Monday, September 7, 2009

It's 'Y', not 'H'~

Name aku Nursyazni Binti Abdul Rahim.
Ada orang panggil aku Syaz, Syazni, dan ade gak yang panggil Nie..

Okey, sebutannye memang same kalau Syaz & Syazni tu dieja dengan menggunakan huruf H bagi menggantikan Y, tapi aku lebih suke kot kalau orang eja betol2 name aku dengan huruf Y.

Sebab kan, telinga aku memang takde masalah dengan kekeliruan H & Y tu, tapi mata aku ada kot?
hoho..

Sebab kan, kalau ganti dengan huruf H, name aku akan kelihatan janggal pada mata aku..

Nama aku akan jadi Shazni @ Shaz..

Emm..aku lagi suke kalau Syazni @ Syaz kot..

Not saying that aku kata name orang yang dieja dengan huruf H itu tak best, no.
Tapi aku cakap ni berdasarkan nama aku, sebab dalam I/c & surat beranak, name aku dieja dengan huruf Y.

hehe..so,

it's Y, not H.
seperti yang tertera kat header blog aku ni~

=)

12 comments:

  1. Ni mesti kes org salah panggil atau eja...sampai detail penerangan hehehe

    ReplyDelete
  2. hehe..aah ade gak org salah eja...
    bile huruf H, rs macam name org lain.. heee~

    ReplyDelete
  3. oh. chill =)

    tp mmg xpuas ati especially org yg rapat ngn kita eja salah. my name also. even 1 huruf mmg nk kira gak bcoz nama kita kan. huhu. apatah lg khy ditukar pd khai.. eee~yuckkkkkk!!!

    easy solution~ "oh anda sedang bcakap pasal org lain" heh~ kan baru reti nk trasa plak kan.

    ReplyDelete
  4. betol tu..sama ngn nama akak la..at last akak pun dah mls..ikut suka la janji tak pggl nama pelik2 udah...hehe

    ReplyDelete
  5. shazni is my lil bro in law...heheheheee...so mmg akak panggil syazni, ok? dun worry girl..

    ReplyDelete
  6. laen kali if Org pggl akak shaz, wat bOdoh je.
    igOre.
    sbb 2bkn nme akk kan.
    haha~

    ReplyDelete
  7. bijan: u surely understand don't u? ahaha.. yeah.. best gak solution tu, leh prakti ni.. Khai? terbayang laki rosma lak..ngeheee~


    mrs taj: hehe.. btol2 xpanggil pelik2 sudah..tp still nak demand spaya dieja dgn btol.. :P


    lead: yea! thanks akak ;)
    kem salam kat Shazni tu..hehe~


    put: yup2, tu bukan name ai..haha!

    ReplyDelete
  8. haha biase aa tu kak...kadang2 org eja name kite ikut sedap tok nenek dieorg je~

    akk ckp psl 'shaz' tringt kwn kite~ haha~

    tp 's' ke 'h' ke yg pntg org yg sama hehe :)

    ReplyDelete
  9. sha: ye btol, org yg same..tp....stil demand the correct spelling..ngeheeheh~

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ads