Showing posts with label kenangan PKP. Show all posts
Showing posts with label kenangan PKP. Show all posts

Tuesday, July 20, 2021

Salam Aidiladha 2021


Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua!πŸ’–

Saturday, June 19, 2021

Pokok Monstera Menghias Rak TV

Kisahnya tiba-tiba rasa nak beli pokok-pokok buat hiasan sikit dalam rumah.
Asalnya tengok dalam HGTV la ni, tu dapat idea.


Saturday, May 15, 2021

Team Raya Pink | Raya PKP | Team Tak Balik Raya



Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga.
Mohon maaf zahir dan batin atas segala salah dan silap.

Tahun ni tema pink la kami.
Semua sebab baju ni πŸ‘‡

Monday, March 1, 2021

Last Seen October 2020

Harini masuk office, sebab ada mesyuarat pasca peperiksaan.
Memang lama sangat dah WFH, jadi masuk office harini rasa janggal.

Tuesday, February 16, 2021

Anak Mula Pakai Cermin Mata

Sebenarnya berita tentang mata anak sulung aku dah tak berapa nak terang ni, dah diketahui waktu dia ambil vaksin masa darjah 1 tahun lepas lagi.

Sebab masa cucuk vaksin tu, ada periksa mata sekali.
Masa tu, nurse dah bagitahu yang mata adam tak ok.

Maksudnya, dah kena pakai cermin mata.

Tapi tu lah, PKP, bla bla...
Memang bertangguh.

Awal Februari 2021 haritu baru bawa dia pergi kedai cermin mata dekat Taman Matahari Indah tu.

Wednesday, January 13, 2021

Lagu Selamat BerPKP | Video


Satu je nak cakap, sedap betul suara brother yang nyanyi lagu Selamat BerPKP dalam video ni haha

Tuesday, October 27, 2020

Hijab 3 Ply Face Mask Warna Hitam

 


Entry kontot.

Just nak bagitau yang Hijab Face Mask 3ply Warna Hitam yang aku order dari Shopee dah sampai tadi weehuu.


Ok tu je nak bagitau.

Harini sedikit stress sebab WFH 😣


Saturday, October 24, 2020

Semua Sekolah Seremban Perlu Ditutup Minggu Depan

 Kecoh perkongsian sana sini tentang penutupan sekolah-sekolah di daerah Seremban mulai minggu depan sehingga November 2020.


Monday, August 31, 2020

Setia Yang Sebabkan Airmata Aku Menitis

 Klise di sambutan hari bersejarah untuk negara, aku pun tak terkecuali untuk mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Negara Malaysia ke 63!

Friday, August 28, 2020

PKPP Malaysia Dilanjut Sehingga 31 Disember 2020

PM Muhyiddin To Address The Nation Regarding RMCO Today At 8pm - WORLD OF  BUZZ 


Yang paling menarik dan menyeramkan, denda dan kompaun akan ditingkatkan 2 3 kali ganda jika gagal patuh SOP.

Adududu..

Bersama-samalah kita patuh SOP.

Kerajaan pun akan bincang untuk turunkan harga pelitup muka.

Dan marilah kita jaga kita!

Tuesday, July 14, 2020

Penunggu Dapur Yang Kepingin | Kenangan PKP


Rentetan dengan entry lepas berkenaan kisah naik pangkat jadi tukang masak sepenuh masa tu, timbullah perasaan si penunggu dapur rumah aku ni (akulah tu) untuk mengubahsuai susun atur barang-barang dapur.


Sah- sah bukan dapur aku

Sunday, July 12, 2020

Masaklah Kau! | Kenangan PKP



Masak.
Aku dengan masak ni, sebenarnya masih mentah.
Jujur cakap, sebelum aku kahwin, yakni masa aku muda remaja dulu, aku tak pandai masak.
Lagi menambahkan horror dalam kisah silam aku dalam dunia masakan ni, aku tak pernah disuruh masak. 

Sebab?

Sunday, July 5, 2020

Kerusi Merah Jambu | Kenangan PKP

PKP telah menyebabkan aku buat macam-macam yang tak pernah terfikir dek akal sebelum ni.
I mean bukanlah pelik sangat macam makan mee ikut hidung ke, tapi jujurnya, tak pernah terlintas akan buat perkara tu, macam entry kenangan PKP yang lepas, yang aku beli bawang tu!


Jadi, Perintah Kawalan Pergerakan yang bermula 18 Mac 2020 tu, telah menyebabkan ramai orang kena bekerja dari rumah, atau dalam bahasa mudah yang selalu disebut-sebut adalah Work From Home (WFH), termasuklah aku.

WFH? 
Ya Tuhanku..

Aku sebagai seorang yang sangat berpegang teguh kepada filosofi 'Left your work at the office, home is where you have a rest'

Senang cerita, aku bukanlah orang yang bawa kerja balik rumah. Kalau pernah pun, sangatlah jarang.
Walau musim menanda kertas exam setiap hujung semester pun, aku hanya akan marking di office.
Aku takkan serabutkan kepala dengan urusan kerja yang tak mungkin akan habis tu kat rumah.

Jadi bila harus WFH ni, aku jadi bodoh lost seketika.

Nak buat kerja kat mana ni? Meja makan? Oh no.. So not me, aku tak suka 😭

Jadi, cubalah bersila sambil buka laptop di ruang tamu tingkat atas.

Friday, July 3, 2020

Bawang! | Kenangan PKP

Sekolah pun dah nak mula semula penghujung Julai ni, 
jadinya rasa nak buat beberapa post random berkenaan kenangan PKP.

Dimulai dengan ini.
Bawang!


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot