Pages

Search This Blog

Showing posts with label membaca. Show all posts
Showing posts with label membaca. Show all posts

Tuesday, June 16, 2020

Pada yang suka baca buku lepas tutup lampu

Aku memang antara orang yang suka membaca lepas anak-anak tidur. Sebab, selalunya bila anak-anak belum tidur, nak membaca pun timbul rasa bersalah, macam tak layan diorang pulak. Lagipun bila tiap kali kita nak membaca tu, masa tu lah diorang nak bercakap lah, tanya soalan lah. Nak membaca pun tak feel.

Jadi, haritu masa pergi cari barang kat Mr DIY masa balik Balok tu, adalah ternampak entiti dalam kedai barang baek! Mungkin orang lain dah lama tau kewujudan barang baik ni, tapi aku baru tau weh!

Tengok harga pulak RM3.90 je, terus sambar la kan, why not!




Tadaaa inilah barang baik tu, LED Booklight.

Sangat berbaloi, dengan harga semurah RM3.90, battery included.


Ringan, klip dia pun kemas dan ketat, boleh lentur.
Untuk orang yang suka lipat buku macam aku ni, bolehlah jadikan LED Booklight ni jadi penanda buku jugak eheh..





Inilah rupa dia bila guna dalam gelap. Perhatikan di kiri gambar kelihatan entiti seperti wajah budak yang menakutkan comel.
Keh keh keh memang anak-anak mak pun, balik kampung ni kasi can diorang tidur lewat sikit main game, ayu je dah tidur masa ni.

Jadi, orang sebelah pun tak terganggu dengan cahaya lampu kalau kita nak membaca, terutama yang ada anak kecik yang mak dia tak boleh hilang masa dia tidur macam ayu ni haa.. Jadi, bolehlah cepat habiskan buku, ini tidak, kena tunggu siang atau waktu me time yang lain baru boleh membaca. 

Selalunya sebelum ni, aku selalu nyalakan flash light dari handphone je kalau betul-betul tengah syok baca satu-satu buku tu, ala siapa yang suka membaca mesti tau perasaan tu, perasaan tak sabar nak flip next page, kalau tidur rasa rugi, rasa tazzabaaarrr.. hahaha

Oh ini bukan paid review ya, ini adalah perkongsian keterujaan aku sebab first time jumpa barang baik ni 😆

Terima kasih sebab sudi singgah, baca dan pada yang komen, anda memang awesome 😉

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.