Showing posts with label throwback. Show all posts
Showing posts with label throwback. Show all posts

Thursday, January 28, 2021

Mengejar Matahari | Throwback Thursday

Walaupun entry throwback, tapi taklah lama sangat.
Dalam beberapa minggu lepas, sesama Port Dickson masih berstatus PKPB.

|Autopublish post|

Thursday, January 21, 2021

Aqiqah Amir Zahari | 9 Februari 2016 | Throwback Thursday

Cerita hampir lima tahun lepas ni.
Buat majlis aqiqah Amir di Kota Bharu.
Amir masa ni umur dalam empat bulan lebih rasanya.
AKu pulak baru belajar-belajar nak pakai bawal balik masa ni haha!

Thursday, January 14, 2021

Buat Mug Cake | Jan 2019 | Throwback Thursday

Cerita lebih kurang setahun yang lepas.
Saja nak ajak anak-anak ni buat aktiviti je sebenarnya.

Sehari sebelum hari kejadian ni, masa pergi Gaint, ada ternampak paket Mug Cake jenama Nona ni.





Thursday, December 31, 2020

370+ Hari Kemudian | Throwback Thursday

 Kisah Disember 2019. 

Saja bergambar dengan anak-anak sebelum pergi kerja.

Sebabnya teruja baju batik jabatan tu dah siap hahaha!


Kawan-kawan sejabatan dah lama siap baju diorang masa ni.
Baju aku baru siap.
Tu yang berialah nak ambik gambar bagai kikiki..

Sekali sekala perasan 😛

Thursday, December 17, 2020

Kerja Sekolah Amir | Throwback Thursday

 Kerja sekolah amir memang banyak.

Tak padan dengan tadika hahaha!

Selalunya cikgu dia akan bagi worksheet dekat WhatsApp group.

Ataupun cikgu dia bagi video suruh buat art & craft.

Selalu pakai jari je dia tulis-tulis direct atas sheet tu secara pdf atau image dekat fon zaimi.

Tapi haritu, sejak zaimi beli stylus (yeke stylus nama dia?), maka amir pun bertambah seronoklah buat kerja sekolah, walaupun jenuh jugak nak paksa hahaha


Thursday, December 10, 2020

Sarat Mengandung Ke Kuala Terengganu | Throwback Thursday | 14 Februari 2013

 

Terima kasih semua yang doa yang baik baik tentang aku dan anxiety attack tu.

Selalu juga kena, tapi kali ni agak dasyat.

Jadi memang tak dapat bersambil sambil dengan blog ni, terutama untuk blogwalking.

Ada kerja yang kena diberi commitment padu sikit.

Hehe..

Will be back soon.

Terimalah entry yang dah taip awal 

(supposed to autopublish)

See you soon 😘

++++++


Terjumpa gambar yang hampir 8 tahun dah usianya ni.

Thursday, November 5, 2020

Hasniza | Throwback Thursday

 Assalamualaikum, apa khabar semua?

Haritu sajalah share di Ig story, yang aku punya cerpen tu.

Lepas tu, ada kawan lama reply story tu.

Thursday, October 29, 2020

Tragedi 5 Sen | Throwback Thursday | September 2009

 

Cerita ni dari post lama tahun 2009, marilah kita beri nafas baru dan buat sebagai entry throwback hehe..

Kisahnya pada hari kejadian, aku dengan zaimi pergi makan malam di Nasi Lemak Antarabangsa yang berdekatan UIA Gombak, masa tu adik dia masih belajar di UIA Gombak tu. Kakak dia masa tu menetap di Damansara, tapi dah siap-siap datang tunggu sama-sama dengan adik dia kat asrama tu.



Thursday, October 22, 2020

Pusat Ikan Hiasan Port Dickson | Throwback Thursday | 1 Disember 2019


Untuk Throwback Thursday hari ini, aku nak abadikan gambar kami sekeluarga bersama mak mertua dan adik zaimi waktu kami ke Pusat Ikan Hiasan Port Dickson hujung tahun lepas.

Thursday, October 15, 2020

Kenangan Konvokesyen Bersama Zizan Raja Lawak | Throwback Thursday | Ogos 2008

 Majlis konvokesyen first degree aku adalah pada Ogos 2008. Lama dah rupanya, rasa macam baru je lalui konvokesyen di Dewan Sultan Mizan (DSM) UMT dulu.


Alkisahnya dengan Zizan ni, bergambar macam kami ni satu family pulak kan?

Thursday, October 8, 2020

Sireh Junjung dan Hantaran Untuk Dia | Throwback Thursday | Januari 2012

Terjumpa gambar tahun 2012 dulu, hantaran belah pengantin perempuan.

Yang dari aku untuk zaimi. 

Ini gambar sireh junjung yang aku bagi pada zaimi masa kami nikah dulu.

Thursday, August 20, 2020

Ke Rumah Terbalik Port Dickson | Throwback Thursday | 21 Januari 2017

Salam Public Holiday semua!
Apa khabar, sihat?
Tak ke mana-mana ke harini?

Kalau tak ada idea nak ke mana, boleh lah try pergi ke 
Rumah Terbalik Port Dickson.
Tiba-tiba teringat pulak kenangan masa pergi ke sana lebih kurang 
3 tahun yang lepas.

Thursday, July 30, 2020

Mama Chop Papa Grill Gong Badak | Throwback Thursday | 17 Januari 2008

Belek-belek album lama dalam hard disk, terjumpa gambar-gambar masa makan malam dengan kawan-kawan serumah dan beberapa yang lain.
Lama dah gambar ni, 2008 punya cerita.

Masa ni masih lagi bergelar pelajar di Universiti Malaysia Terengganu, tahun akhir masa ni.
Masa ni zaman bergewe dengan zaimi hahah..
Jadi memang rare sangat dapat makan sama-sama dengan kawan-kawan lain macam ni.
Mungkin sebab tu bergambar sakan.


Thursday, July 23, 2020

BOB Ku Sayang | Throwback Thursday | 14 Disember 2019

Tahun lepas, kepoh kecoh seantero negara yang peraturan  penggunaan kerusi kanak-kanak (carseat) akan dikuatkuasakan dalam masa terdekat.

Sebagai ibubapa yang ada anak kecil, perkara ni serba sedikit akan memberi kesan pada kami.
Timbang punya timbang, kira-kira bajet, congak-congak kehidupan harian, why not ambil 1 MPV atau SUV.

Tapi, nak yang harga tak mahal sangat.
Tapi, bila dah limitkan range harga, pilihan memang limited la.

Thursday, July 16, 2020

Adam 7 | Throwback Thursday | 6 April 2020

Pejam celik, tiba-tiba, anak yang dahulunya diteran keluar secara induced, yang masuk ward sebab jaundice, yang menyebabkan aku belajar selok - belok menjadi emak walaupun kekok, dah 7 tahun usianya.

Dah sekolah, dah besar panjang.
Dah pandai jaga adik, dah boleh diminta pertolongannya.

Hari jadi untuk ke tujuh tahun ni jatuh pada musim PKP.
Tapi mak tetap tempah kek untuk adam, itu janji mak pada anak-anak mak, kek mesti kena ada 💓

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot