Showing posts with label throwback. Show all posts
Showing posts with label throwback. Show all posts

Thursday, July 29, 2021

Taman Gelora Kuantan Pahang | Throwback Thursday | 2019

Kisah 2019.
Masa ni sebelum sampai Kuantan lagi, mak dah banyak kali hint nak bawak cucu-cucu dia pergi jalan-jalan dekat Taman Gelora.

Cantik katanya untuk ambil gambar.
Aku pun memang tak pernah pergi, jadi why not kan.

Jom lah kita ke Taman Gelora!

Taman Gelora

Thursday, July 22, 2021

Hot wheels 3 RM14 | Throwback Thursday

Gambar zaman pre covid.
Waktu ni bila weekend je akan bawa anak-anak jalan samada ke Mydin Senawang ke, Giant Senawang ke..

Thursday, July 15, 2021

Roti Telur Banjir | Throwback Thursday

Terjumpa pulak gambar roti telur banjir ni.
Masa ni makan dekat kedai mamak Ahlam Maju di Lavender Heights Senawang ni.

Thursday, July 8, 2021

Amir dan Kawan-Kawan Lama | Throwback Thursday

Masa ni amir 4 tahun.
Enroll 1 tadika dengan adam.
Masa dia 4 tahun, adam 6 tahun.
Di tadika yang sama.


Thursday, June 24, 2021

Dari Tingkat 13 Flat Sri Pahang | Throwback Thursday

Kalau tak silap, masa ni ada orang datang rumah nenek.
Lepas tu dia bagi aku duit.

Lepas tu siapa yang tangkap gambar ni pun aku tak ingat.
Haha

Thursday, June 17, 2021

Umur 3 Tahun Naik Roket NASA USA | Throwback Thursday

Masa ni 1989 kalau tak silap, masih anak tunggal.
Tak ada adik lagi.

Mak abah bawak pergi jalan-jalan dengan Ampang Park kot?
Ada area arcade dan permainan tu.

Maka aku pun ambil kesempatan untuk naik roket NASA USA ni.

Thursday, May 27, 2021

Hari Sukan Tabika KEMAS 1992 | Throwback Thursday

Masa ni aku 6 tahun.
Kalau tak silap, rumah biru.

Memang tak berapa nak ingat apa yang jadi masa hari sukan ni.
Tapi masih ingatlah dulu masa aku tadika, aku dimasukkan ke Tabika KEMAS dekat bawah Flat Sri Pahang tu je.

Thursday, May 20, 2021

BOH Tea Centre Sungei Palas | 22 Ogos 2019 | Throwback Thursday

Sesi throwback kali ini, mari terbang dengan mesin cahaya masa ke 2019.
Masa ni kami bercuti ke Cameron Highland.
Merata-rata pergi masa bercuti waktu ni.

Antaranya ke BOH Tea Centre Sungei Palas ni lah.

Thursday, May 13, 2021

Ejen Tupperware | 2014 - 2015 | Throwback Thursday

Bermula hujung 2014, aku pernah jadi ejen jual Tupperware tau.
Entahlah, lama jugak aku jadi ejen ni.

Konon nak cari duit tepi.

Thursday, May 6, 2021

Thursday, April 29, 2021

Thursday, April 15, 2021

Adam is 8 | Throwback Thursday

April adalah bulan birthday adam.
Alhamdulillah, pejam celik pejam celi, dah 8 tahun dah kami mebesarkan kurniaan Allah yang sulung ni. 

Thursday, April 8, 2021

Orang Kenit di Pak Teh Satay Kuala Pilah | Throwback Thursday

Cerita dua minggu lepas.
Alang-alang hantar abang-abang pergi taekwondo, dari duduk melanguk je, kitorang 3 beranak pun pergilah ke Pak Teh Satay depan Giant Kuala Pilah tu.

Kebetulan kedai Amira Nabila tu tutup, jadi memang tak ada oranglah.
Cantek!

Boleh bawak ayu dine in.

Thursday, April 1, 2021

Sesi Makmal BIO320 | Throwback Thursday | Julai 2013


Meriahnya masa ni.
Walaupun kepanasan masing-masing dalam makmal sebab aircond ada problem, tapi semua pelajar gigih tak tanggal lab coat.

Thursday, March 11, 2021

Primula Hotel Kuala Terengganu | September 2007 | Throwback Thursday

Masa ni aku dan zaimi masih student dekat UMT.
Tahun akhir dah.

Kebetulan, adik lelaki aku pun dapat tawaran sambung belajar di Terengganu jugak.
Masa tu dia dapat tawaran sambung Diploma Kejururawatan di Kolej Teknologi Bestari, Setiu.

Kiranya masa ni famili aku datang hantar dia kalau tak silap.
Menginap dekat Hotel Primula Kuala Terengganu.

Alang-alang semua dah ada, kita perkenalkan je lah terus boipren kita ahaha!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot