Showing posts with label throwback. Show all posts
Showing posts with label throwback. Show all posts

Thursday, May 12, 2022

Ke Pantai Irama Bachok Kelantan | Throwback Thursday

Assalamualaikum semua!
Sihat ke? Komen sikit sihat ke tidak!

SR pun ketika menaip ni, alhamdulillah sihat.
Cuma lama SR tak kerap update blog, lebih-lebih lagi masa minggu raya terkejut yang lepas. Blogwalking apatah lagi. Haha! SR betul-betul menikmati minggu raya tu. Isnin minggu ni, pukul 3 pagi, baru kami sekeluarga sampai semula ke rumah setelah 9 hari balik ke Kelantan dan Pahang.

Lepas balik tu, masih lemau-lemau ayam lagi. Rabu baru betul-betul segar masuk kerja, hari ni baru rasa rindu menebal kembali pada blog ni. Haha!

Scroll entry yang ada di draft, jadi hari ini SR pilih untuk kongsikan gambar-gambar ketika SR sekeluarga bersama Ma Mertua dan adik zaimi ke Pantai Irama yang terletak di Bachok, Kelantan!

Let's check it out!

Thursday, April 21, 2022

Pasar Tumpat | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

This one masa balik Kelantan bulan 1 hari tu kalau SR tak silap. Saja keluar jalan dengan anak-anak, bawa mak mertua sekali. Anak-anak memang sukalah kalau dapat jalan-jalan dengan Tok Ma kan. Kalau boleh segala macam diorang nak pow Tok Ma 😂

Thursday, April 7, 2022

Kelas Online Sandwich Telur dan Roti Sapu Kaya | Throwback Thursday

Ini cerita pertengahan Mac 2022 hari tu sebenarnya. Ayu kena kuarantin sebab hampir kesemua cikgu di tadika dia positive covid. Dengan SR sekali kena mohon untuk Bekerja Dari Rumah masa tu. Sebabnya, walaupun kuarantin, cikgu-cikgu tadika ayu tetap komited buat kelas online untuk pelajar-pelajar.


Thursday, March 24, 2022

Pantai Batu Hitam Kuantan Ada Sky Mirror! | Throwback Thursday

Assalamualaikum!

SR dengan anak-anak berborak lama juga dengan emak dan abah SR malam tadi. Rindu pula sebab dah lama tak bersua wajah. Insyaallah bulan puasa nanti, kalau ada rezeki, kalau tak ada sesiapa yang terkesan dengan Covid-19, harapannya nak balik ke Kuantan.

Hari ni rasa nak kongsikan beberapa gambar kami masa ke Pantai Batu Hitam beberapa bulan lepas. Kami ke sini sebenarnya untuk naik ATV yang adik SR buat sewa tu. Boleh baca dekat sini bagi sesiapa yang nak main ATV di pantai Kuantan.

Thursday, March 3, 2022

Pengalaman Menginap di ILD UiTM Bandar Enstek | Throwback Thursday

Tak lama sangat nak lempar belakang, kisah ni baru aje berlaku Rabu, Khamis dan Jumaat minggu lepas sebenarnya. Ini juga antara sebab kenapa SR tak berkesempatan nak menjengah blog, apatah lagi blogwalking. 

Kisahnya, SR ke Institut Kepimpinan dan Pembangunan UiTM (ILD) di Bandar Enstek adalah untuk menghadiri Kursus PHD Methodology, sebagai persediaan untuk SR pergi melanjutkan pengajian. Insyaallah.

Thursday, February 24, 2022

Sepagi di Hospital Tuanku Jaafar Seremban | Throwback Thursday

Kisah November 2021.

Masa ni, SR dapat arahan untuk scan buah pinggang di Hospital Tuanku Jaafar (HTJ), Seremban, oleh doktor yang merawat SR di Klinik Kesihatan Senawang. SR memang ada routine check up di Klinik Kesihatan Senawang sejak Jun 2021 sebenarnya. 

Jadi, doktor minta SR check kondisi buah pinggang SR, sebab beberapa kali bacaan tekanan darah SR tinggi. 

Thursday, February 17, 2022

Thursday, February 10, 2022

Enam Dari Lapan Sepupu | Throwback Thursday

Gambar hujung tahun lepas ni. Masa birthday zaimi tu. Waktu ni, adik zaimi yang nombor tiga pun ada balik ke kampung juga. Maka dapatlah berjumpa mereka berenam sepupu ni.

Thursday, January 13, 2022

Kisah Pengasuh Anak di Kuala Pilah | Throwback Thursday

Gambar ni tak adalah throwback lama sangat, dalam minggu-minggu terakhir 2021. Masa ni, adalah good bye terakhir secara rasmi dari anak last SR yang SR hantar ke rumah ini. Dari anak sulung SR umur dua tahun setengah, SR dah berulang ke rumah ini untuk hantar dan jemput anak pada hari SR bekerja.

Thursday, January 6, 2022

Tauhu Begedil Daging Pohon Tanjong, Wakaf Bharu | Throwback Thursday

SR tak berapa nak free. Sibuk mengalahkan YB (ok tipu). Jadi SR pun cepat lapar kalau dah sibuk buat kerja. Apa lagi, mulalah nak terbayang makanan kan. Sambil buat kerja, teringat pula dekat Gerai Nasi Air Dingin di Jalan Hamzah, Kota Bharu, yang ada jual segala aneka makanan tu weh!

Sambil scroll telefon, terjumpa pulak gambar tauhu begedil ni, SR beli dekat Kedai Zaki di Pohon Tanjong, dekat dengan rumah MIL masa balik sana hari tu.

Thursday, December 30, 2021

Raya Aidilfitri 1988 | Throwback Thursday


Ramai yang kata, muka ayu sama dengan muka SR masa kecik dulu. Setiap kali terkeluar muka SR sewaktu SR seorang kanak-kanak tahun 80-an dulu je, mesti akan ada yang kata muka SR tu, sama dengan ayu.

Syazni Rahim, 1988

Sampling Labah-Labah Untuk Projek Tahun Akhir Pelajar | Throwback Thursday

Belek-belek telefon untuk kosong dan delete gambar-gambar yang punyalah banyak ni haa, SR terjumpa pulak beberapa keping gambar masa SR ikut pelajar projek tahun akhir yang SR supervise, pergi sampling masa ni. Student SR tu buat projek diversity of spiders in UiTM Negeri Sembilan Kuala Pilah Campus Forest Reserve. Jadi, memang dia akan ke sites dan collect sample. Ya, sample projek student ini adalah labah-labah. Hidup. Bergerak. Melompat. Semua adalah! Hehe...

Thursday, December 23, 2021

Pantai Tersembunyi di Balok, Pahang | Throwback Thursday


Punya lama SR peram entry ni weh! Dari balik Kuantan bulan Oktober haritu, sekarang dah balik Kuantan lagi sekali pulak, SR masih tak sempat nak cerita tentang pantai rahsia dekat Balok ni. Hahaha

Reunion Dengan Adik di Semenyih Eco Majestic | Throwback Thursday

Cerita sebulan lepas ni. Masa ni SR ke rumah adik lelaki SR di Eco Majestic, Semenyih. Dia sekeluarga menyewa dekat sana sementara nak masuk rumah dia yang bakal siap nanti. Ini juga adalah kali pertama SR masuk ke kawasan Eco Majestic walaupun dulu mak dan abah SR memang duduk di Semenyih. Dan, ini juga adalah kali pertama SR jumpa adik lelaki SR ni tahun 2021 ni, selepas setahun tiga bulan kami tak dapat jumpa. 

Thursday, December 16, 2021

Sepagi Bersama Mertua | Throwback Thursday

Kisah masa SR dan famili balik ke kampung zaimi awal November 2021 hari tu. Asalnya FIL nak pergi beli beg duit dekat kedai kulit, tapi kedai tu tutup pula masa kami pergi tu. Ala kedai kecil je, perusahaan kecil oleh orang kampung.  Jadi, dah tak dapat pergi ke kedai tu, alang-alang FIL dan MIL dah ada dalam kereta, FIL suruh zaimi bawa pusing-pusing ke Pasir Mas aje.

Thursday, December 9, 2021

Taman Jogging Senawang | Throwback Thursday

Lamanya entry ni terperap di bahagian draf. SR hampir lupa dah pasal entry ni. Haha!
Ini sebenarnya kejadian masa sebelum Fasa Pemulihan Negara bermula lagi. Kalau tak silap, entry ni masa PM Ismail Sabri belum lagi menyandang jawatan dia sekarang.

 

Masa ni, anak-anak memang dah terlalu tepu dekat rumah. Bila dah tepu, mulalah masing-masing buat perangai pelik-pelik. Asyik bergaduh dan menjerit-jerit.

Thursday, December 2, 2021

Lucky Cocoa Candy | Throwback Thursday


Coklat legend ni bagi SR. Dulu masa SR kecik-kecik kan, tiap kali nenek SR pergi kedai, kalau coklat ni ada dalam stok dekat kedai tu, mesti dia akan belikan.

Tuesday, November 30, 2021

Baju Melayu dan Baju Kurung Pink

 

Bila dah kena bekerja sepenuhnya di pejabat ni, mulalah teringat dekat anak nan tiga ketul ni. Kalau masa BDR dulu, hingar-bingar dengan bingit suara masing-masing. Kadang tu nak buat kerja pun tak dapat!

Thursday, November 25, 2021

Dating dengan Siti Aisah dan Abdul Rahim | Throwback Thursday


Throwback kisah masa balik Kuantan hujung Oktober lepas. Lama sangat tak jumpa masa ni, jadi dalam masa empat hari dekat Kuantan, aku ambil peluang untuk keluar berdua saja dengan mak, dan juga dengan abah, pada waktu yang berbeza.

Thursday, November 18, 2021

Swimming Suit Turun Temurun | Throwback Thursday

 Baju renang ni asalnya amir yang punya. Beli masa kami menginap di Hotel Avillion, Port Dickson dalam tahun 2017 macam tu kalau tak silap. Kisahnya, masa tu adam dan amir memang tak ada baju renang atau swimming suit ni. Tapi, kebetulan Hotel Avillion tu mewajibkan pemakaian baju renang yang proper kalau nak mandi dekat kolam renang hotel dia.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot