2 meja ade button2 yang leh dipicit untuk panggil waiter..keh keh keh..

nampak tak button2 oren tu?
hehe..
kiranya tak payah lah tercangak2 nak panggil waiter kalau dah bersedia nak order..
tekan je, nnti dia dtglah..

kepada sesape yang dah tau pasal ni, maaflah ye..
aku baru tau..
yelah, orang selalu makan nasik je, jarang makan pizza..hehe ;)

ps: teringat Pizza Domino.....drooooooling~

Tuesday, February 23, 2010

Cara Mudah Kuruskan Badan



Tak perlu pil diet, tak perlu ubah aktiviti harian,
tak perlu masuk The Biggest Looser..

Mengikut 1 kajian yang di lakukan di Munich,
20 lelaki obese telah kehilangan banyak berat badan mereka hanya dengan tinggal di tempat tinggi dalam masa hanya 4 minggu sahaja!

Mereka tidak perlu mengubah gaya hidup ataupun mengambil pil kurus tambahan. 

Ini kerana, mengikut kajian, sekiranya berada di tempat tinggi, ianya boleh mengurangkan selera makan, mempercepatkan metabolisme, dan menurunkan tekanan darah, dan kesan itu tetap kekal setelah 4 minggu turun ke kawasan rendah.

Paras oksigen yang rendah di kawasan tanah tinggi mungkin membawa kepada punca peningkatan ketara rembesan leptin, sejenis hormon yang berfungsi menyekat selera makan. -Florian Lippl dan rakan sejawatannya di Universiti Ludwig Maximilians, Obesiti Journal.

wah..macam best je berita dari Utusan Malaysia ni kan.
Boleh dicuba ni..hehehehe..

ps: gambar diatas tu hanya gambar hiasan.
ps+: Zaimi, nanti kita buat rumah atas bukit nak? heee :D

Sunday, March 29, 2009

Gedebuk~

Semalam aku & household menyahut la seruan WWF untuk join Earth hour.. Kul 8.30 tepat, kitorang 1 family pon dah tutup lampu dah.. TV tetap on la, kan dia suh tutup lmpu je..kitorang pon pasang la lampu portable je..
dah tu dalam kul 8.45 cam tu angah sampai.. angah nak antar nenek gi umah aku sebab pagi ni nenek nak ikut family aku gi melawat pakcik Jais yang eksiden dan patah tulang rusuk.. eh korang tak kenal pakcik jais kan, lupe lak..
em berbalik pade crite.. pas angah dah sampai tu, kan gelap.. angah din, mak, aul, nenek , abah ngan aku duduk la berlonggok2 depan akuarium kat luar rumah.. lampu akuarium je yg kitorg x swicth off..jadi nmpak la ikan2 emas yg banyak sedang berenang2..
borak punye borak..tetibe mak perasan yang ikan mas yang paling besar, yang aku gi beli jauh di pudu.. dengan bawak ikan tu naik train pe sume..macam dah nak kiok je.. mak dah risau2 dah..ye la..takut mati lak kang ikan tu.. asalnye ikan tu aku beli sepasang.. sekor dah mati hari kedua pas aku beli.. mak riso la yg tinggal ni plak mati.. rm5 tu sekor! jauh ke pudu lak tu beli..huhu..
pastu duk usik2 ikan tu tetap cam pasif je.. jadi aku pon mengikut la cadangan encik zaimi melalui sms untuk menukarkan air akuarium tu separuh.. asal nye nak tukar kul 9.30.. tp mak dah riso sgt2.. tak sampai ati lak aku.. aku pon tukar la air ikan tu..
dah tukar air ikan besela..pastu air mesti berlanyar-lanyar.. jenuh la aku remind mak supaya ati2.. kang jatuh kang susah.. pastu aku riso la ade org lain pon bleh jatuh tpijak air tu.. aku pun gi la amek mop kat dapur nak mop kan.. kan ke murni niat aku tu? aku wat keje tnpe rungutan tau.. mulia ke tak hati aku mase tu?
pastu, mase aku ngah bawah sebatang mop tu ke depan akuarium, aku terpijak 1 lopak air.. dan...
GEDEBUK!
aku tergolek..sakit sungguh tapak tangan belah kiri aku.. sebab menahan badan..
mak dah jerit dah terkejut.. mau nye tak, aku remind dia kemain..last2 aku yang jatuh..
adoyai..
nasib tak tersembam muka..huhuu.. kalu tak mampos rongak aku.. tak nak!
em..last sekali bila dah bukak lampu, aku suruh nenek urutkan tapak tangan aku..reda sikit sakit dia skg..
sian aku..niat aku sgtla baik.. tutup lampu, tolong mak.. last2?
hmm....entahla.. nak dapat extra pahala kot..haha~

Thursday, March 26, 2009

Aku mahu tidur seperti Elin~

Elin...akak jeles ngan ko tau tak.. ko rilek je hari2..
makan main tidur berak jilat bulu..

happy je ko kan? makan pun mak belikan, mak suapkan..
ko tak yah gi makan kedai, ko gak tak runsing bila takde duit..

Oh Elin.. bestnye jadi ko kan?
Ko hanya pikir masalah cmane nak keluar dari rumah senyap2..
cmane nak tangkap burung kat atas bumbung..
cmane nak bunuh tupai..

Oh Elin..
pape pon,
I love u, miss u!

mwah mwah!!

Eh korang silalah ke blog Elin, blog international tau~~

aku nak tido dah..nite~

p/s: aku sakit gusi~

Saturday, March 21, 2009

Elin dipelawa masuk Spring Photo Contest!


Yup...Elin dipelawa masuk contest ini dari kawan kucing dia dari Eropah~
Aku tak tau nak pilih gambar mane untuk contest tu, keputusan dia akan umum April nanti..
Berdebar lak, haha..sebab kucing2 yang betanding datang dari seluruh dunia!


takpela, cuba nasib je..
sebab hadiah dia pun untuk Elin, dia nak bagi Cat Treats~

Last2 aku decide nak enter guna gambar kat bawah ni..
muehehehe~~~

Oh Elin bobok, mampukah ko menang??

Thursday, March 19, 2009

Sending Elin Home & I KICKED A MONSTER SLIDING DOWN A HILL BECAUSE THE VOICES TOLD ME TOO!

Ye kawan2...baru semalam petang aku pergi balik semenyih mau amek ini kucing gomok duduk dengan aku kat KIAM, supposely sampai Jumaat..
tapi dia tak boleh nak adapt la duk sini.. 1 malam dia tak tido...asik cakar pintu rumah, mengiau, tak baring & tak makan..
kang tak makan kang kurus lak, mampoih mak aku marah..huhu~
tengok la tu duk kais2 pintu..
pengabisannya...hantar je la dia balik Semenyih balik... konon taknak berulang, tu yang bawak dia datang KIAM...tapi dia takleh terima rupenye..
Ok lah Elin yang bobok...akak antar ko balik...
tepat pukul 7 pagi tadi, dah gerak dah hantar dia..
kepada Dettol, Eppa ngan Annie..
sowie la tak sempat nak tunjuk Elin kat korang..
dia mengade2 sangat..
agaknye dia pon tau duk kat Kiam ni tak best..hahah!
takpe kalu korang nak jumpa si bobok ni, datang la Semenyih..
(^^,)




Dan aku dapat tag dari Shaf,
meh nak buat~~


Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends.


Pick the month you were born:

January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over



Pick the day (number) you were born on:

1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama



What is the last number of the year you were born:

1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7 --------- in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom


Pick the color of shirt you are wearing:

White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself


--> I KICKED A MONSTER SLIDING DOWN A HILL BECAUSE THE VOICES TOLD ME TOO~

heheh...ganas tak? muahahahaha!!!
Aku pon same mcm shaf gak kot, rase nak tag sume org! hahaha!!

Wednesday, March 18, 2009

Elin di KIAM~

Family aku balik Kedah harini.. jadi Elin memerlukan Kittisitter.. AKu lah calon yang paling layak.. Tapi Elin macam tak selesa je..dia bernafas dengan sangat laju la.. takut gak aku tengok dia macam ni..
adoyai~
cmane nak bg dia cool ek?
nyorok celah bantal je..


pastu aku bawak duk kat meja..
tapi masih ketakutan..
alahai Elin..
nak jumpa Elin?
meh la Kiam~




Monday, March 2, 2009

Oh Elin yang bobok...

ini Elin bobok...
kucingku yg gedik sekali...
sgt suke berposing dpn kamera...
tgk ar tu...
jadi...bila dah byk sgt gmbr dia dlm simpanan...
aku pon wat la blog untuk dia...
memula blog untuk tatapan alang aku je..
last skg Elin dah glamor..
blog dia universal ko...
byk tol kawan dr US la, Kanada la..
tgk la kat bwh ni..
cube tgk pgunjung dia dtg dr mane...
ha ni pon baru separuh je...
ade lg pnjang list dia... nak tgk?
ha gi la blog dia...
huhu~~
Elin...ko lagi glemer dr tuan ko yer...
xpe2 bagus...
posing lg ek!
cyg Elin!

Tuesday, February 24, 2009

Dancing Mat Part II

ayoyo....
weekend aritu aku balik umah..
aku bwk la dancing mat yg aku beli tu...
hambik...
nana ngan abah pon dah berjangkit nak main...hahahahahaha!!!
ni nana..adik bongsu aku...
pagi sabtu tu aku ngn mak g kubur atok..
dalam tghari baru balik...
mase kitorg balik, nana x mandi lagi...truk tol...
upenye dia tunggu nak main bende tu...
sbb mlm sblnye aku dah ajak dia main..
jadi dia xnakla mandi lagi nanti kene mandi 2 kali...
cacatnye adik...
pastu dia pon main la terlompat2..
haha...
tgk la tu, pakai baju tido lagik...
ampehz...
dahla siap merancang nak beli gak...
hua hua hua...
penat nana...dtg pulak encik abah...
ade hati nak main gak abah upenye...
hehe...
exercise kan bah?

abah suh aku slu main bnde tu..
dia suh aku kurus..
hoho...

nyanyi cam lagu AF sket...
"bukan mudah...menyusur tangga ke angkasa..."

kiki...
ingat senang ke nak nyah lemak ni?
nak ternak cepatnye...
jahat nye lemak...!

and thanks to the Dancing Mat...huhu...
hey u make verybody wanna have 1 la.. crazy mat...

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.