Pages

Search This Blog

Saturday, July 11, 2020

Misi Impossible - Ain Lutfi, Nurul Asma, Ana Rohani, Hassan Hasaa'ree Ali, Maizatu Hidayah, Zamri Shahri, Sakinah Said & Ahm Ahmad | Review Buku

Betapa ramai daa dia punya penulis.
Tapi, worth it!
Aku sangat recommend korang beli dan baca, why not kan?


Buku ni dah beli dari 2017, baru last week sempat baca.
Tapi, dek kerana penceritaan dan variasi situasi dalam buku ni, ditambah lagi dengan gaya bahasa yang bagus, buku ni aku habiskan baca dalam masa 2 hari sahaja.


Menyesal tak baca dari awal.


Best buku ni, cerita tentang profesyen jururawat dari kaca mata jururawat sendiri.
Tentang macam mana diorang hadap karenah pesakit, dan juga waris pesakit.
Tentang penyakit.
Pengalaman. Ada yang kelakar, ada yang sedih sampai aku berambu air mata.

Paling favourite, bahagian yang ditulis oleh Mazaitu Hidayah, dan jururawat lelaki yang pernah kerja di wad pediatric HTJ Seremban tu. 

Setiap cerita tidak meleret, just fine lah senang cerita buku.
Boleh dapat ilmu baru.
Bonus, dapat kesedaran.

Jadi, secara personal, buku ini aku bagi 5 bintang!
⭐⭐⭐⭐⭐

20 comments:

  1. Bila disampaikan dari hati..pasti ke hati juga terkesannya.

    ReplyDelete
  2. best juga baca buku macam ni, banyak pengajaran :)

    ReplyDelete
  3. Wahh ramainya penulis dalam satu buku..

    ReplyDelete
  4. Mmg seronok baca semula buku lama2 disimpan..
    kerna feel dia lain sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe untuk buku ni feel dia adalah nyesal tak baca awal2 haha

      Delete
  5. pemgalaman kisah2 di hospital penulis2 berbakat mmg menarik di baca

    ReplyDelete
  6. byknya author, tapi puas juga kan if cerita tak meleret. saya dh lama tak baca buku

    ReplyDelete
  7. Lamanya.. Tapi best bila buku yang kita beli tu seronok dibaca..

    ReplyDelete
  8. Bagus syaz..rajin membaca..setakat ni buku yg shida baca hnya buku sekolah sahaja 😂😂

    ReplyDelete

Terima kasih kerana meninggalkan komen, dengan komen anda, saya rasa gembira kerana saya tau coretan saya dibaca~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.