Search This Blog

Showing posts with label Aku. Show all posts
Showing posts with label Aku. Show all posts

Tuesday, October 27, 2020

Hijab 3 Ply Face Mask Warna Hitam

 


Entry kontot.

Just nak bagitau yang Hijab Face Mask 3ply Warna Hitam yang aku order dari Shopee dah sampai tadi weehuu.


Ok tu je nak bagitau.

Harini sedikit stress sebab WFH 😣


Sunday, October 18, 2020

Artikel Terpilih Diterbitkan di Dewan Kosmik DBP Oktober 2020

Bersyukur sangat dengan kesempatan yang diberikan oleh pihak Majalah Dewan Kosmik Dewan Bahasa dan Pustaka atas terpilihnya makalah saintifik aku yang pertama di keluaran bilangan 10, Oktober 2020.

 


Saturday, October 17, 2020

Friday, August 14, 2020

Kisah Sadis Cekodok Pisang

Semalam sesampainya kat ofis, terasa nak pergi menjengah kafe kat bangunan HEP tu.
Rasa lama dah tak ke sana, sebab selalunya breakfast kat luar campus.

So why not kan?
Let's.

Adalah beberapa jenis makanan yang dia jual.
Sebab student tak ada, selalunya kafe ni memang tak buat banyak makanan dia.

Orderlah teh ais untuk take away, sambil-sambil mata melilau tengok kot-kot ada kuih sedap-sedap ke kan.

Usha punya usha, mataku tertancap (cewah) pada deretan cekodok pisang.
Oh ini barang baik!

Apa lagi, terus ambil 2 cucuk, masukkan dalam plastik.
Air pun dah siap, apa lagi, moh le bayar.

Sampai kat ofis, ngap la sebijik.
Lepas tu gigih pulak ambik gambar cekodok tu.
Macam tau-tau ada insiden nak jadi kan.

Saturday, July 18, 2020

Buku Catatan Peti Pos | Peti Pos Notebook

Beberapa hari lepas, masa tengah scroll Facebook,  tiba-tiba lalu pos dari Pos Malaysia Berhad seperti di bawah ni ha 👇

Wednesday, July 8, 2020

Berjumpa Diri Sendiri di Masa Lalu

Jika diberi peluang untuk menaiki sebuah mesin masa, dan boleh pergi menemui diri sendiri pada tahun 2005, apa yang akan kamu beritahu pada diri sendiri 15 tahun yang lepas tu?

Itulah yang telah di alami oleh seorang perempuan bernama Syazni dari Senawang, Negeri Sembilan apabila beliau telah diculik oleh seorang saintis sebagai salah satu subjek ujikaji mesin masanya.


Thursday, May 14, 2015

Malas itu pilihan

Hai!

Lama betul tak jengah blog sendiri.
Asbab utama?
Of course lah malas kan.

Pregnant ni lagi lah..
Nanti lah bila-bila ku update.

p/s: harini belajar guna Powtoon, tengoklah kalau rajin aku share 1 video Powtoon aku kat sini :P



Tuesday, March 3, 2015

Cuak

OK, sejarah mungkin berulang.
Dah ada ura-ura yang akan dimasukkan ke wad.

GDM oh GDM..

Semoga senang la semua urusan.

T_T



Ok tu gambar lama..hee

p/s: entry serabut jiwa. macam mana nak tidur tanpa adam ni? Allah :(

Thursday, February 26, 2015

Sakit sendi

Harini aku cuti.
Adam pun aku suruh zaimi bawak letak kat rumah pengasuh.
Tak larat sangat rasanya..
Sengal sengal satu badan.
Memang kena berehat agaknya..
Dah tido lama gila tadi..lega sikit
Hehe..
Adam cepatlah balik..
Mak rindu nak peluk cium ni..
:)

Wednesday, February 25, 2015

Kelas mula minggu depan




Ye, minggu depan.
Start lah balik aktiviti seperti sediakala.
Mudah-mudahan lif tak rosak la.. huhu

Belek-belek sidebar blog ni, lama dah aku tak update gambar Adam yang latest.
Malas..haha

Harini pun rasa macam mandom je.
Belek-belek nota, menguap.
Menguap, surf internet.
Bosan, sambung belek nota.
Mengantuk lagi.

Haih apa la nak jadi.
Dalam fasa-fasa macam ni memang macam ni kot.
Mood pun kelaut je.





Tetiba teringat lak tajuk cerita Amir dan Loqman Pergi Ke Laut tu..
Best ke ceritanya?
Tak berkesempatan lagi nak tengok..hahah..

Arghhh mood sila lah datang.
Please.

Tuesday, January 6, 2015

2 0 1 5

Assalamualaikum 2015!

Masuk dah tahun baru.
Naik lagi 1 anak tangga umurku.

2015, semoga tahun yang baik.
2014 banyak sangat cerita kurang sedap untuk Malaysia.

AKu pun haritu baru je balik dari Kota Bharu, Zaimi nak balik kampung tolong cuci rumah nenek dia. Habis naik air. Selama berpuluh tahun, tak pernah kena banjir macam tu.

Dugaan Allah.



Aku tak boleh cerita lebih-lebih, karang sambil menaip sambil berjujuran air mata..haha

Semoga tak ada lagi kemalangan kapal terbang melibatkan Malaysia 2015 ni..
Aku sampai naik seram pulak bila fikir nak naik flight.. T_T

Semoga rumah-rumah yang terjejas teruk sebab banjir segera mendapat bantuan..
Semoga perlaksanaan nak diharamkan lesen membalak selama 25 tahun tu bukan rumours semata-mata.. habis dah hutan kita.. sayang sangat. Khazanah alam tu.

Semoga aku rajin update blog..haha.. asyik skip2 je update..

Semoga anak aku membesar dengan sihat dan sempurna..
Semoga ada rezeki nak bagi dia adik.. ehem..

Semoga kerja-kerja dipermudahkan..
Semoga bisnes part time aku menjadi..

Semoga sihat selalu orang tua ku..

Semoga yang baik-baik aje 2015 ni..

Be good, take care :)

Monday, August 25, 2014

Mood Ke Laut

Takda mood lah nak blogging.
Hati sedih pasal MH17 kot.

Sangat-sangat sedih bila tengok gambar Abderrahman. Anak co-pilot Ahmad Hakimi tu masa kawan ayah dia dukung dia, masa solat jenazah anak dia.

:(

Nanti-nantilah update..

:(

Monday, June 16, 2014

Aktiviti yang dibenci sebelum dan selepas kahwin

Sebelum ke, selepas ke, memang kurang gemar buat 1 benda ni.
Arghhhhhhhhhhhhhhhh!
Tapi nak tak nak kena buat jugak.
Sebab aku takde bibik.
Sobsss..
Apakah benda itu?
Lipat kain!
Ye tak suka.
Ada tak orang suka?
Meh tolong meh!!
P/s: kan best kalau ada servis tolong lipatkan kain kat senawang ni..hehe

Friday, June 13, 2014

Setores Setores

Setores sungguh.
Arghhhh!!

Ya Allah berikanlah aku kekuatan untuk terus bekerja.
Kekadang tu rasa penat.
Kekadang tu rasa nak quit.

Ye. Quit.

Maksudnya hantar surat perletakan jawatan.
Lepas tu duduk rumah.

Tapi itu akal tak waras aku yang bisik.

Akal warasku?
Of course dia suruh sabar.
And take it as a challenge.
Challenges kot. Macam banyak je.


Oh by the way, salah 1 yang aku bengang hari ni, ikan dalam akuarium ofis aku mati sekoq.
wuuuu.


Sunday, September 22, 2013

Kepenatan melanda

Penat.
Ponek.
Leloh.
Capek.

Haritu demam.
Melarat larat sampai muntah cirit segala.

Ni budak nak exam plak.

Fokus kerja.

Nanti mood datang baru update.

Wuwuwuwuwu

Friday, September 13, 2013

Sakit Belakang

Sehari dua ni, sakit betul rasanya belakang.
Posisi duduk semua tak kena.
Baring pun tak ada gaya yang ok.



Lebih-lebih lagi kalau tido sekarang, mesti kena mengiring ke arah Adam. Aku tak bolehlah tido nak membelakangkan anak aku tu. Aku risau kot2 dia batuk ke tersedak ke aku tak dengar. Maklumlah, tido pesen tido mati..hehe..

Tido memang mengadap budak ni je sekarang :)


Aku rasa ada 3 faktor utama lah yang menyebabkan benda ni kot:

1) Pertambahan umur
2) Pertambahan berat badan (aritu je kejap kurus lepas bersalin..sekarang..nan hado!)
3) Kasut tumit tinggi.

Oih, bukan heels yang halus tu, tapi sandal yang tumit dia tinggi sikit.
Sebab, kalau pakai yang tumit flat, sakit tapak kaki plak.

Haih.. susah betul jadi orang gemuk ni.

Yang tak bestnya bila sakit belakang ni, aku automatik akan jadi malas nak buat apa-apa.
Mata pun jadi layu je.. perosak mood betul..hmmmm.

Ish.
Oklah.

Babai..



Monday, July 29, 2013

Salesgirl Yang ... (dot dot dot)

Gambar Hiasan

 Tahun ni adalah tahun pertama aku dan zaimi akan beraya bersama anak.. yea!
Alhamdulillah.. Dengan adanya Adam Zuhairi tahun ni, maka tetiba lah emak dengan ayah adam ni terasa nak bersedondon lah satu mini family kami ni..

Baju untuk belah aku, dah setel.
Sebab tahun ni giliran raya Semenyih, hari kedua raya nanti baru gerak balik Kota Bharu.

Dan sekarang duk mencari baju untuk bersedondon dekat belah zaimi pulak..haha

Aku ada tempah baju haritu, warna hijau kekuningan.

Ha macam ni lah warnanya..


Lepas tu mula-mula aku dengan zaimi pergilah carik dekat Tesco Semenyih memandangkan weekend haritu balik rumah emak. Adam of course lah aku tak bawak, buat merengek budak tu je nanti pergi jalan lama-lama.

Cariklah dekat kedai Gene Martino.. Ada lah yang warna sama, corak pun cantik.
Memang meletop lah. Sangat berkenan!
Tapi tak ada saiz.. Adam pakai saiz 0 je sebab dia baby. Saiz 0 tu dah sold out. Arghh!!

Ada yang besar je.

Kecewa.

Lepas tu tetiba terfikir nak pergi carik kat Warta Bangi, sebab kat situ kan ada Bazaar Wartawalk ke hape entah nama dia. Pergilah.

Mak oiiiii!!

Ramainya manusia!
Giler ramai!

Giler gilerrr ramai!

T__T


Pusing-pusing carik parking memang tak ada.
Sekali dapat idea nak turun dekat basement.
Eh bukan basement Warta tu, tapi basement kat kedai2 sebelah Warta.

Neh nak habaq mai, kalau hangpa rasa nak shopping kat Warta, silalah parking kat basement luar tu.
Serious parking banyak.
Tak payah lah nak sendat kan kepala otak carik parking kat belah atas.

Ok berbalik pada motif post ni, lepas keletihan pusing bazar tu, tak jugak jumpa baju melayu untuk adam tu. kalau ada saiz, warna tak sama, kalau ada warna, masalah saiz pulak.

Last sekali kitorang decide nak try usha kat butik Zaida.
Memang tak rasa nak pergi awal2, sebab takut kang harga dia over budget pulak..hik3

Lepas tu macam ternampaklah baju kecil berwarna yang kami nak tu duk tergantung baik punya kat butik tu..apa lagi, serang!!

Tapi bila dah sampai, tengok saiz dia, saiz 2. Tanya lah kat salesgirl tu, ada tak saiz 0.
Dia kata habis, tak ada yang simpan stok, yang tergantung tu je yang ada.

Kecewa lagi..

lepas tu budak perempuan tu tengok muka aku dengan zaimi kecewa agaknya, dia pun macam nak bermesra lah kot, dia pun buat2 lah tanya soalan kat kitorang.

"Anak cik lelaki ke perempuan?"

WHAT?

Dan dengan longlai nya aku pun jawab..

"Dah nak beli baju melayu, mestilah anak lelaki dik oi.."

Tak kan lah aku nak kasik anak perempuan pakai baju melayu?
Munasabah lah sikit wahai salesgirl..


agaknya dia letih sangat kot.. ramai orang nak dilayan.. sampai hanged sekejap otak dia..haha..

Last-last beli dekat Pakat Mai Trading, kedai kat luar warta tu..
Tapi design biasa je..
 :-/


p/s: tahun depan nak beli kain 1 kayu, nak tempah anak beranak. baru tak susah nak carik merata-rata macam ni..haih laa..

Wednesday, July 17, 2013

Majlis Pertunangan Syazni

Bertunang?
Bukan dah ada anak pulak dah ke?
Adakah ada pulak lelaki yang bertunang dengan isteri orang ni?

Hahaha..

Tak adalah..

Ini memang Majlis Pertunangan aku dengan Zaimi, memang 17 Julai.. Cuma bukan 2013, tapi 2011 dulu.

Majlis pertunangan aku tu simple dan ringkas, tanpa pelamin, tanpa sewa baju, dan tanpa make-up artis. Memang abah aku nak yang simple je, katanya, kalau ada pelamin baju sewa semua tu, baik terus panggil tok kadi nikah terus aje..haha.. Eh tu pendapat abah aku, lain orang lain caranya kan? ;)

Pakai jubah emak aku pergi haji  je..hehe

Memang ringkas je. Baju jubah putih mak aku buat haji, tudung bawal, tempel shawl kot belah luar. Lepas tu, sepupu mak aku je yang make-up kan sikit. Siap. Then tunggu rombongan sampai je.


Makanan pun tak ambil katerer mana-mana, mak je masak sendiri.. kenduri kecik untuk 50 orang, tak ramai pun. Jimat kos. Hantaran pun mak gubah sendiri. Hehe..

Mak memang talented lah bab-bab gubah hantaran ni, memang aku tak payah upah sesiapa pun.
Nak tempah dengan mak aku? Tanya sendiri. 0192566818. Nama dia Siti. Tapi dia nak terima ke tak, dengan harga upah, tanya sendiri lah ye. Kot-kot lah mak aku sudi menerima tempahan gubahan hantaran sekitar Semenyih kan.. kekeke..

Syazni dan Tunangnya.. ahaks

Now, anak dah sorang.. Alhamdulillah :)

p/s: Puasa ke tidak?

Monday, June 24, 2013

Ketiak Adam

Sambungan entry ketiak Maya Karin tadi.
Kah kah kah...
Terimalah.
Anak emak jangan marah ye.
Anak emak comel kan?
:))

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me