Posts

Showing posts with the label kesian

Potato Head Transformers McDonald's

Image
Assalamualaikum wbt Mainan Happy Meal untuk McDonald's yang latest ni bertemakan Potato Head. Adalah beberapa watak dalam Transformers yang mereka gabungkan untuk jadikan mainan gabungan dan kacukan antara Transformers dan Potato Head. Salah satunya macam yang ayu dapat baru-baru ni, Potato Head Bumblebee. Bagi SR rupa dia lucu. Hahaha!

Tragedi Ngeri 2013

Image
Hello korang.. Macam yang cakap kat entry Love You Mr. Arrogant sebelum ni lah, minggu lepas aku balik Kota Bharu, kampung zaimi.. Ada 2 perkara yang terpaling tak best telah terjadi.. Yang best-best aku malas plak nak cerita lagi.. hihi.. Yang pertama, Masa hari balik ke Kota Bharu tu, anak aku sebenarnya baru je 2 hari lepas cucuk 6 bulan tu.. Makanya, dia macam ada mild fever, dan hidung dia agak tersumbat.. Aku memang kalau hidung baby aku ni tersumbat, aku akan sapu kunyit kat batang hidung dia, lepas tu sembur sterimar dan zaimi akan sedut guna penyedut hingus cap Pigeon tu.. Nak dijadikan cerita, sterimar yang aku bawak balik tu dah semput.. sikit sangat tinggalnya.. So decide nak beli yang baru lah.. pergilah dekat farmasi yang aku lupa dah nama dia, dekat lah dengan rumah mertua aku ni, dekat Taman SBJ tu.. Sekali takde jual. Erkk.. dia pun macam blur bila zaimi sebut sterimar. Bila explain sikit apa kebendanya sterimar tu, baru dorang paham, dan kata sterimar

Takziah buat keluarga Nawal Iris Samsudin

Image
Ya Allah.. terkejut sangat bila dengar berita seorang kanak-kanak maut selepas tertinggal dalam kereta selama enam jam. Serius. Speechless. Kalau diikutkan, ibu manalah yang tergamak sesaja nak biar anak kepanasan dalam kereta. Ini adalah takdir Allah. Kepada yang belum tau mengenai adik Nawal Iris, di sini aku share kan beritanya: Seorang kanak-kanak perempuan berumur tiga tahun mati akibat lemas setelah ditinggalkan tanpa sengaja oleh ibunya selama lebih lima jam dalam kereta di tempat letak kereta sebuah sekolah di Subang Jaya, di sini semalam. Nawal Iris Samsudin, yang tertidur di kerusi belakang kereta, ditemui oleh ibunya Nor Zatusy Hazwa Abdul Rahim, 32, dalam keadaan kebiruan sebelum dibawa ke klinik berhampiran dan disahkan meninggal dunia. Ketua Polis Daerah Subang Jaya ACP Yahaya Ramli berkata kanak-kanak itu ditinggalkan di dalam kereta dengan kesemua tingkap ditutup dan enjin dimatikan sejak pukul 11 pagi sebelum ibunya kembali ke kereta itu

Isteri Tikam Belakang Suami Dengan Pisau

Image
Melaka: Akibat berang dengan suami yang dipercayai menegur perbuatannya kerana kerap keluar rumah tanpa izin, seorang wanita ‘naik minyak’ dan bertindak menikam lelaki itu menggunakan pisau dalam kejadian di sebuah rumah di sekitar Malim di sini, Isnin lalu. -Harian Metro. Hah.. Jangan main-main dengan para isteri zaman moden ni, suami tegur sikit, terus mengamuk, ditebuknya belakang badan suami.. adoi.. Dah namanya suami, memang lah tanggungjawab dia kena tegur isteri kalau isteri buat salah, sebab apa-apa hal yang terjadi nanti, dunia akhirat dia yang kena tanggung. Dosa kau semua dia tanggung, tahu? Yang kau pun, dah dia tegur tu, kalau nak sentap pun, tak payahlah sampai nak bertikam bagai, bertikam lidah je dah la kot? -Gambar Hiasan- Tak pasal-pasal tobek belakang  badan lelaki tu. Ish. Korang nak baca dengan lebih lanjut, bacalah kat SINI ye. Siapa-siapa ada gambar perempuan tu, bolehlah tinggal link kat aku. Saja nak tengok macam mana rupanya orang yang garang

Nenek 74 Tahun Terbabas Masuk Longkang

Image
Kesian sungguh nenek ni. Elok-elok bawak kancil, drive sendiri pulak tu, tup tup sedar-sedar dia ada dalam longkang besar punya!   “Saya tidak sedar bagaimanapun boleh berada dalam longkang. Saya cuma perasan kereta tiba-tiba senget dan tidak boleh bergerak,” katanya. Kejadian yang berlaku dekat Perak ni berakhir tanpa sebarang kecederaan dekat nenek tu. Terima kasih jugak dekat orang ramai yang tolong tarik warga emas tu ke atas. Kalau tengok dari kereta dia pun, macam tak ada kerosakan teruk sangat. Nasib baik. Sumber berita.   p/s: Kalau aku mesti dah panik gila sampai menjerit-jerit kot, nak -nak lagi dalam keadaan yang hormon tak berapa nak betul ni. hua hua..

Pangsapuri Senget di Shah Alam

Image
Agak seram jugaklah bila baca berita ni. Gila kau, rumah kau beli beli mahal-mahal, tolak loan tiap-tiap bulan, tiba-tiba dan senget. Elok je condong macam Menara Pisa Italy tu. Ish seram. Asalnya katanya, ada kerosakan struktur kat area parking, dan lama-lama makin condong, dan kerap bergegar bila ada kenderaan berat lalu. Penduduk situ memang kesian la kan, diorang macam redha je. Kata macam menanti ajal. Ish. Mintak simpang. Teringat pulak kes Highland Tower dulu, runtuh menyembah bumi bila hujan. Pangsapuri kot. Dahlah ada banyak unit. Sah-sah ada banyak keluarga, banyak manusia. Bukan manusia je lah, kalau orang tu ada bela kucing? Kesian kucing. *eh macam Zohra pulak* Harapnya ada penyelesaian lah kat pangsapuri senget ni. Tak nak lah ada malapetaka. Tak dapat imagine macam mana lah nak tidur kat situ tiap-tiap malam, tapi nak tak nak, itulah rumah. Kena balik situ jugak. Semoga penduduk situ bertabah ye. Sumber berita dari Harian Metro .

Suami Sepak Isteri Mengandung Hingga Keguguran.

Image
OK ini namanya sangat kurang ajar. Dahlah kurang ajar, bangang pulak tu. Pasangan muda ni, suami (23) dan isteri (22) dah pun ada dua anak, dan sekarang ni si isteri mengandung lagi sorang. Bergaduh suami isteri, membuatkan si suami menampar-nampar si isteri, dan menghadiahkan sebuah penerajang dekat perut isteri yang tengah mengandungkan darah daging si suami. Akibat penerajang itu, kandungan yang berusia 3 bulan itu tak dapat diselamatkan. Si isteri buat report polis, dan kalau sabit kesalahan, si suami tu boleh dipenjarakan 20 tahun beserta denda. Kejam OK, sepak perempuan. Jom sepak lelaki ni ramai-ramai nak baru dia tahu macam mana rasa kena penyepak.. Berita DI SINI . ps: aku masa umur 22 dulu duk berjimba-jimba lagi..bilalah aku nak matang..huhu

Budak 4 Tahun Teman Mayat Ibu 2 Hari: Tapi Utusan Malaysia..

Image
Kesian sungguh dengan nasib kanak-kanak berusia 4 tahun di Sibu ni.. Ibunya dipercayai dah meninggal dua hari, dah berulat dah pun.. Tapi mungkin sebab dia kecil lagi, dia tak mampu untuk pergi meminta bantuan.. Apa yang dia mampu adalah hanya duduk je menahan lapar menemani mayat ibunya itu.. Memang perasaan simpati mula terbit dalam diri aku masa aku membaca berita ini tadi.. Baris demi baris.. Tup tup, habis je aku baca berita ni tadi, aku tergelak. Eh kenapa aku tergelak? Adakah aku mengejek nasib budak kecik itu? Oh tidak..aku tak lah sekejam itu.. Aku kesian kat budak tu, tak kan aku nak gelakkan dia.. Apa yang buat aku tergelak adalah Utusan Malaysia ada menyelitkan satu perkataan yang agak unik disitu. Yakni di berita itu. Kenapa ada perkataan habis disitu? Kenapa? Kenapa??? Kenapa???? Sumber artikel adalah di sini . Harapnya perkataan habis itu di remove lah ye :) ps: takziah kepada keluarga mangsa, Magdeline Cadon..