Search This Blog

Showing posts with label kenangan PKP. Show all posts
Showing posts with label kenangan PKP. Show all posts

Sunday, November 22, 2020

Tiba-tiba Dah Habis Sekolah 2020

 Belek-belek telefon lagi, jumpa pulak gambar anak tiga orang ni.

Tuesday, October 27, 2020

Hijab 3 Ply Face Mask Warna Hitam

 


Entry kontot.

Just nak bagitau yang Hijab Face Mask 3ply Warna Hitam yang aku order dari Shopee dah sampai tadi weehuu.


Ok tu je nak bagitau.

Harini sedikit stress sebab WFH 😣


Saturday, October 24, 2020

Semua Sekolah Seremban Perlu Ditutup Minggu Depan

 Kecoh perkongsian sana sini tentang penutupan sekolah-sekolah di daerah Seremban mulai minggu depan sehingga November 2020.


Monday, August 31, 2020

Setia Yang Sebabkan Airmata Aku Menitis

 Klise di sambutan hari bersejarah untuk negara, aku pun tak terkecuali untuk mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Negara Malaysia ke 63!

Friday, August 28, 2020

PKPP Malaysia Dilanjut Sehingga 31 Disember 2020

PM Muhyiddin To Address The Nation Regarding RMCO Today At 8pm - WORLD OF  BUZZ 


Yang paling menarik dan menyeramkan, denda dan kompaun akan ditingkatkan 2 3 kali ganda jika gagal patuh SOP.

Adududu..

Bersama-samalah kita patuh SOP.

Kerajaan pun akan bincang untuk turunkan harga pelitup muka.

Dan marilah kita jaga kita!

Tuesday, July 14, 2020

Penunggu Dapur Yang Kepingin | Kenangan PKP


Rentetan dengan entry lepas berkenaan kisah naik pangkat jadi tukang masak sepenuh masa tu, timbullah perasaan si penunggu dapur rumah aku ni (akulah tu) untuk mengubahsuai susun atur barang-barang dapur.


Sah- sah bukan dapur aku

Sunday, July 12, 2020

Masaklah Kau! | Kenangan PKP



Masak.
Aku dengan masak ni, sebenarnya masih mentah.
Jujur cakap, sebelum aku kahwin, yakni masa aku muda remaja dulu, aku tak pandai masak.
Lagi menambahkan horror dalam kisah silam aku dalam dunia masakan ni, aku tak pernah disuruh masak. 

Sebab?

Sunday, July 5, 2020

Kerusi Merah Jambu | Kenangan PKP

PKP telah menyebabkan aku buat macam-macam yang tak pernah terfikir dek akal sebelum ni.
I mean bukanlah pelik sangat macam makan mee ikut hidung ke, tapi jujurnya, tak pernah terlintas akan buat perkara tu, macam entry kenangan PKP yang lepas, yang aku beli bawang tu!


Jadi, Perintah Kawalan Pergerakan yang bermula 18 Mac 2020 tu, telah menyebabkan ramai orang kena bekerja dari rumah, atau dalam bahasa mudah yang selalu disebut-sebut adalah Work From Home (WFH), termasuklah aku.

WFH? 
Ya Tuhanku..

Aku sebagai seorang yang sangat berpegang teguh kepada filosofi 'Left your work at the office, home is where you have a rest'

Senang cerita, aku bukanlah orang yang bawa kerja balik rumah. Kalau pernah pun, sangatlah jarang.
Walau musim menanda kertas exam setiap hujung semester pun, aku hanya akan marking di office.
Aku takkan serabutkan kepala dengan urusan kerja yang tak mungkin akan habis tu kat rumah.

Jadi bila harus WFH ni, aku jadi bodoh lost seketika.

Nak buat kerja kat mana ni? Meja makan? Oh no.. So not me, aku tak suka 😭

Jadi, cubalah bersila sambil buka laptop di ruang tamu tingkat atas.

Friday, July 3, 2020

Bawang! | Kenangan PKP

Sekolah pun dah nak mula semula penghujung Julai ni, 
jadinya rasa nak buat beberapa post random berkenaan kenangan PKP.

Dimulai dengan ini.
Bawang!


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me