Search This Blog

Friday, August 28, 2020

PKPP Malaysia Dilanjut Sehingga 31 Disember 2020

PM Muhyiddin To Address The Nation Regarding RMCO Today At 8pm - WORLD OF  BUZZ 


Yang paling menarik dan menyeramkan, denda dan kompaun akan ditingkatkan 2 3 kali ganda jika gagal patuh SOP.

Adududu..

Bersama-samalah kita patuh SOP.

Kerajaan pun akan bincang untuk turunkan harga pelitup muka.

Dan marilah kita jaga kita!

20 comments:

  1. PKPP ni uncle okey... Jangan PKP! Aduh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau PKP, ketua keluarga kena pergi shopping groceries sorang2 balik lah kan hahaha

      Delete
  2. Ini yang terbaik..

    Masa PKPP pun ada yang langgar peraturan, bayangkan kalau tak sambung PKPP, lagi la bebas orang malaysia bersosial. silap2 ada yang terus buat kenduri jemput 1 malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal kenduri tu saya setuju, sebab dari kenduri tu kalau kumpul ramai2 bahaya jugak huhu

      Delete
  3. Norma baharu jadi budayalah lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul wak, anak2 saya pun sampai dah terbiasa, sebelum keluar kereta mesti tanya mana mask hehe

      Delete
  4. Replies
    1. holiday dalam malaysia je la dulu atie huhuhu

      Delete
  5. Alhamdulillah. Sama-sama terus menjaga dan berhati-hatilah.

    ReplyDelete
  6. PKPP ELOK SAMBUNG JA SAMPAI WABAK COVID NI BENAR2 PULIH

    ReplyDelete
  7. bagus lah lanjut, nak keluar pakai face mask pun tak selesa. Naik ruam lagi. Keluar bila penting je. Nak beli makanan pun order dari Grab/Foodpanda

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, rimas pakai facemask ni.. tapi apa boleh buat..huhu

      Delete
  8. kita belum menang..sama2 lah kita patuh sop..

    ReplyDelete
  9. Kalau ada yang langgar SOP lagi tu tak tahu lah. Banyak duit dia kot kan.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me