Search This Blog

Showing posts with label sri pahang. Show all posts
Showing posts with label sri pahang. Show all posts

Friday, February 5, 2010

Malu Konon

Dulu masa aku darjah 1..
aku sekolah dekat Sekolah Kebangsaan Bukit Bandaraya, Bangsar..
Sekolah ni dekat dengan rumah nenek aku, kat Flat Sri Pahang Bangsar..
Sebabnya, waktu mak ngan abah kerja, aku memang diasuh oleh nenek dan Arwah atok aku..

Makanya, arwah atoklah yang menjemput dan menghantar aku ke sekolah..
Mase tu, arwah atok aku ni driver teksi..
selalu jugaklah aku ikut dia pergi cari dan hantar penumpang..


Namun, nak dijadikan cerita..betapa ceteknya pemikiran aku waktu tu..
Aku pernah bertindak bodoh!~
Sekolah ni macam high class sket..semua student speaking je,
ye la, terletak pon kat kawasan elit gak.
well, aku pernah sekelas dengan Sharifah Amani mase aku darjah 2 dulu..huhu..

Balik pada cerita, ramai la kawan2 aku mase tu tergolong anak orang elit2 ni la jugak..
diorang sume gi sekolah dengan kereta besar2.. kereta mahal2..
tetibe lak aku rase malu sebab aku naik teksi je..

satu hari, mase balik sekolah, onthe way ke rumah,
aku cakap kat atok, "Atok, lain kali jangan hantar depan gate tau, Nie malu".

Atok aku memang cool je, dia senyum je mase tu..
Sekali rupenye dia kecik hati, dia repot kat bapak aku..
Apa lagi, berbirat2 la aku kena sebat..
Pastu masa aku nangis2 lepas kene pukul tu, mak pujuk..
mak kate, "Apa la yyang kau nak malu, ko la lagi kaya, hari2 bayar duit teksi tau, ingat tambang teksi murah?"

Pastu aku pun mintak maaf kat atok..
Sejak dari tu, aku tak malu lagi dah..

Tu la, nak kate budak2 kan..
Dah besar2 ni baru tpikir, nape la aku gi cakap macam tu kat atok..

Tapi takpe..aku bangga dengan atok..
Mase aku sekolah menengah, aku tetap suruh atok jugak yang jemput antar aku..
Sebab aku suka naik kereta atok dari bas sekolah..huhu..

Tapi sekarang..
semua tu tinggal kenangan je..

Aku tak mungkin dapat naik kereta same2 dengan atok lagi..
dah setahun lebih atok meninggal..
kereta atok pon tersadai je..


Aku tak pernah berhenti rindukan arwah..
Terima kasih atok sebab banyak jaga Nie..

ps: basah keyboard..aih~ Al-Fatihah..

Saturday, May 9, 2009

Ramai!

Hello sume!

Aku memang tak siap2 lagik esaimen ni..
julat malas sangat besar berbanding rajin..

slow2 la..
aku kalau wat keje cepat2 mesti tak berape nak perfect..
haha!

dah memang tak bijak mane pon kan..
kalau bijak aku trus wat phD!
:P

eemm..
dah penat2 menaip esaimen yang macam seolah2 never ending story tu..
aku pun bukak la facebook..

tengok2..belek2..

huih... kawan2 aku ni, datang dari tempat perkenalan yang berbeza2!
dan tak semua yang aku kenal tu, kenal 1 sama lain, dan tak semua juga boleh berkongsi cerita yang sama..

aku sekolah/ belajar kat sangat bayak sekolah..
haha macam keluarga nomad lak :P

memula aku tadika kat bawah flat atok aku kat bangsar tu..
TADIKA KEMAS FLAT SRI PAHANG..
tp seriusly aku rase aku dah tak contact sape2 dari institusi kecil ini..haha!
dah lupe dah name2 nya..

then, darjah 1 aku masuk SEK KEB BUKIT BANDARAYA..
ha yang ni pon aku rase tak contact sape dah..
tapi masa sekolah sini aku pernah sekelas dengan SHARIFAH AMANI..
nakal woah dia..haha!

pastu disebabkan parents aku dah pindah ke balakong..
rumah jauh dari sekolah tu..
jadi masa darjah 5 aku masuk lak SEK KEB TAMING JAYA..
ha dak2 sekolah ni masih bercontact..
sebab sekolah ni best gak..
ahaks!
nakal gitew..
aku penah sembur sorang budak yang aku benci dengan fire extinguisher kat sekolah ni..
abeh putih atas kebawah..
kah kah! dah sape suh sial :P

then mase form 1, aku masuk lak SMK CHERAS PERDANA..
ha mase ni nya kengkawan lagi la best!
yup still contact!
still merapu2!
haha!

tapi mase form 2, aku kena tukar sekolah..
sebab ade sekolah yang dah bukak dekat dengan rumah aku..
SMK CHERAS JAYA!
cis!
aku sangat sedih woah!
tapi dah terpaksa..aku pun gi la..
haha!
sape kate jadi pioneer sekolah tak best?
best lah..
lagi banyak member2 gilak aku jumpa kat sini!
weehu!

namun..
result PMR ku tak mengizinkan aku mahu terus berpoya2 bersame mereka..
masuk je form 4..
aku kena masuk MRSM TRANSKRIAN lak..
pergh...challenging skola ni..
sbb aku kan tak besa masuk asrama..
nak adapt lagi, nak carik kawan baru lagi, gossip2 palsu yang liar lagi..ahaks!
takpe2 aku maafkan korang la dah besar2 ni.. :P
kat sini lagila ramai orang yang dikenali..
mase memula masuk, level friendship aku ngan dorg zero!
aku tak kenal sorg pon..
tapi 2 tahun kat sane, tu yang contact tu sampai sekarang..
pandai ustazah Sufiah & cikgu Norsyam didik kami *muntah*

dah abeh SPM, masuk lak Kolej Matrikulasi Kedah..
again, new friendship gain..
jauh tau duk changlun..
huhu..

dan disebabkan julat kemalasan belajar mase duk matrik,
result pun menyebabkan aku masuk KUSTEM..
now UMT..
wah..
tempat ni lah tempat yang paling best dalam hidup aku..
ye memang memula seperti bese aku ni berat mulut..
kawan pun gitu2 je ngan semua orang..
aku awal2 hanya ada geng aku je 6 orang..
best friend!
aku ngaku aku tak tegur pun dak2 lain..
haha!

but through times, semakin dewasa..
semua tu adalah kawan..
yeah!
3 tahun beb..
lame..
matured di situ..
menjadi dewasa di situ..

then dah abeh degree masuk lak UKM..
seriously aku tak adapt lagi ngan tempat ni..
setahun kan..
magic macam kat UMT tu susah la nak datang..
ye jumpa lagi orang baru..
but never be the same la ngan dak2 UMT kan..
sebab kelas pun tak besar..
tapi ok la..
ade gak la kawan..
but most of my time aku ngan Zaimi je..
huhuu..

dah muak dah bace?
haha..
memang banyak tempat!

sebab tu kadang aku jadi kompius..
ahaha!

pastu try2 jadi blogger ni..
jumpe lagi kawan2 baru..

thanks ye kepada semua insan2 yang pernah muncul dalam hidupku!

err..tak lupe juga kepada orang2 yang muncul dalam hidup aku, tapi pastu aku tak berkenan..
hahah!
ade la kan.. aku bukan malaikat yang tak mempunyai perasaan nyampah..haha!
tak carik pasal ngan aku, aku tak nyampah la..

huhu..

daa~
(^^,)


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me