Search This Blog

Wednesday, September 30, 2009

Alhamdulillah



duit raya + duit gaji - Nokia 3500c = Sony Ericsson W508

=)


ps: tanpa guna duit untuk bayar asrama tau :D

Monday, September 7, 2009

It's 'Y', not 'H'~

Name aku Nursyazni Binti Abdul Rahim.
Ada orang panggil aku Syaz, Syazni, dan ade gak yang panggil Nie..

Okey, sebutannye memang same kalau Syaz & Syazni tu dieja dengan menggunakan huruf H bagi menggantikan Y, tapi aku lebih suke kot kalau orang eja betol2 name aku dengan huruf Y.

Sebab kan, telinga aku memang takde masalah dengan kekeliruan H & Y tu, tapi mata aku ada kot?
hoho..

Sebab kan, kalau ganti dengan huruf H, name aku akan kelihatan janggal pada mata aku..

Nama aku akan jadi Shazni @ Shaz..

Emm..aku lagi suke kalau Syazni @ Syaz kot..

Not saying that aku kata name orang yang dieja dengan huruf H itu tak best, no.
Tapi aku cakap ni berdasarkan nama aku, sebab dalam I/c & surat beranak, name aku dieja dengan huruf Y.

hehe..so,

it's Y, not H.
seperti yang tertera kat header blog aku ni~

=)

Sunday, September 6, 2009

Kemane kah kami??








gambar2 diambil sbb mengetest kamera baru Nana..
adikku yang bertudung hitam tu..

destinasi?
wuhuhuu..hasilnya lumayan!

;)

Thursday, September 3, 2009

Karma 5 Sen


Phew lame giles aku tak update blog..
Malas menguasai diri..
Pastu sebulan gak aku kerja part time..
Letih sikit oh~

Kepada yang follow & comment & singgah, thanks!
=)


emm..semalam aku pergi berbuka puase ngan Zaimi & his sisters..
makan nasi lemak Antarabangsa..best woa!

bese la..perjalanan dari Bangi ni ke Gombak sana agak jauh dan memerlukan beberapa kali bayaran tol..
Oh kitorang makan yang kat sebelah UIA punye kedai, yang franchaise.

Ok, berbalik pade cerita tol.
Dah abeh2 makan pe sume, pas hantar adik zaimi balik UIA,
kitorang pun menuju ke Damansara untuk antar kakak zaimi lak..
dari gombak ke damansara tu kitorang lalu 1 tol..
bayaran dia rm1.60..

aku bukak la laci syiling dalam kete aku ni untuk ambik duit kecik nak bayar tol tu..
ada 2 keping note rm1, sekeping 50sen, dan 3 keping 5 sen..
tpikir la dek kepala otak aku xnk pecahkan note rm1 tu, and nak bayar gune duit 5sen tu..
sbb kalau tak, tak tau gak nak gune duit 5 sen tu kat mane..

jadi aku pun hulurla sekeping rm1, sekeping 50sen & 2keping 5sen kat zaimi..untuk dihulurkan ke Tol Gate Girl tu..
hehe..selamat duit 5 sen tu.. aku siap menegakkan kebenaran yang 5sen pun duit jugak..pe salahnye kan..

Tapi tu la.. Karma does exist!

Dah aku ngan zaimi on the way balik ke UKM, kene lalu tol Sungai Besi lak.. Bayaran dia rm1.30..
dah xde syiling dah mase tu.. jadi kami pun bayar gune 2 keping note rm1..
balance dia kan 70sen kan?
mase zaimi hand in 70sen tu kat aku..aku terkesima..
70sen itu terdiri daripada sekeping 50sen, sekeping 10sen dan..

2 KEPING 5SEN!

terus aku terngiang2 lagu..
"What u give...U get back.."

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me